Gyász! Kómába esett, majd meghalt a magyar származású színésznő
Ahna Capri egy autóbaleset után 11 napig feküdt kómában, az orvosok már nem tudták megmenteni életét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2010. augusztus 19-én, 66 éves korában elhunyt Ahna Capri, magyar származású amerikai színésznő.

Ahna Capri augusztus 9-én ütközött össze gépkocsijával egy öttonnás kamionnal, a baleset után pedig 11 napig kómában volt, ám az orvosok már nem tudták megmenteni életét.

Gyereksztárként kezdte

Ahna Capri 1944. július 6-án született Budapesten, Nánási Annamária néven. Pályafutását gyereksztárként kezdte olyan népszerű szappanoperákban, mint a Father Knows Best vagy a The Danny Thomas Show, első filmszerepét pedig 13 éves korában kapta.

Legemlékezetesebb alakítását A sárkány közbelép című, ma már klasszikusként számon tartott Bruce Lee-filmben nyújtotta - ő alakította a főgonosz Tania nevű titkárnőjét. Ez a film volt mellesleg Bruce Lee utolsó életében befejezett filmje, mielőtt tragikusan fiatalon elhunyt volna.

1979-ben vonult vissza

Ahna Caprit láthattuk még Rip Torn oldalán is az 1973-as - méltatlanul alábecsült - Payday című moziban, amiben ő játszotta el a rosszéletű countryénekes barátnőjét.

Közel 25 éven át tartó karrierje során számos tévéfilmben és sorozatban szerepelt, köztük olyan kisköltségvetésű horrorfilmben is, mint az 1972-es Piranha. Utoljára a hetvenes évek végén állt a kamerák elé, 1979-ben ugyanis visszavonult, és nem vállalt több szerepet.

A gyönyörű szőke hajú színésznőt a hetvenes években a hollywoodi filmipar igazi szépségei között tartották számon, nevét is ebben az évtizedben változtatta meg.

Saját bevallása szerint azért döntött az Ahna mellett, mert nem szerette, ahogyan két A-val ejtik az Anna keresztnevet.

Ezt is szeretjük