4+1 sztár legviccesebb Twitter-bejegyzése
A népszerű közösségi portálon számtalan ismert hírességet találni. Íme, a legpoénosabbak, akiket érdemes követni!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Twitter ismert sztárjait, azok közül is a legnagyobb mókamestereket több millióan követik naponta. A hollywoodi hírességek közül sokan itt adnak hírt magukról. Az őrületet Ashton Kutcher és Demi Moore indította el.

A Twitter közösségi portál - az angol twitter szó csicsergést, csivitelést jelent - immár négy éve örvend töretlen népszerűségnek. Az oldal lényege, hogy aki regisztrált, megoszthatja rövid üzenetét a világgal, vagyis a Twitter-követőkkel.

A sztár-twittelők rajongói pedig követhetik kedvenceiket, akiket felvehetnek partnernek, így első körben értesülhetnek kedvenceik szinte minden lépéséről. A bejegyzések többsége inkább csak afféle helyzetjelentés arról, hogy a híresség épp hol jár, mit csinál az adott pillanatban. Az érdektelen üzenetek tömkelege között azonban olykor akadnak igen szórakoztató sztárbejegyzések is - mi most ezekből válogattunk.

Ashton Kutcher és Demi Moore

A 32 éves színész, Ashton Kutcher szinte már veteránnak számít a Twitteren, szépséges feleségével, a 46 éves Demi Moore-ral már a kezdetekkor regisztrálták magukat.

Hihetetlen, de életük apró-cseprő eseményeit azóta már négymillióan követik rendszeresen, amit elsősorban humoros bejegyzéseiknek és fotóiknak köszönhetnek. A Valentin-nap sztárja naponta többször is üzen a neten keresztül, ráadásul sokszor épp híres felesége kontójára viccelődik.
 

Ashton Kutcher és Demi Moore a Twitter legnépszerűbb sztárpárja

Egy alkalommal például az unatkozó színész egy maga alkotta montázst osztott meg Twitter-követőivel, melyen kedves felesége volt látható, mohikán hajviselettel. A képet természetesen kommentálta is.

- Az asszonykámnak épp most vágtak új frizurát. Mit szóltok hozzá, srácok? Én imádom! - írta a színész, majd pajzánul hozzátette, hogy ezt a viseletet szíve hölgye egyéb testrészén is el tudná képzelni. A sikamlós tréfát természetesen Demi sem hagyhatta szó nélkül.  - Úgy érted, a hónaljamon? - tette helyre egy frappáns válasszal poénos férjurát.

Amikor éppen nem a Twitteren lóg, Kutcher azért dolgozik is: legutóbb a Valentin-nap című romantikus komédiában láthattuk, de azóta már leforgatta a The Killers című akció-vígjátékot is, Katherine Heigllel az oldalán. Ám addig is, míg a hazai bemutatóra nyár végén sor kerül, követhetjük őt és Demit a Twitteren.

Ashton Kutcher és Demi Moore a Twitteren:
http://twitter.com/APlusK
http://twitter.com/mrskutcher

Stephen Fry

Az angolok 52 éves viccmestere, a Fekete vipera sorozatból is ismert színész-komikus, Stephen Fry tavaly novemberben lépte át a bűvös egymilliós álomhatárt, ennyi Twitter-követővel büszkélkedhet ugyanis. A brit humorista nagy rajongója a technikai kütyüknek, így aztán a netes csivitelésbe is hamar beszállt.
Már Twitteres profilján sem lehet mosoly nélkül átsiklani, melyben úgy írja le magát, mint brit színész, író, a tánc lordja és a fürdőgatya hercege.

Stephen Fry fanyar brit humorával hódít a Twitteren

Fry többféle témát is érint üzeneteiben, szívesen kommentál zenéket, filmeket és aktuálpolitikai eseményeket is. Saját életéről, programjairól is gyakran ír egy-egy vicces sort a Twitteren. Egy alkalommal például, amikor elment megnézni az Oliver című musicalt a londoni Royal Drury Lane színházba, élményét egy humoros üzenetben foglalta össze.

- Ma hatszáz ember jött el a színházba, de nem azért, hogy lássák az Olivért, hanem, hogy versenyezzenek zacskó- és csokipapír-zörgetésben. Megint mások csak köhögni jöttek - írta a rá jellemző, szarkasztikus angol humorral.

Fry a bejegyzések mellett néha videókat is feltölt a mikroblogra, Twillionth című kisfilmjében például a fiktív jövőből jelentkezik be, és ad vicces helyzetjelentést a világ akkori állapotáról, mely szerint 2034-ben az USA elnöke Zac Efron lesz, a brit miniszterelnök pedig Robert Pattinson. A vállaltan homoszexuális Fry képzeletbeli felesége nevében is cukkolja saját magát.

Diablo Cody

A Juno című film Oscar-díjas forgatókönyvírója igazi belevaló csaj, Twitter-bejegyzései alapján legalábbis úgy tűnik, az életben is olyan szellemes, mint munkáiban. Üzeneteinek többsége követőinek és barátainak mondataira reagál, de gyakran kommentál viccesen olyan általános női gyarlóságokat is, mint például a nassolás.

Diablo Cody feketén és vörösen: új külsejét is a Twitteren mutatta meg először

- Szerintem a Twixnek kellene, hogy legyen háromdarabos kiszerelése, mondjuk Trix néven, mert két rúd befalása után még mindig nem szégyellem magam eléggé - írta egy alkalommal a csokifüggő sztár, de ennél sikamlósabb üzeneteket is megereszt olykor.

- Ma összeütöttem itthon egy kis jalapeno paprikás csemegét. A recept szerint kellett hozzá mogyoróolaj és gumikesztyű. Újraéltem a mocskos húszas éveimet! - írta pajzánul a portálon, de csípős megjegyzéseivel a sztárvilág bűbájos színésznőcskéit és a bulvársajtót sem kíméli.

- Ma úgy érzem magam, mintha beragadtam volna egy Amy Adams Halloween-jelmezbe, és nem tudnék belőle szabadulni - írta epésen a Julie & Julia vörös színésznőjéről. Cody forgatókönyvíróként legutóbb az Ördög bújt beléd című Megan Fox-filmet jegyezte, a bizarr tinihorror nálunk csak DVD-n elérhető.

Diablo Cody a Twitteren:
http://twitter.com/diablocody

Ben Stiller

A 44 éves színész tavaly augusztusban egy videóüzenetben jelentette be, hogy csatlakozik a Twitter-csapathoz. Erre azért volt szükség, hogy rajongói és követői biztosak legyenek benne, regisztrációja nem hamis, hanem tényleg maga Ben Stiller üzenget a hálón keresztül.

Ben Stiller és kisfia, a négy éves Quinlin

A sztár eleinte kicsit suta volt, mentegetőzött is, hogy annyit bénázik ezzel a portállal, mint az apja az e-mailezéssel. Aztán olyannyira belejött, hogy az eltelt pár hónap alatt egymillió feletti követőre tett szert, ami leginkább annak tudható be, hogy a filmjeiben mutatott idétlenkedéseivel ellentétben a mikroblogon jóval spontánabb és viccesebb arcát mutatja.

- Épp most béreltem fel 12 fickót, hogy írjanak helyettem. Csak, hogy minden gördülékenyen menjen. Szóval most mindenhová együtt megyünk - viccelődött maga is a Twitter-mániáján a sztár, aki helyzetjelentéseiben gyakran említi hét éves kislányát, Ellát és négy éves kisfiát, Quinlint is.

- A fiam annyiszor nézte már meg a Madagaszkárt, hogy kívülről el tudnám mondani a szövegét. Persze nem fogom - írta, kifigurázva saját szinkronját, a rajzfilm eredetijében ugyanis Stiller volt Alex, a kalandvágyó zebra hangja.

Ben Stiller a Twitteren:
http://twitter.com/REDHOURBEN
A Trópusi vihar sztárja és rendezője egyébként nem csupán poénkodásra, de komoly adománygyűjtésre is használja az új közösségi fórumot. Legutóbb például Haiti megsegítésére toborzott embereket, közöttük olyan sztárokat, mint Tom Cruise vagy Lance Armstrong, akivel egyébként nagyon jó barátok.
Ezt is szeretjük