A 3 legszexibb politikusnő
Okosak és csábítóak
Ki mondta, hogy a politika kizárólag a férfiak világa? Íme, 3 sikeres hölgy, aki nemcsak szép, de szívén hordozza hazája sorsát is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A politikusnőkről valószínűleg elég hasonló kép él mindenki fejében: általában karót nyelt asszonyságot képzelnek a komolyságot sugalló, sötét színű kosztüm mögé, aki kíméletlenül kiosztja mind kollégáit, mind családját – ha ugyan van neki.

Mert azt, hogy egy miniszterasszony vagy parlamenti képviselő akár pasivadító bombázó vagy vonzó anyuka is lehet, nehezen tudják elképzelni az emberek.

A most következő felsorolásban igyekszünk olyan hölgyeket bemutatni, akik cseppet sem illeszkednek a sztereotípiák merev falú dobozába.

Sarah Palin

Ki mással is kezdhetnénk a sort, mint az utóbbi idők legismertebb politikusasszonyával, aki alig pár hónap alatt szédületes karriert futott be az Egyesült Államokban.

Alaszka első női kormányzóját alelnökjelöltnek választotta maga mellé John McCain. A 44 éves, és nem mellesleg ötgyermekes hölgy friss színt és pezsgést vitt az elnökválasztás izzadtságszagú küzdelmeibe.

A választási hadjárat során aztán sok minden – jó és rossz egyaránt – kiderült Palinről: hallottunk terhes tinédzserlányáról, megtudtuk, hogy imád vadászni, és támogatja a fegyverviselést, valamint arról is értesültünk, mennyi pénzt költött ruházatára a kampány alatt.


Bár McCain alulmaradt Obamával szemben, azért sokan szívükbe zárták az egykori szépségkirálynőből avanzsált politikust, aki még arra is képes volt, hogy ötödik gyermekének megszülése után három nappal már ismét munkába álljon.

Julia Timosenko

A 48 éves szőke hölgy, akit tavaly országában a legnépszerűbb politikusnak választottak, és a Forbes a világ harmadik legbefolyásosabb nőjének tartja, nem más, mint Ukrajna kormányfője. Timosenko igazi két lábon járó ellentmondás. Sokat tett azért, hogy Ukrajnában nőjön az életszínvonal, apadjanak a kommunális szolgáltatások, mint a gáz, villany és egyebek hátralékai, emellett pedig sikerüljön az előző kormánytól örökségül kapott inflációt leküzdeni.

Ugyanakkor nyilvánvaló tény, hogy annak a felső tízezernek a tagja, aki a rendszerváltás idején sokszor kétes módon tett szert vagyonára. Aki jobban megnézi a szőke koszorúfonatos Timosenkót, észreveheti, hogy nem véletlenül szerepelt az orosz Elle címlapján. A szőkeség ugyanis imádja a divatot - dizájner ruhákat visel, és gyakran cipel Louis Vuitton táskát.


Mindenesetre népe nagy reményt fűz a kiváló szónoki képességekkel megáldott és a Globe szerint az egyik leggyönyörűbb politikusnak tartott hölgyhöz, és remélik, hogy nemcsak szóban képes nagy tettekre.

Mara Rosaria Carfagna

Mindössze 33 éves a szépséges olasz politikusnő, az Egyenlő esélyek minisztériumának tagja, aki egykoron táncosnőként és modellként kereste a kenyerét. Carfagnát a világ legszebb miniszterének is becézik, és gyakran csak Mara La Bella, vagyis Szépséges Mara néven emlegetik. Állítólag Olaszország miniszterelnöke, Silvio Berlusconi egyszer azt mondta, ha nem lenne házas, rögtön elvenné feleségül a hölgyet.

Egyesek szerint, ha házasságról nincs is szó, azért egy titkos viszonynak vannak jelei a két latin vérű politikus között. Azt suttogják, kompromittáló felvételek vannak a rendőrség birtokában, egy időben ugyanis, amikor Berlusconi után nyomoztak, rögzítették minden beszélgetését. És bizony egy elég sikamlós csevejt is sikerült szalagra venniük, mely erotikus természetű, és többek között az orális szexről esik szó benne. Bár a felvételeket azóta sem hozták nyilvánosságra, Berlusconi kabinetjének egyik tagja megerősítette, hogy valóban létezik a szalag.


A bombázó, és különös módon prűd Carfagna egyébként antifeministának tartja magát, mondván, a szabadság nem függetlenséget jelent, hanem fegyelmet és a szabályok ismeretét.

2008 szeptemberében új törvényt iktatott be, mely egyúttal élete első törvénye volt, miszerint onnantól fogva az útszéli prostitúció is – csakúgy, mint a nyugati államok legtöbbjében - büntetendő cselekmény, mind az utcalányra, mind a vendégre nézve. Ezen döntésével természetesen nagy visszhangot váltott ki: a prostik érdek-képviseleti szerve dühöngött, ám a katolikus szervezetek elismerték bátorságát, hogy végre valaki hozzá mert nyúlni ehhez a kényes ügyhöz.

OLVASD EL EZT IS!

  • barack obama
  • michelle obama

A világ 3 legszexibb First Ladyje

Ezt is szeretjük