Az ABBA zenekart is belerángatták: a rajongók szerint miattuk bundázták meg az idei Eurovíziós Dalfesztivált

A rajongók szerint egyértelmű, hogy csalás történt a 2023-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

2023-as Eurovíziós Dalfesztivál csalás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szombaton zajlott le a 2023-as Eurovíziós Dalfesztivál, amelynek elején még Katalin hercegné is feltűnt egy rövid időre.

Bár tavaly Ukrajna nyert, a háború miatt nem tudták vállalni, hogy az ország adjon otthont a rendezvénynek, így végül Liverpoolban rendezték meg az eseményt, melynek végeredménye rengeteg rajongót felháborított. Ha csak a közönségen múlott volna, a Finnországot képviselő Käärijä lett volna a nyertes Cha Cha Cha című dalával, ám a részt vevő országok zsűritagjai is leadták voksukat, ők Loreen Tattoo című dalát gondolták a legjobbnak. Végül a pontokat összesítve a marokkói származású svéd énekesnő végzett első helyen, a finn énekes pedig második lett.

A rajongók szerint csalás történt a 2023-as Eurovíziós Dalfesztiválon

Már a szombati rendezvényen egyértelmű volt, hogy Käärijä csinálta a legnagyobb show-t, a stadionban rá tomboltak a legtöbben, illetve az eredményhirdetéskor is több alkalommal a nevét vagy a dalának szövegét kántálták a rajongók, ezzel is megzavarva a műsorvezetőket. Pont ezért is volt sokaknak hatalmas csalódás a végeredmény, az összesített pontszámok alapján Loreen 583 ponttal lett első, Käärijä viszont csak 526-ot zsebelt be.

Sokak szerint Käärijä érdemelte volna a győzelmet Loreen helyett.
Sokak szerint Käärijä érdemelte volna a győzelmet Loreen helyett.
Fotó: Getty Images Hungary

A rajongók szerint egyértelmű, hogy az ABBA zenekar miatt nyert Svédország, írta meg a Daily Mail. A svéd csapat 1974-ben nyert a Waterloo-val, ennek jövőre lesz az ötvenedik évfordulója. Sokan úgy látják, direkt alakították így a végeredményt, így a jövő évi dalfesztiválnak nagyobb lesz a visszhangja, hiszen már most azt pedzegetik, hogy az eredeti tagok összeállnának jövőre a kerek évforduló miatt.

Egyesek szerint viszont politikai okok miatt nyertek a svédek, mert az ország szeretne csatlakozni a NATO-hoz. Sok ország a Loreennak adott 12 ponttal fejezte ki ezzel kapcsolatban, hogy Svédország döntése mellett áll.

Íme a nagy ABBA-kívzünk

Te mennyire ismered jól a zenekart? Teszteld a tudásod!

Tudod, melyik országból származik az ABBA? Kvíz az együttesről

Kvíz!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Cover- és ajánlók: Getty Images

Ezt is szeretjük