2009 legiszonytatóbb plasztikái

Fiatal vagy idős, a show-biznisz világában mindenki plasztikáztat, néhány sztárnak azonban nem mindig sikerül a megújulás.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Reflektorfényben élni nem könnyű, ezért a színésznők és más hírességek  mindent megtesznek azért, hogy bebizonyítsák, rajtuk bizony nem fog az idő.

Néhányan azonban kontár sebészek keze alá kerülnek, vagy egyszerűen csak túlzásba viszik a szépészeti beavatkozásokat. Összeállításunkban 2009 legdurvább plasztikai átváltozásait gyűjtöttük csokorba.

Tori Spelling

Megdöbbentően csúf látványt nyújt a Beverly Hills 90210 című sorozat 36 éves sztárja, köszönhetően a nem kevés plasztikai beavatkozásnak, amit elvégeztek rajta az orvosok. Mellei nagyok és aszimmetrikusak lettek, ráadásul úgy tűnik, mintha nem is egyforma szilikonbetéteket ültettek volna beléjük.


Eltorzult mellein túl Spelling aggasztó fogyásáról is rendszeresen beszámoltak a lapok - az amerikai Star Magazin újságírója szerint áprilisban Tori például csak 43 kilót nyomott.

Az amerikai színésznő természetesen kiakadt ezen az állításon, és a Twitteren keresztül válaszolt a cikk írójának. Elmondása szerint akkori testsúlya 48 kiló volt, a hitetleneket pedig szívesen fogadta volna otthonában egy mérésre. Tori Spellingnek kétségkívül nem ez volt a legjobb éve, hiszen kilóinak számán és ronda műmellén kívül megkérdőjelezték Dean McDermott színésszel kötött házasságának őszinteségét, szeptember végén pedig kórházba szállították gyomorpanaszok miatt.

Daryl Hannah

Ki ne emlékezne a Szárnyas fejvadász című kultuszfilm gyönyörű androidjára és Tom Hanks csábító sellőjére a Csobbanás című filmből? A bájos amerikai színésznő felett korántsem járt még el az idő - december elején töltötte be 49. életévét -, mégis sikerült önmaga torz hasonmásává válnia.

A botoxkezelések és ráncfelvarrások után Daryl Hannah inkább hasonlít egy vénasszonyra, mint egykori önmagára. Ráncai ugyan nincsenek, de velük együtt egykor ellenállhatatlanul vonzó arcának szépsége is a múlté.


A színésznőnek emlékezetes alakításai helyett 2009-ben mindössze egyetlen botránnyal sikerült felhívnia magára a figyelmet. Hannah júniusban ugyanis egy nyugat-virginiai hegyen folyó bányászat, illetve annak káros környezeti hatásai ellen tiltakozott többedmagával. A tüntetés részeként eltorlaszoltak egy utat, feltartóztattak egy hivatalnokot, majd a közeli széngyárba próbáltak erőszakkal bejutni. A színésznőt 31 társával együtt letartóztatták, de az ügynek végül nem lettek komolyabb következményei.

Britt Ekland

Az egykoron csodaszép svéd színésznő, aki olyan hírességekkel élt együtt, mint az énekes Rod Stewart és a komikus Peter Sellers, ma már annak is örülhet, ha nem ijednek meg tőle rajongói. A 67 éves sztár ugyanis átszabatta arcának minden milliméterét, a beavatkozásoknak köszönhetően pedig megdöbbentően megcsúfult. A szája és a szeme túl nagy lett, az orra pedig túl kicsi, összességében pedig egyszerűen ijesztő az egész arca.


Talán jobb lett volna, ha Ekland nem küzd annyira azért, hogy megszabaduljon az öregedés kellemetlennek vélt tüneteitől. Ezzel talán tisztában lehet ő is, hiszen az egykori James Bond-lány úgy döntött, hogy inkább a pályatársait kritizálja. Azt persze nem tudni, hogy ezzel mennyire sikerült a saját átváltozásáról elterelnie a sajtó figyelmét, ám az biztos, hogy az egyik célpontja Nicole Kidman volt. Britt Ekland állítása szerint Kidman túl sok botoxot használ, arca pedig már nem képes érzelmeket kifejezni  - Kidman azonban nem reagált a negatív kritikára.

Joan van Ark

A fotó tanúsága szerint horrorfilmbe illő átváltozáson ment keresztül a híres amerikai színésznő. Az egykori szőke bombázó jelenleg 66 éves, amit külseje alapján elég nehéz elhinni. Joan van Ark a hetvenes évek végén Dallas-beli szereplésével hívta fel magára a közönség figyelmét. Rajongtak érte a nézők, hiszen gyönyörű és tehetséges volt. Tehetsége mostanra sem veszett el, ám megdöbbentő átváltozása fényévekre van a gyönyörűtől.


Megszámlálhatatlan beavatkozást végeztek el rajta, arról nem is beszélve, hogy ő maga is mindent elkövet azért, hogy fiatalosságát megőrizze. A még mindig aktív színésznő egyre csúnyább külseje ellenére is kap szerepeket. Láthattuk például a 2002-es Tornádóveszély című filmben vagy a Kés/Alatt című sorozat egyik epizódjában. Ám, ha így halad, lehet, hogy előbb-utóbb felajánlják majd neki a múmia feleségének szerepét a Múmia című nagysikerű mozifilm valamelyik soron következő részében.

Faye Dunaway

A méltán világhírű amerikai színésznő 1941-ben látta meg a napvilágot Los Angeles-ben. Ám az öregedéstől való félelmében őt is elkapta a plasztikázási láz, emiatt aztán hagyta, hogy egykoron gyönyörű arcát a plasztikai sebészek szinte a felismerhetetlenségig elcsúfítsák. Az ünnepelt 64 éves színésznő Bonnie Parkerként lett világhírű a Bonnie és Clyde című gengszterfilmben, mely Oscar- és Golden Globe-díj jelölést is hozott számára.


Olyan sikerfilmekben is feltűnt, mint a Pokoli torony vagy a Keselyű három napja. A Kínai negyed című alkotásban látható alakítását 2006-ban a Premier című filmmagazin pedig minden idők száz legnagyobb alakítása közül a 36. helyre sorolta. A tehetséges és évtizedekkel ezelőtt ragyogóan szép színésznőnek meg lett volna a lehetősége arra, hogy tisztességesen megöregedjen, ám ő is beállt a csúffá plasztikázottak sorába. Kár érte.

Pamela Anderson

Természetesen a 42 éves egykori nyuszihölgy arcát és melleit is nem egy alkalommal érte már a plasztikai sebészek szikéje, ám az igazán megdöbbentő átalakuláson csak az utóbbi években esett át. Ez többek között talán betudható annak is, hogy Pamela Anderson saját elmondása szerint sem fényvédő krémet, sem más szépítőszert nem használ a napozás során. Az, hogy egyáltalán nem védi arcát a nap káros sugaraitól, egyre inkább meg is látszik rajta.


Mindeközben igyekezete ellenére színészi játékával továbbra sem sikerült levennie lábáról a nézőket és a kritikusokat. Az Amerikában sugárzott The Friday Night Project című tévésorozatban - ahol sok híres sztár megfordult már különféle epizódszerepekben - lehetőséget kapott Anderson is.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Teljesítményéről mindent elárul, hogy Justin Lee Collins szerint, aki főszereplőként 48 epizódot élt meg a sorozatban, Pamela a tizedét sem éri meg az általa elkért gázsinak.

Ezt is szeretjük