Durva erőszak, szex és drogok: 2009 legszaftosabb botrányai

Az idei év sem múlhatott el a sztárok balhéi nélkül. Válogatásunkban ezekből idézünk fel néhányat.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Az elmúlt év sem volt éppen unalmas, már ami a celebvilág legzűrösebb ügyeit illeti.

A szokásos botrányhősök mellett új szereplők is felbukkantak, volt tehát miből válogatni. Íme egy kis ízelítő a legnagyobb port kavart magánéleti botrányokból.    

Visszaeső drogosok egymásra találása

A hosszú évek óta drog- és alkoholfüggő Amy Winehouse 2009-ben is tovább vívta harcát démonjaival. Az év elején a fotósok üldözése elől St. Lucia szigetére menekült, hogy egyfajta terápia gyanánt a világtól távol összeszedje magát. A karibi tengerparton töltött vakáció eleinte jót is tett a madárijesztő külsejű, szétzilált idegrendszerű énekesnek. Gyanús égési sebei begyógyultak, külseje rendezettebb lett. Még a régóta érő válási papírokat is benyújtotta sitten csücsülő férje, Blake Fielder-Civil ellen.

Májusban azonban a szigeten adott koncertjén már látszottak a visszaesés jelei, a 26 éves előadó részeg tántorgása és gajdolása senkit sem nyűgözött le. A nyárral vége szakadt az önkéntes rehabnak, és Amy - vesztére - visszatért Londonba, hogy a 2006-os Back to Black lemez után végre ismét stúdióba vonuljon.

A kivételes hangi adottságokkal megáldott énekesnő a brit fővárosba lépve azonban ott folytatta, ahol abbahagyta.
Ijesztő lesifotók sora bizonyította, hogy képtelen volt megszabadulni a drog és az alkohol pusztító párosától. Éjszakákat dajdajozott át a Jazz Club Sohóban, de a legröhejesebb, hogy még frissen szabadult exférjének ágyába is visszabújt. Apja, Mitch Winehouse hiába tajtékzott a régi-új szerelmespár láttán, a drogtestvérek elválaszthatatlanok.

Bírósági hercehurca ide, válóperes ügyvédek oda, a fiatalok újra esküvőt terveznek. Még az a pletyka is felröppent, hogy az énekesnő gyereket vár - ami ennyi drog után biológiai csoda lenne -, mivel több terhességi tesztet is vásárolt mostanában. Az Amy Winehouse-saga tehát újabb botrányos fejezetekkel bővült, és már csak remélni tudjuk, hogy az ötszörös Grammy-díjas énekesnő számára van még kiút a züllésből.

Vén kecske is megnyalja a sót

A 72 éves Oscar-díjas színész, Morgan Freeman már korábban is elképesztette a világot, amikor 24 év házasság után elvált feleségétől, Myrna Colley-Leetől, de 2009-ben rátett még egy lapáttal a dologra. A válást akkoriban állítólag az asszony kezdeményezte, mivel rájött, hogy hites ura titokban csalja.

Vérfertőzés biológiailag nem történt, de a viszony így is elég bizarr

A filmsztárt egy autóbaleset buktatta le, az esetkor ugyanis szeretőjével utazott egy kocsiban. A botrány akkor pattant ki csak igazán, amikor kiderült, hogy Freeman saját unokájával, E’Dena Hines-szal csalta nejét.A 27 éves fiatal lány valójában Freeman első feleségének, Jeanette Adair Bradshaw-nak az unokája, mindez azonban nem változtat túl sokat a tényen, hogy E’Denát a színész nagyapjaként nevelte kisgyermekkora óta.

A mostohaunokát állítólag kamaszkorában környékezte meg először Freeman, arról azonban nem tudni semmi biztosat, hogy hogyan is fajult a nagypapa-unoka kapcsolat ilyen vérlázító szerelmi viszonnyá. A kapcsolat egyes információk szerint már tíz éve tart, mivel a fekete színész és exfelesége bevallásuk szerint nyitott házasságban éltek, így mindenki azzal hált, akivel akart.

Az új pár a nyilvánosság előtt is felvállalta bizarr viszonyát, amikor kézen fogva jelentek meg A sötét lovag premierjén. Az intim viszonyt a legutóbbi pletykák is megerősítik, bennfentesek szerint ugyanis a furcsa pár már az esküvőt tervezgeti. Mindenesetre szomorú, hogy Amerika egyik legkiválóbb színésze - akinek olyan sikerfilmek kötődnek a nevéhez, mint A gyűjtő, A tiszta ügy vagy A kód - ilyen pikáns magánéleti botránnyal árnyékolja be kiemelkedő pályafutását.

Aki szerint az asszony verve jó

Rihanna és Chris Brown tettlegességig fajult kapcsolatáról februárban jelentek meg először a megdöbbentő részletek, melyek alaposan megbotránkoztatták a közvéleményt, de legfőképp a két sztár rajongóit. Az ellentmondásos hírek szerint egy SMS miatti féltékenységi jelenet fajult előbb veszekedéssé, majd ütlegeléssé és harapássá, melynek a csokibőrű énekesnő látta kárát. Miután az akkor húsz éves barbadosi szépség feldagadt arcának fotói bejárták a világhálót - a TMZ-hez kiszivárgott a rendőrségi felvétel -, a felháborodás mindkét fél részéről nyilatkozatok sorát indította el.

Bűn és bűnhődés

Rihanna az orvosi kezelés után feljelentést tett Brown ellen, aki viszont nyilvánosan magába szállt, sőt, még elnézést is kért. Ez sem segített rajta sokat, mivel tettével nemcsak, hogy nagyot esett az emberek szemében, de még szponzorait is elvesztette. A Wrigley’s például azonnal levette a műsorról vele forgatott reklámfilmjét.

A Pon the Riplay című dallal berobbant énekesnő pár éve látványosan imázst váltott, a tengerparti kislányból egy-kettőre dominaszerkós párduc lett. A megjátszott vadság azonban csak a színpadnak szólt, a való életben barátja bizonyult vérmesebbnek.

Az éretlen rapper a júniusi tárgyaláson öt év próbaidőt és száz nap közmunkát kapott minősíthetetlen viselkedéséért, ez utóbbi teljesítését - útszéli szemétszedés formájában - szeptemberben meg is kezdte. A felvételeken látható, hogy a 19 éves sztár elég flegma és nemtörődöm módon lófrál az árokszélen, nem úgy tűnik, mint akit a munka majd megnemesít. Exbarátnője testi-lelki sebei eközben begyógyultak - egy pszichológus segítségével gyorsan túllépett a traumán -, hisz ősszel már Run This Town című új slágerét népszerűsítette Jay-Z és Kanye West zajos közreműködésével.

Füvezés és alkoholmámor

Szinte minden év szolgál néhány esettel, amikor az elkényeztetett és körülrajongott sztárocskák depressziós függőkké válnak - Lindsay Lohan, Britney Spears -, és sajnos 2009 se volt ez alól kivétel. A Narancsvidék egykori szereplője, Mischa Barton életében a nyár közepén állt be a szomorú fordulat, amikor Los Angeles-ben lakásáról teljesen széthullott idegállapotban a Cedars-Sinai Medical Center pszichiátriai osztályára szállították.

Nyáron több alkalommal is füvezésen kapták, és láthatóan nem volt formában

Az orvosok ön- és közveszélyesnek nyilvánították, és 72 órás szigorú őrizet alá helyezték. A mindössze 23 éves színésznőről a kórházba kerülést megelőzően is készültek már aggasztó fotók, melyeken elhanyagolt külsővel, fásult tekintettel meredt maga elé, így sejteni lehetett, hogy Barton lelki zavara nem újdonság, és már vagy két éve küzd drog- és alkoholproblémákkal. 2008-ban még az őrsön is megfordult részeg vezetésért és marihuánabirtoklásért, kis kalandjának akkor tízezer dolláros bírság lett az ára.

A szebb napokat is megélt szőkeség tagadta függőségét, pedig csak a vak nem látta, mekkora bajban van.A külsejéért csodált színésznő hol anorexiája, hol hirtelen hízása miatt - mely szintén a fű étvágykeltő hatásának tudható be - került címlapokra. Nyoma sem volt már a Maxim vagy az FHM magazinok címlapján domborító szexistennőnek, állítólag a divatikonnak is kikiáltott sztár négy foga is kihullott, mire az elvonóra került.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció


A gyógyulásnak szerencsére már októberben látható jelei voltak: bár a The Beautiful Life című új sorozatát két epizód után leállították, hivatalosan is megerősítette, hogy sokkal jobban érzi magát. A gyors felépülésben állítólag új pasijának, a színész Leo Wyndhamnak is nagy szerepe volt, akivel a pletykák szerint sülve-főve együtt vannak. Bartonnak 2009-ben több moziját is bemutatták az USA-ban - Walled In, Homecoming -, és reméljük, mire Európába érnek a filmek, újra régi önmagaként ragyog majd.

OLVASD EL EZT IS!

  • botrány
  • heather locklear

Az év legsokkolóbb botrányai

Ezt is szeretjük