Hihetetlen természeti csoda: a víz alatt folyik a folyó - Videóban mutatjuk
Nem varázslat, mégis úgy néz ki.

cenote angelita
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A természet időnként fantasztikus, megismételhetetlen csodákat hoz létre a véletlenek összejátszásának köszönhetően. Ez a látszólag víz alatt folyó patakocska is pontosan ilyen.

A jelenségre, bármilyen furcsa legyen is, van magyarázat, méghozzá a fizikában és a kémiában keresendő. Ismerd meg, majd nézd meg videón a különleges jelenséget!

A Cenote Angelita

A cenote egy mexikói kifejezés, mely egy olyan víznyelőt jelöl, amit a mészkőréteg beomlása hoz létre, felfedve ezzel a föld alatti vizeket. Az ilyen víznyelők mögött gyakran hatalmas barlangrendszerek húzódnak, így az extrém körülményeket kedvelő búvárok számára igazi paradicsomot jelent egy ilyen különleges hely.

cenote

Kívülről az Angelita is csak egynek tűnik a kék vízű cenote-ok közül, ám a meglepetés olyan harminc méteres mélységben kezdődik. Itt ugyanis a víznyelőben eredetileg megtalálható, tömény, sós, hidrogén-szulfidos víz találkozik a fentről beérkezett tiszta esővízzel. Mivel a két folyadék sűrűsége nagyban eltér, nem keverednek egymással az alább is látható páratlan jelenséget hozva létre.

Ezt is szeretjük