Itt található az ördög füle az elképesztően kék víz alatt: imádják a turisták

Nem ez az egyetlen csoda a forrásvidéken.

ginnie springs cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Floridában, a Santa Fe folyó környékén az Egyesült Államok és talán a világ egyik legcsodálatosabb forrásvidéke található, mely mesés kék vizével és kiterjedt barlangrendszereivel számtalan turistát csábít minden évben.

A lassan csordogáló Santa Fe maga is elképesztően különleges, ugyanis a folyó egy csaknem öt kilométeres szakaszon teljesen eltűnik a föld felszíne alatt az O'Leno Nemzeti Park hatalmas víznyelőjében, majd a River Rise Tájvédelmi Parkban bukkan csak fel újra. Ezen a környéken találhatóak a mennyországba illően kék vizű források is, melyek barlangjai mégis meglepő módon az ördögről lettek elnevezve.

Víz alatti csodák

A vidéken fakad a Gilchrist Blue, a Ginnie, a Hornsby, a Lily, a Poe és a Rum Island forrás is, melyek természetesen meleg, 22 Celsius-fok körüli vízzel várják a búvárokat, fürdőzőket és a vizes kikapcsolódás szerelmeseit. Megmutatjuk közülük az egyik legszebbet, a Ginnie Springs forrásvidékét, ahol láthatod a kis ördögöt, illetve az ördög fülének és szemének elnevezett víz alatti csodákat is!

Ezt is szeretjük