Amit a csodaszép utazós fotók nem mutatnak meg: ennyit kell melózni a világ körüli útért

A világ körüli utat sokszor évek kemény munkája előzi meg, amire már senki nem irigykedik.

Világutazás ára
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a közhiedelemben még mindig tartja magát az elgondolás, mely szerint világ körüli útba kizárólag a tehetős családi hátterű, unatkozó fiatalok vágnak bele, szép számmal kering az interneten olyan történet is, melyben a vágyott világutazás több éves, brutálisan kemény munkát követ.

Így volt ez a litván Karolina Valeikaite életében is, aki londoni tanulmányait követően egy évig a divatiparban dolgozott, majd úgy érezte, valami mégis hiányzik az életéből. Ismerd meg különleges történetét!

Ami a csodaszép utazós fotókon nem látszik

Karolinát a mindennapos rutin teljesen motiválatlanná tette, mígnem megismerkedett egy férfival, aki mellett csakhamar felvetődött az utazás gondolata is. Megtakarítása viszont még nagyon csekély volt ehhez. Összesen négy hónapja volt a pénzgyűjtésre, így elhatározta, minden idejét a munkának szenteli.

Négy állásban dolgozott heti 110 órán keresztül, szabadnap nélkül. "Pokoli volt, de abszolút megérte" - vallotta a lány az időszakról. Munka közben evett, a szobája bérleti díján túl semmire sem költött, miután pedig ezen is túladott, egy kanapén húzta meg magát leendő utastársánál, aki később a párja lett.

Karolina és Marco az izgalmas kaland során páratlan szépségű helyekre jutottak el, melyeket fotókon is megörökítettek. Bejárták többek közt Marokkót, Mianmart és Kambodzsát, ahol egy munka miatt hosszabban időztek. Merthogy felvették őket egy operációs menedzseri állásra Koh Rong szigetén, ahol a bámulatosan szép tengerpart közelében élhettek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Útjukat egy motorbiciklivel járták, amit utólag is a legjobb utazási formának értékeltek, hiszen kirándulásuk viszontagságok nélkül, mégis kalandosan telhetett. Kambodzsában lenyűgözte őket a kilencedik századi Angkor templomromja, melyről számtalan fotót készítettek.

Angkor temploma és a Koh Rong-sziget
Angkor temploma és a Koh Rong-sziget

Karolina a kemény munkát egyetlen percre sem bánta meg, hiszen az út minden fáradozásáért kárpótolta őt. A kambodzsai Koh Rong-sziget tengerpartján készült fotóhoz pedig azt fűzte hozzá, hogy egyértelműen a legjobb kempingélménye volt az, amikor ilyen felejthetetlen kilátással ébredhetett fel.

Festményre kívánkozik az öt szín folyója

A Caño Cristales neve magyarul kristályfolyót vagy kristálycsatornát jelent, de szépsége miatt emlegetik az öt szín folyójaként vagy folyékony szivárványként is. A vidék azonban nemcsak tarkasága, de víznyelői, vízesései, mély medencéi miatt is igazán látványos, melyeket évmilliók munkájával vájt a barnás sziklába a víz. Gyönyörködj a Kolumbiában található természeti csoda látványában, és tudd meg, miért sziporkázik ennyi színben a víz!

Nem Photoshop! Az öt szín folyója tényleg szivárványként ragyog - A vízesések a legszebbek

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Instagram/outsideboxx)

Ezt is szeretjük