A világ 4 legnépszerűbb úti célja

A világ bizonyos részeit több millióan veszik célba minden évben. Kíváncsi vagy, mely helyek az utazók kedvencei?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a világ megszámlálhatatlanul sok csodát rejt, az utazóknak is megvannak a maguk kedvencei, legyenek azok érintetlen természeti tájak, kultikus helyek, ősi építmények vagy épp nyüzsgő világvárosok.

Times Square
Nagy fal
Niagara
Notre Dame

Ha utazni szeretnél, de nem tudod, hova, vagy csak képzeletben barangolnál a világ legszebb és legnépszerűbb helyein, érdemes velünk tartanod!

Ahol minden út összefut: Times Square

New York nem csak az Amerikai Egyesült Államokon belül, de az egész világot tekintve is az egyik legnépszerűbb álomcélnak számít, legyen szó élményekben gazdag kulturális kiruccanásról vagy épp hosszú távú berendezkedésről.

A Szabadság-szobor és az Empire State Building mellett a Nagy Alma egyik legismertebb jelképének az animált és digitális fényreklámoktól villódzó, folyton nyüzsgő Times Square számít, mely a város központjában, Manhattanben, a Hetedik sugárút és a Broadway kereszteződésénél található.

A már-már kultikus jelentőségű, a világ eseményeit nyomon követő, hatalmas kivetítőiről is híres városrész nevét 1904-ben kapta a világhírű napilap, a Times, pontosabban annak itt található irodaépülete után. A Times Square-t ma sokan a világ egyfajta szimbolikus kereszteződésének tekintik. Nem véletlen hát, hogy évente 35 millióan fordulnak meg itt, kiknek jelentős része turista.

Tudtad?
A Nagy Alma elnevezés Edward S. Marton 1909-ben megjelent kötete, A vándor New Yorkban egyik metaforikus képe nyomán kötődik a keleti part metropoliszához. Ez a metafora olyan, a két óceánt összekötő almafát jelenít meg, mely a Mississipi völgyében gyökerezik, gyümölcse pedig New York, a megélhetés, a boldogulás, közismertebb nevén az amerikai álom megtestesülése.

Ősi idők csodája: a kínai nagy fal

Az időszámításunk előtti harmadik, illetve a 17. század között épült, hosszát tekintve háromezer-tízezer kilométerre becsült kínai nagy fal misztikumához nagyban hozzájárult, hogy sokáig úgy tartották, ez az egyetlen emberkéz által alkotott építmény, mely még az űrből is látszik. Bár erre később rácáfoltak, Kína e látványosságának népszerűsége a mai napig töretlen.

Az ország északi határán épített erődítményrendszerek összességeként jellemezhető, bástyákkal tűzdelt, nem teljesen összefüggő fal megépítésének célja az volt, hogy megvédje Kína földművelő lakosságát az északi nomád törzsek, elsősorban a hunok támadásaitól. A nagy fal ma az UNESCO Világörökségi listájának részét képezi - emellett különösen védettnek számít, ugyanis az enyészet és a vandalizmus sokat rontott állapotán, a becslések szerint pedig 37-42%-a el is tűnt -, és évente mintegy 12 millióan látogatják meg.

A víz birodalma: Niagara-vízesés

A nem csak a nászutasok szemében közkedvelt hatalmas vízesésegyüttes a Niagara-folyón, az egyesült államokbeli New York állam, illetve Kanada Ontario tartományának határán fekszik. A híres Patkó-zuhatag a kanadai oldalon, az Amerikai-zuhatag és a Menyasszonyi fátyol-zuhatag pedig az USA területén található.

Az egyes vízeséseket aprócska szigetek, a Kecske-sziget és a Luna-sziget különíti el egymástól. A gleccserek visszahúzódásakor, a jégkorszakban keletkezett vízesés különlegességét elsősorban szélessége adja, melynek köszönhetően több mint 168 ezer köbméter víz zúdul le percenként a mélybe, mely a Nagy-tavak vidékéről, a Niagara-lejtőn át érkezik ide, majd halad tovább az Atlanti-óceán irányába. A legerősebb észak-amerikai vízesésnek számító különleges szépségű természeti képződményt évente 14 millióan keresik fel.

Egy regénybe illő hely: a párizsi Notre Dame

A Victor Hugo klasszikus regényéből ismert, illetve újkori népszerűségét annak is köszönhető székesegyház Párizs legismertebb temploma, Franciaország egyik nemzeti jelképe, egyben a gótika valódi műremeke.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az ezernyi gyertya, a letűnt korok szelleme és a monumentális belső tér révén - mely egyszerre hatezer hívőt képes befogadni - rendkívül megindító és különleges atmoszférával rendelkező templom alapkövét 1163-ban fektették le, majd 170 évig építették. Nem véletlen, hogy a hatalmas orgonájáról és harangjairól, valamint gyönyörű rózsaablakairól híres öthajós épület Franciaország egyik legnépszerűbb látványossága - évente több mint 12 millióan zarándokolnak el hozzá.

Ezt is szeretjük