Csodákra képesek: ismerd meg a 4 legvarázslatosabb, gyógyító helyet a világon

Gyógyulást és feltöltődést biztosítanak a testnek és a léleknek.

Csodákra képesek: ismerd meg a 4 legvarázslatosabb, gyógyító helyet a világon
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bölcsek úgy tartják, az utazás gyógyító erővel bír, hisz amellett, hogy kimozdít a mindennapokból, lelkesít, felfrissít, testileg, szellemileg és lelkileg is új horizontok felé irányít. Egy-egy távolabbi kaland képes akár egész évre elegendő energiával feltölteni, ám léteznek helyek, melyekre mindez különösen igaz, illetve még ennél is többet tudnak.

Ha szeretnél feltöltődni, illetve olyan ösvényekre lépni, melyeken egykor ősi népek jártak testi vagy épp spirituális gyógyulást remélve, ismerd meg azokat a helyeket, melyeket hasonló célokból több millióan keresnek fel évente.

Az ölelés és az ayurvéda ereje: Amritapuri, India

Létezik egy hely az indiai Kerala államban, ahová az utóbbi három évben több mint 24 millióan látogattak el - csupán egyetlen ölelésért. Ez Amritapuri ashramja - az ashram egyfajta közösség, olyan hely, ahol szívesen látnak, és ahol tehetsz valamit fejlődésed érdekében -, mely a mára már az egész világon csodatévő szentként ismert Ammá, vagyis az Ölelő Anya nevéhez köthető. A szeretet gurujaként emlegetett Ammá ölelésének ugyanis gyógyító erőt tulajdonítanak, mely, ha nem is mindig fizikai szinten, a lélek szempontjából mindenképp elemi erővel bír, emellett minden idevetődő utazónak jár, legyen akármilyen hosszú is a sor.Ammá lélekgyógyító tevékenységén és karitatív munkáján kívül azonban a spirituális forradalom központjaként elhíresült békés halászfalu az ayurvéda szülőhelyeként is ismert. A 3500 éves indiai holisztikus, homeopátiás orvoslástan és masszázsterápia fiatalító, vitalizáló, test, lélek és szellem határait kiteljesítő hatását ezen ősi tudomány legtapasztaltabb - az ayurvédát Indiában egyetemeken is oktatják - mestereinek keze által tapasztalhatod meg.

Ha Amritapuriba látogatsz - ha előre regisztrálsz, szállást is biztosítanak az ashramban -, a sajátos légkör mellett a legkülönfélébb terápiák is garantálják, hogy a világ mérgeitől megszabadulva, lényed törékeny egyensúlyát visszaállítva térj haza.

Energiaközpont a sivatag szívében: Sedona, Arizona

Az amerikai Arizona állambeli Sedona vörös és narancssárga homokkő sziklaformációkkal tagolt Mars-béli tájait a világ legerősebb energiamezői között tartják nyilván. A hely spirituális atmoszféráját tovább erősíti, hogy a hosszú ideig itt élő Sinagua indiánok is hittek abban, hogy a sziklák és a sivatag alatt futó energiaáramlatok gyógyító erővel bírnak - a kutatók szerint az ősi, hegyi lakóépület, a spanyol hódítók által Montezuma kastélyának keresztelt, sziklába vájt együttes is ennek köszönheti, hogy az őslakosok épp ide építették.Sedona napjainkban elért népszerűségét - melyet az évente idelátogató több millió turista is alátámaszt - a New Age irányzatnak is köszönheti, annak követői hívták ugyanis fel a figyelmet a hely testre és lélekre gyakorolt hatásaira. 1987-ben például, amikor a maja kalendáriumokhoz igazodva emberek csoportjai gyűltek össze a világ legerősebb gyógyító pontjain, a szeretet és a világbéke jegyében létrehozva a Harmonikus Összetartás vonalát, Sedona is kiemelt fontossággal bírt.

Az energiavonalakon túl azonban akkor is érdemes felkeresni, ha inkább a kiadós hegyi túrák, a számtalan spa-, wellness- és masszázskezelés, a csendes meditáció vagy épp a táj földöntúli szépségének gyógyító erejében bízol.

Életet adó holt föld: Holt-tenger

Az Izrael, Ciszjordánia és Jordánia határán elterülő Holt-tenger - mely valójában nem tenger, csupán egy lefolyástalan tó - nevét és gyógyító hatásait is igen magas, 300 g/kg-os sótartalmának köszönheti, mely miatt vizében és környékén nem él meg semmi, leszámítva azt a több millió gyógyulni vagy pihenni vágyó turistát, aki néhány év leforgása alatt megfordul a helyen, mely egyben a Földünk legmélyebben fekvő szárazföldi pontja címmel is büszkélkedhet.A tó vize, illetve a fenekén és a partjainál található fekete iszap rendkívül gazdag ásványi anyagokban, elsősorban sóban, magnéziumban, káliumban és kalciumban, melyek egészségre gyakorolt jótékony hatása tudományosan is igazolt. A Holt-tengert ezért előszeretettel keresik fel mindazok, akik valamilyen bőrproblémával küzdenek - legyen az pikkelysömör, atopiás dermatitis vagy vitiligo -, illetve reumás megbetegedéstől, szívbetegségtől, magas vérnyomástól, szem- vagy emésztőszervi gyulladástól szenvednek.

Nők és férfiak is élnek az óriási sziklaoszlop tetején - Lenyűgöző fotókon mutatjuk meg az otthonukat

Nézegess képeket!

Elolvasom

A különleges, meleg levegőjű klíma a légzőszervrendszeri megbetegedéseket, például az asztmát is gyógyítja, de a 20 perces vízen való lebegés - a sótartalomnál fogva nem süllyed el az ember -, majd az azt követő, teljes testre kiterjedő iszappakolás kozmetikai célokra is kiváló: amellett ugyanis, hogy kiszívja a mérgeket a szervezetből, frissé, üdévé, simává és ragyogóvá teszi a bőrt.

A maják öröksége: Chichen Itza, Mexikó

Chichen Itza, az egykori maja település Mexikó Yucatán-félszigetén helyezkedik el. Ősi piramisai a mai napig állnak, mint ahogy három természetes víznyelője is érintetlen, melyek hozzáférést engednek a hely gyógyító víz alatti tartalékaihoz. Állítólag a víznyelőket a maja isteneknek szentelték, így ezek szolgáltak az egykori áldozatok színhelyéül is.Az itt található El Castillo, vagyis a központi piramis különösen közkedvelt az utazók körében, elsősorban az őszi és a tavaszi napéjegyenlőség idején, mikor a nap által vetett árnyék egy tollal díszített kígyóalakot rajzol ki a piramis mentén, mely a tudósok szerint Kulkulan maja isten mása.

A különleges atmoszféra mellett a helyet számos gyógyulni vágyó turista keresi fel, ugyanis úgy tartják, a vizek mellett a környék ősi köveinek, a kvarcnak és a jadénak is különleges hatása van: az itteni kezelések során a felforrósított kövekkel gyógyító masszázst végeznek, mely regenerálja a test energiáit, és megtisztítja a szervezetet a mérgektől is. A helyi mesterek gondosan ügyelnek arra, hogy a köveket használat után megtisztítsák, majd visszategyék eredeti helyükre, hogy új energiát nyerhessenek a maják szent földjéből.

OLVASD EL EZT IS!

balls pyramid
  • ausztrália
  • sziget

Az utolsó paradicsom

Ezt is szeretjük