Ez a magyar megálló is bekerült a világ 10 legszebb metróállomása közé: íme, a turisták kedvencei

Különleges építészeti megoldások, fények és színek játéka, időutazás: a világ legszebb metrómegállóiból válogattunk.

szent gellért tér metróállomás
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mindennapos utazás általában nem tartozik az emberek kedvenc elfoglaltságai közé. Kapkodás, tömeg és gyakran igencsak elhanyagolt állapotban lévő aluljárók, pályaudvarok - egyik sem hangzik túl jól.

Bizonyos helyeken azonban más a helyzet: egy-egy metrómegállóba betévedni olyan, mintha az ember egy egészen más világba csöppent volna, némelyik szinte igazi műalkotásnak tekinthető.

Futurisztikus vagy ódivatú

Bár ízlés dolga, hogy ki mit tart szépnek, az egészen biztos, hogy ezek a metrómegállók olyan építészeti megoldásokkal és dekorációkkal rendelkeznek, amelyek minimum különlegesnek nevezhetők. Van, amelyik futurisztikus enteriőrrel és vidám színekkel várja az ingázókat, máshol mintha megállt volna az idő, és inkább idéz egy elegáns 19. századi csarnokot, mintsem egy mai megállót.

Számos listát készítettek már az elmúlt években, amelyek nagyjából ugyanabból a pár tucat megállóból szemezgetnek - van olyan összeállítás, amelyikben egy magyar megálló, nevezetesen a Szent Gellért tér - Műegyetem metróállomás is az elsők között jelenik meg. A legszebbekből válogattunk most mi is tízet!

(Borító- és ajánlóképek forrása: Indafotó/ati51.)

Ezt is szeretjük