3 vény nélkül kapható gyógyszer, ami megmentheti az életed a nyaralás alatt
A nyaralást könnyen elronthatja a betegség. Előzd meg!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon jellemző, hogy a nyaralás során - főleg, ha valamilyen külföldi úti célt választasz - valamilyen enyhébb lefolyású betegséget sikerül összeszedned.

Ezért mindig legyen nálad egy kisebb házi gyógyszertár, amivel akár az életedet is megmentheted.

Hasi fájdalmak és hasmenés esetén széntabletta

A fűszeres ételek, a rossz minőségű ivóvíz, valamint a különleges fogások - általában tengeri herkentyűk - gyakran okoznak kellemetlen ételmérgezést. A hasmenéssel és hányással járó gyomorrontás még a jobbik eset, ilyenkor a szálloda magányában néhány nap alatt rendbe jön az ember, de sajnos az is előfordulhat, hogy komoly hasi fájdalmaid, görcseid lesznek, melyekkel muszáj az orvost felkeresni. Itthon sem könnyű ilyen tünetekkel a doktorokhoz fordulni, de egy idegen helyen még kellemetlenebb.

Ezért mindig legyen nálad hasfogó tabletta, a legjobb, ha a széntablettát választod, ebből ugyanis naponta többet is bevehetsz anélkül, hogy komoly szorulási gondokat okozna.

Nem hiányozhat a neszesszeredből a hányingerre való tabletta sem, valamint probiotikumot is jó, ha viszel magaddal, ez ugyanis segít helyreállítani a bélflóra egyensúlyát, így hamarabb rendbe jöhetsz.

Napszúrás esetére fájdalom- és lázcsillapító

A tűző napon nagyon könnyen napszúrást kaphatsz, ezért védekezni kell a káros sugarakkal szemben. Ha lehet, mindig viselj valamilyen sapkát, kalapot vagy kendőt, ami megóv a nap melegétől, ám, ha mégis sikerült kisebb napszúrást kapnod, akkor elsősorban menj, pihenj le a szobában, és tegyél hideg vizes borogatást a homlokodra és a tarkódra, valamit a csuklóidra. Fontos, hogy igyál annyi vizet, amennyit csak tudsz, a folyadékpótlás segíthet a leghamarabb elmulasztani a tüneteket.

Ugyanakkor, ha 15-20 percen belül nem kezd el múlni a szédülés, fejfájás, hányinger, az intézkedések ellenére sem, akkor jó szolgálatot tehet egy hányingerre való pirula, illetve egy fájdalomcsillapító is. Utóbbi nemcsak napszúrás esetén, de például fogfájásra - hiszen mindig a legrosszabbkor jön -, hasfájásra, fejfájásra vagy bármilyen más fájdalom esetén is hasznos lehet. Vannak olyanok, melyek univerzálisan minden ilyen bajt csökkentenek, így ezek között érdemes körbenézni a patikában. Ezekben többnyire lázcsillapító is van, tehát, ha felszökik a lázad, akkor is érdemes fájdalomcsillapítóval próbálkozni.

Allergia, csípések, marások esetén kalciumtabletta

Sajnos nem lehet kizárni a lehetőségét annak sem, hogy valamilyen állat megcsíp, megharap, netán megmar a nyaralás során, amire allergiás reakcióval válaszol a tested. Ezekben az esetekben mindig az a legjobb, ha, amint tudod, felkeresed az orvost, nehogy komoly bajod essen. Azonban, amíg valamilyen egészségügyi színhelyre érsz, érdemes egy pohár vízben kalciumtablettát feloldani.

A rossz ízű ital csökkenti az allergiás tüneteket, mint a viszketés, a felhólyagosodott bőr, a csalánkiütés, a nehéz légzés, netán nyelőcsőduzzanat, ezzel pedig akár az életedet is megmentheted. Mindig legyen nálad annyi víz - lehetőleg palackozott -, amibe bele tudod tenni a tablettát, és kortyolgasd el minél gyorsabban, hogy hamar tudjon hatni.

Te milyen gyógyszerekkel szoktál nekiindulni a nyaralásnak?

Ezt is szeretjük