3 vény nélkül kapható gyógyszer, ami megmentheti az életed a nyaralás alatt

A nyaralást könnyen elronthatja a betegség. Előzd meg!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon jellemző, hogy a nyaralás során - főleg, ha valamilyen külföldi úti célt választasz - valamilyen enyhébb lefolyású betegséget sikerül összeszedned.

Ezért mindig legyen nálad egy kisebb házi gyógyszertár, amivel akár az életedet is megmentheted.

Hasi fájdalmak és hasmenés esetén széntabletta

A fűszeres ételek, a rossz minőségű ivóvíz, valamint a különleges fogások - általában tengeri herkentyűk - gyakran okoznak kellemetlen ételmérgezést. A hasmenéssel és hányással járó gyomorrontás még a jobbik eset, ilyenkor a szálloda magányában néhány nap alatt rendbe jön az ember, de sajnos az is előfordulhat, hogy komoly hasi fájdalmaid, görcseid lesznek, melyekkel muszáj az orvost felkeresni. Itthon sem könnyű ilyen tünetekkel a doktorokhoz fordulni, de egy idegen helyen még kellemetlenebb.

Ezért mindig legyen nálad hasfogó tabletta, a legjobb, ha a széntablettát választod, ebből ugyanis naponta többet is bevehetsz anélkül, hogy komoly szorulási gondokat okozna.

Nem hiányozhat a neszesszeredből a hányingerre való tabletta sem, valamint probiotikumot is jó, ha viszel magaddal, ez ugyanis segít helyreállítani a bélflóra egyensúlyát, így hamarabb rendbe jöhetsz.

Napszúrás esetére fájdalom- és lázcsillapító

A tűző napon nagyon könnyen napszúrást kaphatsz, ezért védekezni kell a káros sugarakkal szemben. Ha lehet, mindig viselj valamilyen sapkát, kalapot vagy kendőt, ami megóv a nap melegétől, ám, ha mégis sikerült kisebb napszúrást kapnod, akkor elsősorban menj, pihenj le a szobában, és tegyél hideg vizes borogatást a homlokodra és a tarkódra, valamit a csuklóidra. Fontos, hogy igyál annyi vizet, amennyit csak tudsz, a folyadékpótlás segíthet a leghamarabb elmulasztani a tüneteket.

Varázslatos helyek Görögországban

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ugyanakkor, ha 15-20 percen belül nem kezd el múlni a szédülés, fejfájás, hányinger, az intézkedések ellenére sem, akkor jó szolgálatot tehet egy hányingerre való pirula, illetve egy fájdalomcsillapító is. Utóbbi nemcsak napszúrás esetén, de például fogfájásra - hiszen mindig a legrosszabbkor jön -, hasfájásra, fejfájásra vagy bármilyen más fájdalom esetén is hasznos lehet. Vannak olyanok, melyek univerzálisan minden ilyen bajt csökkentenek, így ezek között érdemes körbenézni a patikában. Ezekben többnyire lázcsillapító is van, tehát, ha felszökik a lázad, akkor is érdemes fájdalomcsillapítóval próbálkozni.

Allergia, csípések, marások esetén kalciumtabletta

Sajnos nem lehet kizárni a lehetőségét annak sem, hogy valamilyen állat megcsíp, megharap, netán megmar a nyaralás során, amire allergiás reakcióval válaszol a tested. Ezekben az esetekben mindig az a legjobb, ha, amint tudod, felkeresed az orvost, nehogy komoly bajod essen. Azonban, amíg valamilyen egészségügyi színhelyre érsz, érdemes egy pohár vízben kalciumtablettát feloldani.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A rossz ízű ital csökkenti az allergiás tüneteket, mint a viszketés, a felhólyagosodott bőr, a csalánkiütés, a nehéz légzés, netán nyelőcsőduzzanat, ezzel pedig akár az életedet is megmentheted. Mindig legyen nálad annyi víz - lehetőleg palackozott -, amibe bele tudod tenni a tablettát, és kortyolgasd el minél gyorsabban, hogy hamar tudjon hatni.

Te milyen gyógyszerekkel szoktál nekiindulni a nyaralásnak?

Ezt is szeretjük