8 lenyűgöző, látványos tengerpart
Vad, olykor félelmetes, mégis gyönyörű tengerpartok következnek.

Dia

 	Reinga-fok, Új-Zéland  	A Reinga-fok Új-Zéland Északi-szigetén, az Aupuri-félszigeten található. Az őslakosok hitvilága szerint ez az a pont, ahonnan a halál után a lélek leveti magát, hogy végül alámerüljön a szellemek öblében. Maga a reinga szó is azt jelenti, az ugrás helye.

Reinga-fok, Új-Zéland

A Reinga-fok Új-Zéland Északi-szigetén, az Aupuri-félszigeten található. Az őslakosok hitvilága szerint ez az a pont, ahonnan a halál után a lélek leveti magát, hogy végül alámerüljön a szellemek öblében. Maga a reinga szó is azt jelenti, az ugrás helye.

Dia

 	Csontváz-part, Namíbia  	A hajóroncsokkal és állati csontok maradványaival tarkított namíbiai Csontváz-part nem véletlenül kapta nevét, sokan elátkozott helynek tartják, sőt, az őslakosok szerint Isten is csak haragjában teremtette, míg más források a pokol kapujaként emlegetik. A helyet szélsőséges időjárási körülmények jellemzik, maga a környezet azonban félelmetességével együtt is lenyűgöző: a természet fékezhetetlen erői mutatkozik meg benne.  	Kapcsolódó címke: 	Félelmetes hely »

Csontváz-part, Namíbia

A hajóroncsokkal és állati csontok maradványaival tarkított namíbiai Csontváz-part nem véletlenül kapta nevét, sokan elátkozott helynek tartják, sőt, az őslakosok szerint Isten is csak haragjában teremtette, míg más források a pokol kapujaként emlegetik. A helyet szélsőséges időjárási körülmények jellemzik, maga a környezet azonban félelmetességével együtt is lenyűgöző: a természet fékezhetetlen erői mutatkozik meg benne.

Kapcsolódó címke:
Félelmetes hely »

Dia

	Moher-sziklák, Írország	A Moher-sziklák Írország talán leglátványosabb természeti képződményeit jelentik, melyek a nyugati partok mentén, Doolin település közelében találhatók. A fenséges, szinte teljesen függőleges, hatalmas sziklafalaktól tiszta időben akár húsz-harminc kilométerre is ellátni a távolba.

Moher-sziklák, Írország

A Moher-sziklák Írország talán leglátványosabb természeti képződményeit jelentik, melyek a nyugati partok mentén, Doolin település közelében találhatók. A fenséges, szinte teljesen függőleges, hatalmas sziklafalaktól tiszta időben akár húsz-harminc kilométerre is ellátni a távolba.

Dia

	Finistere, Franciaország	Bretagne-ban található Finistere, a szárazföldi Franciaország legnyugatibb területi egysége. Neve a latin Finis Terrae szóból ered, melynek jelentése: a világ vége. A környék bámulatos tengerpartjai mellett híres a breton nyelv és kultúra megőrzéséről is. A képen Finistere híres kiszögellése, a Pointe du Raz látható.		Kapcsolódó cikk:	Nézd meg képeken a világ végét! »

Finistere, Franciaország

Bretagne-ban található Finistere, a szárazföldi Franciaország legnyugatibb területi egysége. Neve a latin Finis Terrae szóból ered, melynek jelentése: a világ vége. A környék bámulatos tengerpartjai mellett híres a breton nyelv és kultúra megőrzéséről is. A képen Finistere híres kiszögellése, a Pointe du Raz látható.

Kapcsolódó cikk:
Nézd meg képeken a világ végét! »

Dia

 	Dover fehér sziklái, Anglia  	Dover csodaszép, fehér mészkősziklái a Doveri-szoros büszkeségei. Anglia kapujaként is említik őket - a szigetország ugyanis itt van a legközelebb a szárazföldi Európához -, emellett az Albion - jelentése fehér - név is nekik köszönhető.  	Kapcsolódó galéria: 	A világ legszebb tengerpartjai »

Dover fehér sziklái, Anglia

Dover csodaszép, fehér mészkősziklái a Doveri-szoros büszkeségei. Anglia kapujaként is említik őket - a szigetország ugyanis itt van a legközelebb a szárazföldi Európához -, emellett az Albion - jelentése fehér - név is nekik köszönhető.

Kapcsolódó galéria:
A világ legszebb tengerpartjai »

Fotó: en.wikipedia.org

Dia

	Land’s End, Anglia	A Cornwall térségében található Land’s End hivatalosan is Anglia végét jelöli, ez ugyanis a legnyugatibb pontja. Cornwall azonban nemcsak azok számára jelent tökéletes úti célt, akik látványos tengerparti tájakra kíváncsiak, azoknak is érdemes felkeresniük, akiket vonz a hamisítatlan vidéki hangulat.	Kapcsolódó cikk:	Hivatalosan itt ér véget a világ »

Land’s End, Anglia

A Cornwall térségében található Land’s End hivatalosan is Anglia végét jelöli, ez ugyanis a legnyugatibb pontja. Cornwall azonban nemcsak azok számára jelent tökéletes úti célt, akik látványos tengerparti tájakra kíváncsiak, azoknak is érdemes felkeresniük, akiket vonz a hamisítatlan vidéki hangulat.

Kapcsolódó cikk:
Hivatalosan itt ér véget a világ »

Dia

	Jóreménység foka, Dél-Afrika	A Jóreménység fokát - bár akkoriban még nem így hívták - először Bartholomeu Dias portugál tengerész hajózta körül. A hely igen hírhedtnek számított a tengerészek körében, köszönhetően a tengeri ködöknek és a zátonyokkal tagolt partvonalnak. Egyes hajók roncsai a mai napig látszanak a parton.

Jóreménység foka, Dél-Afrika

A Jóreménység fokát - bár akkoriban még nem így hívták - először Bartholomeu Dias portugál tengerész hajózta körül. A hely igen hírhedtnek számított a tengerészek körében, köszönhetően a tengeri ködöknek és a zátonyokkal tagolt partvonalnak. Egyes hajók roncsai a mai napig látszanak a parton.

Dia

 	Great Ocean Road, Ausztrália  	Az ausztráliai Great Ocean Roadot, vagyis nagy óceáni utat azoknak az ausztrál katonáknak az emlékére építették 1919 és 1932 között, akik az első világháború során vesztették életüket. A Warrnambool és Torquay közötti húzódó út hossza mintegy 285 kilométer, ami miatt a világ legnagyobb háborús emlékművének tartják. Leghíresebb látnivalói közé tartoznak az együttesen 12 apostol névre keresztelt sziklaformációk.

Great Ocean Road, Ausztrália

Az ausztráliai Great Ocean Roadot, vagyis nagy óceáni utat azoknak az ausztrál katonáknak az emlékére építették 1919 és 1932 között, akik az első világháború során vesztették életüket. A Warrnambool és Torquay közötti húzódó út hossza mintegy 285 kilométer, ami miatt a világ legnagyobb háborús emlékművének tartják. Leghíresebb látnivalói közé tartoznak az együttesen 12 apostol névre keresztelt sziklaformációk.

Ezt is szeretjük
Fotó: