Hivatalos feketelista! Nekik ne higgy, mert csak át akarnak verni
Hivatalos feketelista érhető el a kormányzati portálon, érdemes megnézned!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte minden évben hallani olyan esetekről, melyek során utazók szenvednek anyagi vagy egyéb kárt amiatt, hogy az általuk választott utazási iroda nem teljesítette megfelelően az utazásszervezéssel kapcsolatos kötelességeit.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, vagyis a MKEH folyamatosan végez ellenőrzéseket az utazásszervező cégek működésével kapcsolatban, jogszabálysértések esetén pedig bírságol, sőt, súlyosabb problémák miatt komolyabb büntetést is kiróhat az egyes cégekre.

Idén októberben például két utazásszervezéssel foglalkozó céget is megbírságoltak - többek között azért, mert egyiküknek nem volt megfelelő mértékű, lekötött vagyoni biztosítéka a belföldi utazásokra -, emellett azonban vannak olyan cégek is, melyek működését be is tiltják.

Itt találod a hivatalos feketelistát!

Utóbbiaknak, vagyis azoknak az utazási vállalkozóknak, melyek utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal egy évre jogerősen megtiltotta, hivatalos fekete listája is létezik, mely a hivatalos kormányzati portálon el is érhető.

Ha a nevükben találsz hirdetést, arra érdemes gyanakodni, de emellett minden más esetben is érdemes kikérni ismerősök véleményét, illetve az internetes fórumokat is célszerű átböngészni, hogy az utazók tapasztalatai alapján is tájékozódhass az egyes irodák szolgáltatásairól.

Ezt is szeretjük