600 millióba kerül majd
Ilyen látnivalókat tervez a kormány a magyar határ mentén
Nagyszabású fejlesztésekbe fogtak a horvát-magyar határnál.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magyar-horvát határ menti területek vonzerejének növelése és jobb megismerésük érdekében mintegy 600 millió forintos fejlesztés kezdődött április elején a magyarországi Baranya és a horvátországi Verőce-Drávamente megyében.

Dráva-parti hangulat
Természetvédelmi terület a Drávánál

Új bicikliutak, tanösvények, okostelefon-alkalmazások

Az IPA határon átnyúló együttműködési program magyar és horvát résztvevői áprilisi, Szentlőrincen tartott konferenciájukon az MTI információi szerint arról számoltak be, hogy az európai unió által támogatott projekt részeként Baranyában kerékpárutat építenek Királyegyháza-Szentlőrinc, Szentlőrinc-Tarcsapuszta között.

Verőce megyében bicikliutak építésén kívül tanösvényeket alakítanak ki, egy kastély felújításával pedig képzési-turisztikai központot hoznak létre. A beruházás keretében ezer turistatérkép, hatszáz útikalauz, GPS- és okostelefon-alkalmazás is készül.

Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, az Ős-Dráva program összehangolásáért felelős kormánybiztos újságíróknak elmondta: példaértékű Baranya és Verőce-Drávamente együttműködése a határon átnyúló kezdeményezések megvalósításában. Hozzátette: a most induló fejlesztés nagy hangsúlyt kap azzal, hogy Horvátország az idén júliusban az Európai Unió tagjává válik.

Már most is gyönyörű a környék

A kirándulóknak eddig is érdemes volt felkeresniük a Dráva-völgyét, az Ormánságot, hiszen olyan, érintetlen természeti kincsekkel is találkozhatnak, melyek rabul ejtik a látogatókat.

Ehhez biztosítanak kulturáltabb körülményeket a mostani és az Ős-Dráva programhoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések is, emellett szükség van a vendéglátás fejlesztésére, hogy a turisták ne csak egy, hanem több napot is eltölthessenek a környéken.

Szeretnék, hogy még jobban kedveljék a turisták

Sanja Bosnjak, a Verőce-Drávamente megye fejlesztési ügynökségének igazgatója arról szólt, hogy turisztikai szempontból Verőce, Baranya és Somogy megye egy régióként kezelhető, ezért a térségben dolgozó szakemberek számára fontos feladat e térség értékeinek, nevezetességeinek megismertetése, a kerékpáros, az öko-, illetve a rekreációs turizmus népszerűsítése.

Tomislav Tolusic, Verőce-Drávamente főispánja azt emelte ki, hogy Verőce különösen büszke a Papuk Természeti Parkra, és szeretnék, ha a terület a turisták körében is egyre kedveltebb lenne.

Képek: www.orszagalbum.hu, carpediem.

Ezt is szeretjük