167 milliót költenek a magyar látnivalókra
Itt nézheted majd meg őket
Nagyszabású fejlesztések indulnak Tata, Komárom és a Gerecse környékén.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Összesen 167 millió forintos turisztikai fejlesztést indít el a Gerecsében, Komáromban és Tatán két sikeres pályázatnak köszönhetően a Duna-Gerecse Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. és a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület - jelentette be a két szervezet közös projektindító sajtótájékoztatóján Tatán.

A Gerecse lankái

Az MTI információi szerint Vidáné Aradi Nikolett projektmenedzser elmondta, a kft. 98 millió forintos támogatást kapott a fejlesztések megvalósításához.

Utóbbiak között szerepel a térségi turisztikai kártyarendszer bevezetése, többnyelvű, mobil eszközökre letölthető, sétaútvonalakat ajánló program kifejlesztése, valamint 20 képújságalapú információs pont kialakítása.

Felújított túraútvonalak és új tanösvény

Ezen túl felújítják a Gerecse hegység gyalogos túraútvonalait, belföldi és külföldi kampányokat szerveznek a turisztikai attrakciók megismertetése érdekében, és új látnivalókat is létrehoznak, többek között a Gerecse Natúrpark első tanösvényét.

Magyarics Gábor tájékoztatása szerint a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület az új pályázat segítségével folytatja az elmúlt két évben indított fejlesztéseit.

Az egyesület 30 helyszínen bővíti Tatán és környékén a látnivalók mellé telepített többnyelvű tájékoztató táblákat, valamint további tíz helyszínen települési információs pontot alakítanak ki.

Mobilapplikációk és helyi termék pontok

Az ajánlott sétaútvonalakhoz a nyomtatott térképek mellett mobilapplikációkat készítenek, illetve egy újabb érintőképernyős infopultot helyeznek el a városban.

Az egyesület mindemellett 11 olyan helyszínt hoz létre - helyi termék pontot -, ahol egységes arculati megjelenéssel értékesíthetők a helyben készült kézműves termékek, élelmiszerek.

Kép: www.orszagalbum.hu, jkozma.

Ezt is szeretjük