10 túrabakancs, ami jól tartja a lábat, és bírja a strapát: kényelmes, mégis megfizethető darabok
A kirándulószezonra érdemes beszerezni egy időtálló, strapabíró túrabakancsot.

turabakancs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki gyakran és hosszabb, megerőltetőbb távokon is túrázik, valószínűleg megtapasztalta már, mennyire fontos egy jó túrabakancs, ami bírja a strapát, nem esik szét néhány alkalom után, és jól tartja a lábat. A divat és a külcsín nem számít a választásnál, egy kényelmetlen, vékony talpú, gyenge anyagú cipőben kirándulni maga a rémálom, szinte garantált a lábfájás.

Az ár a legtöbbeknek fontos szempont, ami érthető, hiszen sok túrakellék túl van árazva a minőségéhez képest, ám itt különösen érvényes a mondás, mely szerint olcsó húsnak híg a leve: ha valaki néhány alkalomnál tovább használná bakancsot, érdemes picit többet, 20-30 ezer forintot beruházni egy időtálló, masszív darabra, vagy figyelni az akciókat.

Túrabakancsok körképe

Vannak olyan kiegészítők, amiken nyugodtan spórolhat egy kezdő túrázó, hiszen kisebb túrákra bőven megfelel az egyszerű, otthoni hátizsák, a pamutpóló, a kényelmes zokni, ha pedig csak jó időben indul útnak, nem biztos, hogy egyből kell a kamásli vagy az esőhuzat a táskára. De egy jó cipő hosszú távú, az egészség érdekében is fontos befektetés. Néhány megfizethető darabbal a tapasztalatok szerint nem lő mellé az ember.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images.)

Ezt is szeretjük