Ilyen kék tengert még nem láttál: itt van a szomszédban, de nem Horvátország
Akár 6000 forintból is elérheted Budapestről átszállás nélkül.

Dia

	Piran, a partra csúszott város	A mélykék tengerpart felé nézve joggal tűnhet úgy, mintha a kisváros házikói egyszerűen kicsúsztak volna az egyébként sem terjedelmes méretű félsziget csücskébe. A part közelsége meghatározó az olasz Trieszt környéki városok építkezésében, erős balkáni hangulatot adva ezzel a szlovén Adriának.

Piran, a partra csúszott város

A mélykék tengerpart felé nézve joggal tűnhet úgy, mintha a kisváros házikói egyszerűen kicsúsztak volna az egyébként sem terjedelmes méretű félsziget csücskébe. A part közelsége meghatározó az olasz Trieszt környéki városok építkezésében, erős balkáni hangulatot adva ezzel a szlovén Adriának.

Fotó: Wikipedia/Richard Huber

Dia

	Mesebeli Bledi-tó	A Júliai-Alpok festői szépségű tava nagy turisztikai attrakciónak számít Szlovéniában. A hatalmas hegyek és érintetlen erdők által határolt tavat a középkori Bledi vár őrzi az északi partról, sőt, a közepén még egy kis sziget is található, amelyen egy zarándoktemplom épült Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére.

Mesebeli Bledi-tó

A Júliai-Alpok festői szépségű tava nagy turisztikai attrakciónak számít Szlovéniában. A hatalmas hegyek és érintetlen erdők által határolt tavat a középkori Bledi vár őrzi az északi partról, sőt, a közepén még egy kis sziget is található, amelyen egy zarándoktemplom épült Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére.

Fotó: Flickr/James Southorn

Dia

	Sokszínű Ljubljana	A főváros utcáit a természeti katasztrófák, földrengések több alkalommal romba döntötték, az újjáépülésnek köszönhetően azonban vegyes és izgalmas kép tárul a látogatók elé, főként az eklektikus, szecessziós és barokkos elemek keveredése miatt. Az utcaképet egyszerre határozzák meg a szláv és a balkán vonások, ez pedig legfőképp Jóźe Plećnik, Prágában is tevékeny építész terveinek köszönhető.

Sokszínű Ljubljana

A főváros utcáit a természeti katasztrófák, földrengések több alkalommal romba döntötték, az újjáépülésnek köszönhetően azonban vegyes és izgalmas kép tárul a látogatók elé, főként az eklektikus, szecessziós és barokkos elemek keveredése miatt. Az utcaképet egyszerre határozzák meg a szláv és a balkán vonások, ez pedig legfőképp Jóźe Plećnik, Prágában is tevékeny építész terveinek köszönhető.

Fotó: Flickr/Gilad Rom

Dia

	Trigláv Nemzeti Park	A Bled-környéki Alpokban található Szlovénia egyetlen, ám annál csodálatosabb nemzeti parkja, melynek kellős közepén az ország legmagasabb hegycsúcsa, a meredek völgyek által szegélyezett Triglav áll. Igazi alpesi hangulatba kerülhetsz, ha erre jársz: az érintetlen táj, a zöldellő legelők, az autentikus parasztgazdaságok, a kristálytiszta hegyi patakok és tavak, valamint a vadregényes szurdokok révén egy mesebeli világba csöppenhetsz.

Trigláv Nemzeti Park

A Bled-környéki Alpokban található Szlovénia egyetlen, ám annál csodálatosabb nemzeti parkja, melynek kellős közepén az ország legmagasabb hegycsúcsa, a meredek völgyek által szegélyezett Triglav áll. Igazi alpesi hangulatba kerülhetsz, ha erre jársz: az érintetlen táj, a zöldellő legelők, az autentikus parasztgazdaságok, a kristálytiszta hegyi patakok és tavak, valamint a vadregényes szurdokok révén egy mesebeli világba csöppenhetsz.

Fotó: Wikipedia/Se90

Dia

	Rafting az Isonzó folyón	Szlovénia azok számára is felejthetetlen élményt nyújt, akik a tengerparti pihenés helyett valami egészen vad kalandra vágynak. Földrajzi adottságainak köszönhetően ugyanis több folyója alkalmas terepet jelent a raftingolásra, ezért az arra kapható, 18. évüket betöltött, és a további feltételeknek is megfelelő turisták folyamatosan szervezett túrákban vehetnek részt. Gyermekes családok pedig könnyű terepen próbálhatják ki a vadvízi evezést.

Rafting az Isonzó folyón

Szlovénia azok számára is felejthetetlen élményt nyújt, akik a tengerparti pihenés helyett valami egészen vad kalandra vágynak. Földrajzi adottságainak köszönhetően ugyanis több folyója alkalmas terepet jelent a raftingolásra, ezért az arra kapható, 18. évüket betöltött, és a további feltételeknek is megfelelő turisták folyamatosan szervezett túrákban vehetnek részt. Gyermekes családok pedig könnyű terepen próbálhatják ki a vadvízi evezést.

Fotó: Wikipedia/ Florian Jesse

Dia

	Dráva-menti kisváros	A városnéző kirándulások kedvelőinek egy újabb gyöngyszemet jelenthet Maribor, melyet méltán neveznek Szlovénia második fővárosának, hiszen Ljubljanához hasonlóan fontos kulturális és gazdasági centrum. A Dráva-parti város az osztrák határ közelében fekszik, így meghatározó képében a történelmi Stájerország hatása.

Dráva-menti kisváros

A városnéző kirándulások kedvelőinek egy újabb gyöngyszemet jelenthet Maribor, melyet méltán neveznek Szlovénia második fővárosának, hiszen Ljubljanához hasonlóan fontos kulturális és gazdasági centrum. A Dráva-parti város az osztrák határ közelében fekszik, így meghatározó képében a történelmi Stájerország hatása.

Fotó: Wikipedia/ Andrej Jakobčič
Ezt is szeretjük
Fotó: