A szállodák piszkos kis titkai: az alkalmazottak csak ritkán beszélnek róluk a vendégeknek
Undorító, meglepő és nagyon hasznos infók is akadnak.

nagykep?cikkid=170094&kep=hotel szemelyzet-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy szép szállodai szoba sokat dobhat a pihenésen, és megérkezni olyan, mintha új birodalmat vennél birtokba, mégis sokan jártak már előtted ugyanabban az ágyban és szobában, ezért néhány dologra nem árt figyelni. 

Az üdülőhelyeken régóta dolgozók már csaknem mindent láttak, így tapasztalatból beszélhetnek arról, hogy mire érdemes vendégként ügyelned, hogy elkerüld a hotelek legpiszkosabb pontjait és ne járj rosszul anyagilag. Olvasd el a legjobb tippjeiket!

Piszkos titkok

A takarításért felelős személyzet tagjai sohasem ülnének le egy szállodai fotelre vagy kanapéra anélkül, hogy azt leterítenék. Azok a vendégek ugyanis, akik affért folytatnak, vagy párjukkal utaznak, gyakran ülnek le ezekre meztelenül, az utánuk maradt foltokat viszont csak addig pucolják, hogy azok ne látsszanak. Egy UV-lámpa azonban sok csúnya szennyeződésre derítene fényt.

Ugyanígy problémás, hogy a szállodákban folyamatosan rengeteg mosnivaló keletkezik, így néha a személyzet kénytelen látszatmegoldásokkal beérni. Az ágynemű szerencsére magas prioritást élvez, így általában valóban tiszta, az ágytakaró azonban néha hetekig, hónapig nincs mosva. Még akkor se használd ezt huzat nélkül takarózásra, ha nagyon meleged van, hiszen más már használhatta előtted!

A szállodai alkalmazottak szintén óva intenek attól, hogy a pezsgősüveghez tartozó vödörből a jeget valaha is az italodba dobd. A túlzott alkoholfogyasztástól bódult vendégek ugyanis, ha nem érik el a fürdőszobát, gyakran a vödörbe terítik a rókabőrt, amit nem feltétlenül tisztítanak olyan alapossággal, mint ilyenkor várnád.

Erre figyelj a minibárban

A minibárral kapcsolatban több dologra is figyelmeztetnek a hotelek dolgozói. Gyakran előfordul, hogy a hűtőben talált rágcsálnivalókhoz hónapokig nem nyúl senki, ezért lejár a szavatosságuk, ám a személyzet mégis ott felejti őket.

Mindig alaposan nézd meg a csavaros italokat is, hogy nincsenek-e megbontva. Sok vendég az üvegből iszik, vagy éppen vízzel tölti fel a vodkásüveget, hogy kibújjon a fizetés alól, a személyzet pedig sokszor ezt nem veszi észre. Ellenőrizz minden itt található terméket gondosan!

Olcsóbban jobbat

Az online katalógusok és szálláskereső oldalak kényelmes foglalási lehetőséget biztosítanak, ám ezeken gyakran rajta van az oldal saját felára, így a recepciósok szerint olcsóbban szerezhetsz szállást, ha már választottál, és magát a hotelt hívod fel telefonon. Itt még több tippet olvashatsz az olcsó szállásfoglaláshoz!

Érdemes tudni, hogy nem minden szoba egyforma, még akkor sem, ha ugyanabba az árkategóriába esnek. Például az egyikben van tévé, a másikban szuper a kilátás. Ha szeretnéd a számodra legmegfelelőbbet kapni, érdeklődj a személyzetnél, akik az udvarias vendégeknek tényleg szívesen segítenek.

Ezt is szeretjük