Titokzatos dolog rejtőzik a domb belsejében: egészen kísérteties!
Bizarr leleteket és maradványokat találtak a kutatók a skóciai domb mélyén.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A skóciai Orkney-szigetek Mainland nevű szigetén, Kirkwalltól néhány kilométerre különös, mintegy túlvilági élményben lehet részük azoknak a turistáknak, akik lemerészkednek a híres Cuween Hill mélyére, amely messziről nem tűnik többnek egyszerű, fűvel borított dombnál.

Tulajdonképpen azonban egy időszámításunk előtt 3000 környékén, egyszerű földművesek által létrehozott temetkezési halom, amely - annak ellenére, hogy a hasonló halmok nem számítanak ritkaságnak a környéken - mára számos rejtélyes legenda főszereplőjévé vált, úgy tartják ugyanis, a domb mélye átjárót jelent a tündérvilágba, amelynek hangjait, ha valaki igazán erősen figyel, meg is hallhatja odalent.

Emberi és állati maradványokat is találtak

A temetkezési halmot, amely mára fontos történelmi emlékhellyé vált Skóciában, az 1900-as évek elején tárták fel, aminek során legalább nyolc ember maradványait azonosították - főként koponyákat -, emellett 24 kisebb kutya maradványaira is rábukkantak, amelyek a feltételezések szerint a helyi népcsoport totemállatai lehettek.

A domb ma a turisták számára is látogatható, az eredeti, szűk lejáraton keresztül lehet a mélyére jutni, ahol egy nagyobb kamrából négy kisebb is nyílik. A látogatás során érdemes zseblámpával is készülni, emellett számítani kell arra is, hogy piszkos lesz a ruha, a szűk járaton ugyanis főként négykézlábra ereszkedve lehet haladni.

Mindemellett nem javasolt lemerészkedniük mindazoknak, akik tartanak a misztikus helyektől, a bezártság érzésétől, valamint attól a tudattól, hogy tulajdonképpen egy ősi sírkamrában járnak, ahol nem hallanak mást, mint a saját lélegzetüket.

Kép: hu.wikipedia.org, Adrazahl; heritageaction.wordpress.com.

Ezt is szeretjük