Sírkövön ilyen feliratot még nem láttál! Buta turistalátványosság Amerikában
A vermonti Flavor Cemetery temetőt sokan tartják ostobaságnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a világon számos furcsa és meghökkentő temető található, olyan, mint amilyen Vermontban helyet kapott, sehol máshol nem látható. Az itteni temetkezőhely létrehozói szerint ugyanis az ízek is képesek meghalni, ebből kifolyólag pedig szükség van egy helyre is, ahol megemlékezhetnek róluk.

Ízek, melyek kimentek a divatból

Az Amerikai Egyesült Államokban található, New England-i Vermont a tengerentúlon széles körben ismert a Ben&Jerry's fagyiról, olyannyira, hogy az állam egyik legnépszerűbb látványosságának számít a cég által működtetett jégkrémgyár.

Ben és Jerry 1978-ban először egy burlingtoni benzinkútnál árultak fagyit, majd önálló céget alapítottak, mely hamar kinőtte magát, köszönhetően többek között változatos és ötletes ízeiknek.

Utóbbiakból újabbak és újabbak születnek meg minden évben, míg a kevésbé kedveltek előbb-utóbb kikerülnek a repertoárból. Azonban, hogy emlékük előtt tisztelegjenek, Ben és Jerry temetőt hozott létre az egyes ízeknek.

A népszerű Waterbury jégkrémgyár mögött, egy dombon található a Flavor Cemetery, azaz az Íztemető, ahol műanyag sírkövek százait lehet meglátogatni.

Kétszáznál is több sírkő

Több mint kétszáz olyan ízt temetett el ide a cég, melyeknek nem sikerült elnyerniük a vásárlók szeretetét. Az egyes sírköveken az angyalszárnyakkal ábrázolt fagylaltgombócokat rímekbe faragott sírversekkel búcsúztatják, melyek információkat is tartalmaznak arról, pontosan mit takarhattak egykor az olyan furcsa hangzású nevek, mint a Tennessee Sara, a Zselés Mogyoróvaj vagy épp a Fehér Orosz. Mindemellett az is megtalálható a táblákon, hogy az adott íz mettől meddig élt.

A sírhelyek azonban időről időre más ízeknek adják át helyüket, a fogyasztóknak ugyanis lehetőségük van arra, hogy exhumáljanak és feltámasszanak egy-egy fagylaltot, ha ugyanis a cég honlapján elegen voksolnak, a vezetőség visszahelyezi azt az élők sorába.

A fagylaltgyár temetőjét számtalan turista látogatja meg minden évben, emellett gyárlátogatásra is lehetőség van, melynek során olyan neves helyeket csodálhat meg mindenki a saját szemével, mint például az íztesztelő laboratórium.

Képek: www.environmentalgraffiti.com.

Te mit gondolsz a temetőről?

Ezt is szeretjük