16 tökéletes, romantikus hely itthon
Kettesben töltenétek a napot, amihez a legszebb helyszínt keresitek?

Dia

 	Gemenci-erdő 	Hazánk leghíresebb erdeje nem csupán a családok, de a párok kedvence is, köszönhetően buja rengetegének, hangulatos belső tavainak és holtágainak, valamint a sejtelmes mocsárvilágon átvezető utaknak. A környéket kisvasúttal is bejárhatjátok. 	Kapcsolódó cikk: 	A legromantikusabb erdő itthon »

Gemenci-erdő

Hazánk leghíresebb erdeje nem csupán a családok, de a párok kedvence is, köszönhetően buja rengetegének, hangulatos belső tavainak és holtágainak, valamint a sejtelmes mocsárvilágon átvezető utaknak. A környéket kisvasúttal is bejárhatjátok.

Kapcsolódó cikk:
A legromantikusabb erdő itthon »

Fotó: www.orszagalbum.hu, Haller

Dia

 	Fertőd 	Nem véletlenül nevezik Fertődöt a magyar Versailles-nak. Hatalmas palotaegyüttese tökéletes úti cél, ha régimódi romantikára vágytok. A termek bejárásával, illetve a parkban való barangolással - érintve a Muzsikaházat, a Marionett-színházat, a kínai házat, a Bagatellt, valamint a Vénusz-templomot - akár egy egész délutánt eltölthettek.

Fertőd

Nem véletlenül nevezik Fertődöt a magyar Versailles-nak. Hatalmas palotaegyüttese tökéletes úti cél, ha régimódi romantikára vágytok. A termek bejárásával, illetve a parkban való barangolással - érintve a Muzsikaházat, a Marionett-színházat, a kínai házat, a Bagatellt, valamint a Vénusz-templomot - akár egy egész délutánt eltölthettek.

Fotó: www.orszagalbum.hu, nikzsig

Dia

 	Tihany 	A belső taváról, apátságáról és levenduláiról híres Tihanyi-félsziget lenyűgöző környezete és kulturális látnivalói titeket is pillanatok alatt elvarázsolnak. Annak ellenére pedig, hogy kincsei Európa-szerte híresek, a környék megőrizte nyugodt, idilli hangulatát. 	Kapcsolódó cikk: 	Ilyen a tökéletes kirándulóhely: a Balaton ékszerdoboza »

Tihany

A belső taváról, apátságáról és levenduláiról híres Tihanyi-félsziget lenyűgöző környezete és kulturális látnivalói titeket is pillanatok alatt elvarázsolnak. Annak ellenére pedig, hogy kincsei Európa-szerte híresek, a környék megőrizte nyugodt, idilli hangulatát.

Kapcsolódó cikk:
Ilyen a tökéletes kirándulóhely: a Balaton ékszerdoboza »

Fotó: www.orszagalbum.hu

Dia

 	Martonvásár 	A hangulatos település Beethovennek köszönheti hírnevét, akit a zenetörténészek szerint szoros érzelmek fűztek a helyi nemesi család leányához, a halhatatlan kedveshez, Brunszvik Jozefinhez. A szerelem emlékét ma is hűen őrzik a helyi kastély falai, csak úgy, mint előbbi gyönyörű parkja.

Martonvásár

A hangulatos település Beethovennek köszönheti hírnevét, akit a zenetörténészek szerint szoros érzelmek fűztek a helyi nemesi család leányához, a halhatatlan kedveshez, Brunszvik Jozefinhez. A szerelem emlékét ma is hűen őrzik a helyi kastély falai, csak úgy, mint előbbi gyönyörű parkja.

Fotó: www.orszagalbum.hu, Tamás

Dia

 	Gyula 	Az ország délkeleti szegletében megbújó város különleges, nosztalgiával és régi vágású romantikával fűszerezett hangulata bárkit pillanatok alatt levesz a lábáról. A műemlékek és múzeumok között órákon át sétálgathattok, emellett lazíthattok a várfürdőben, a napot pedig méltóképpen lezárhatjátok a híres Százéves Cukrászdában.

Gyula

Az ország délkeleti szegletében megbújó város különleges, nosztalgiával és régi vágású romantikával fűszerezett hangulata bárkit pillanatok alatt levesz a lábáról. A műemlékek és múzeumok között órákon át sétálgathattok, emellett lazíthattok a várfürdőben, a napot pedig méltóképpen lezárhatjátok a híres Százéves Cukrászdában.

Fotó: www.orszagalbum.hu, petra85

Dia

 	Szalajka-völgy 	Ha igazi vadregényes barangolásra vágytok, és hazánk egyik legszebb vidékében akartok gyönyörködni, ezt a forrásokkal, patakokkal, barlangokkal tűzdelt völgyet semmiképpen ne hagyjátok ki. Itt található mindemellett az ország ritka természeti csodája, a Fátyol-vízesés is.

Szalajka-völgy

Ha igazi vadregényes barangolásra vágytok, és hazánk egyik legszebb vidékében akartok gyönyörködni, ezt a forrásokkal, patakokkal, barlangokkal tűzdelt völgyet semmiképpen ne hagyjátok ki. Itt található mindemellett az ország ritka természeti csodája, a Fátyol-vízesés is.

Fotó: www.orszagalbum.hu, Adri33

Dia

 	Lillafüred 	Azok között, akik látták a Meseautót, nincs olyan, aki Lillafüredet és a romantikát ne emlegetné egy lapon. A környező hegyek csodaszép látványa, a Hámori-tó nyugodt hullámai és a régi korokat idéző Palotaszálló tökéletes díszlet egy - vagy több - kettesben töltött naphoz. 	Kapcsolódó galéria: 	Az ország legromantikusabb kirándulóhelye »

Lillafüred

Azok között, akik látták a Meseautót, nincs olyan, aki Lillafüredet és a romantikát ne emlegetné egy lapon. A környező hegyek csodaszép látványa, a Hámori-tó nyugodt hullámai és a régi korokat idéző Palotaszálló tökéletes díszlet egy - vagy több - kettesben töltött naphoz.

Kapcsolódó galéria:
Az ország legromantikusabb kirándulóhelye »

Fotó: www.orszagalbum.hu, Miccer

Dia

 	Fonyód 	Fonyódot nem csupán az andalító tóparti séták miatt lehet a szerelmesek kedvence. Itt található ugyanis a híres Kripta Villa, ahol, ha a nászi ágy fölött megfogjátok egymás kezét, örökké tartó szerelmet és boldogságot nyerhettek.

Fonyód

Fonyódot nem csupán az andalító tóparti séták miatt lehet a szerelmesek kedvence. Itt található ugyanis a híres Kripta Villa, ahol, ha a nászi ágy fölött megfogjátok egymás kezét, örökké tartó szerelmet és boldogságot nyerhettek.

Fotó: www.orszagalbum.hu, Haller

Dia

	Tata	A vizek városának nevezett Tatát, mely a vadludakról, a vízimalmokról és műemlékeiről is híres, joggal tartják az egyik legromantikusabb magyar úti célnak. A híres vár, a kastély és az angolkert is gondoskodik a különleges hangulatról.		Kapcsolódó cikk:	Így néz ki az ország legromantikusabb városa »

Tata

A vizek városának nevezett Tatát, mely a vadludakról, a vízimalmokról és műemlékeiről is híres, joggal tartják az egyik legromantikusabb magyar úti célnak. A híres vár, a kastély és az angolkert is gondoskodik a különleges hangulatról.

Kapcsolódó cikk:
Így néz ki az ország legromantikusabb városa »

Fotó: www.orszagalbum.hu, KZIldi

Dia

 	Zirc 	A vadregényes Bakony fővárosaként ismert Zirc az ország legmagasabban fekvő városa, így kiváló kiindulási pontot jelent a különleges kirándulásokhoz, például, ha a meseszép Cuha-völgyben tennétek egy sétát. További kuriózum a híres arborétum, ahol hársfák, libanoni cédrusok és mamutfenyők alatt andaloghattok.

Zirc

A vadregényes Bakony fővárosaként ismert Zirc az ország legmagasabban fekvő városa, így kiváló kiindulási pontot jelent a különleges kirándulásokhoz, például, ha a meseszép Cuha-völgyben tennétek egy sétát. További kuriózum a híres arborétum, ahol hársfák, libanoni cédrusok és mamutfenyők alatt andaloghattok.

Fotó: www.orszagalbum.hu, twigy

Dia

 	Badacsony 	Ritka természeti csodák, finom borok, balatoni hangulat - egész évben. Ha ki akartok szakadni a mindennapokból, Badacsony tökéletes úti cél, ha pedig az itt található Rózsakövet is felkeresitek, egy éven belül az esküvői harangok is megszólalnak. 	Kapcsolódó cikk: 	3 szerelmet hozó hely a Balatonnál »

Badacsony

Ritka természeti csodák, finom borok, balatoni hangulat - egész évben. Ha ki akartok szakadni a mindennapokból, Badacsony tökéletes úti cél, ha pedig az itt található Rózsakövet is felkeresitek, egy éven belül az esküvői harangok is megszólalnak.

Kapcsolódó cikk:
3 szerelmet hozó hely a Balatonnál »

Fotó: KSanya

Dia

 	Sümeg 	Sümegen a hatalmas fák, a hangulatos utcák, az apró kávézók és borozók is megérnek egy kirándulást, nem beszélve a lovagkor hangulatát idéző várról, ahol egész évben megelevenedik a történelem. Ha felkapaszkodtatok a várhegyre, vegyetek egy kemencében sütött kürtőskalácsot, majd gyönyörködjetek az egyedülálló panorámában.

Sümeg

Sümegen a hatalmas fák, a hangulatos utcák, az apró kávézók és borozók is megérnek egy kirándulást, nem beszélve a lovagkor hangulatát idéző várról, ahol egész évben megelevenedik a történelem. Ha felkapaszkodtatok a várhegyre, vegyetek egy kemencében sütött kürtőskalácsot, majd gyönyörködjetek az egyedülálló panorámában.

Fotó: www.orszagalbum.hu

Dia

 	Keszthely 	A villasorok, a hangulatos móló, a sétálóutca és a parti sétányok, nem utolsósorban pedig híres kastélya teszi Keszthelyt a balatoni térség egyik leghangulatosabb városává. Ha időutazásra vágytok, a kastélyt belülről is vegyétek szemügyre, és parkjában is tegyetek egy sétát, ha a régmúlt idők romantikájának szerelmesei vagytok. 	Kapcsolódó címke: 	Romantikus úti célok »

Keszthely

A villasorok, a hangulatos móló, a sétálóutca és a parti sétányok, nem utolsósorban pedig híres kastélya teszi Keszthelyt a balatoni térség egyik leghangulatosabb városává. Ha időutazásra vágytok, a kastélyt belülről is vegyétek szemügyre, és parkjában is tegyetek egy sétát, ha a régmúlt idők romantikájának szerelmesei vagytok.

Kapcsolódó címke:
Romantikus úti célok »

Fotó: www.orszagalbum.hu, Miccer

Dia

 	Tapolca 	A mediterrán hangulatú kisváros apró utcáiban is érdemes hosszasan andalogni, az igazi látnivalót azonban a romantikus Malom-tó és környéke jelenti. Ha különleges élményre vágytok, a Tavasbarlangban is tehettek egy csónaktúrát.

Tapolca

A mediterrán hangulatú kisváros apró utcáiban is érdemes hosszasan andalogni, az igazi látnivalót azonban a romantikus Malom-tó és környéke jelenti. Ha különleges élményre vágytok, a Tavasbarlangban is tehettek egy csónaktúrát.

Fotó: www.orszagalbum.hu, drinker

Dia

	Tura	Ha igazán különleges helyre vágysz, a turai Schossberger-kastélyt mindenképp keresd fel, az Ybl Miklós által tervezett épület egy része bejárható. Nem csalódsz majd, hiszen nem véletlen, hogy a filmesek is kedvelik, többek között a Holdhercegnő című alkotásnak is mesés helyszínéül szolgált.	Kapcsolódó cikk:	Ez a magyar kastély Angelina Jolie kedvence »

Tura

Ha igazán különleges helyre vágysz, a turai Schossberger-kastélyt mindenképp keresd fel, az Ybl Miklós által tervezett épület egy része bejárható. Nem csalódsz majd, hiszen nem véletlen, hogy a filmesek is kedvelik, többek között a Holdhercegnő című alkotásnak is mesés helyszínéül szolgált.

Kapcsolódó cikk:
Ez a magyar kastély Angelina Jolie kedvence »

Fotó: www.orszagalbum.hu, nikzsig

Dia

 	Szigliget 	A vulkanikus lankák között elhelyezkedő Szigliget hazánk egyik legszebb fekvésű falva, egyúttal a fiatalság és a szerelem jelképe. Nem véletlen, hogy a jó borairól, várásról és fasoráról ismert település az évek során számos költőt megihletett - kastélyának arborétumában ma is működik a híres alkotóház. 	A képek a www.orszagalbum.hu oldalról származnak, akiknek ezúton is közsönjük a segítséget!

Szigliget

A vulkanikus lankák között elhelyezkedő Szigliget hazánk egyik legszebb fekvésű falva, egyúttal a fiatalság és a szerelem jelképe. Nem véletlen, hogy a jó borairól, várásról és fasoráról ismert település az évek során számos költőt megihletett - kastélyának arborétumában ma is működik a híres alkotóház.

A képek a www.orszagalbum.hu oldalról származnak, akiknek ezúton is közsönjük a segítséget!

Fotó: www.orszagalbum.hu, joco_0907
Ezt is szeretjük
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: