Ritka jelenség látható Magyarországon: évente csak egyszer és itt nézheted meg!

Advent idején kicsit talán mindenki vallásosabb lesz.

pilisszanto
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Pilisben barangolva legtöbben talán Dobogókőre kíváncsiak, mely helyszínt az ezoterikus tanok a Föld szívcsakrájának tartják.

Pilisszántói Boldogasszony-kápolna
Boldogasszony-szobor a kápolnában - december 21-én

A Pilisben azonban nem csupán egyetlen energetikai-vallási szempontból lényeges pont található. Ha lelki feltöltődésre vágysz, karácsony előtt, december 21-én, vagyis a téli napforduló hajnalán látogass el a pilisszántói Boldogasszony-kápolnához.

Csak december 21-én látható jelenség a Pilisben

December 21-én, az év leghosszabb éjszakáját követő hajnalon igazán különleges jelenséget láthatsz a Boldogasszony-kápolnában. A Szent György-vonalra épült, kör alakú, Árpád-kori vonásokat magán viselő kőkápolna belsejében akkor a legnagyobb a világosság, amikor odakint legnagyobb a sötétség.

A Makovecz Imre és tanítványa, Őrfi József tervei alapján készült kápolna bejárata a felkelő nap felé fordul. Különleges elhelyezkedésének köszönhetően pedig a benne felállított Boldogasszony-szobrot évente egyszer világítják meg a felkelő nap első sugarai: december 21-én, az év leghosszabb éjszakáját követő hajnalon.

Keresztény zarándokhely

A mindössze 2200 fős Pilisszántótól egy köves gyalogúton, a Csillagösvényen keresztül juthatsz fel a kőkápolnáig, az út során pedig egy hét állomásból álló stációútvonalat követhetsz.

A kápolnát 2006. december 21-én, napkelte után szentelte meg Spányi Antal püspök. Innentől kezdve a pilisszántói fénytemplom néven is ismert kápolna keresztény zarándokhellyé vált.

Képek: www.orszagalbum.hu, Miccer, indafoto.hu /Patony.

Ezt is szeretjük