Kibontották szirmaikat a Pilisi Parkerdő színpompás nyári virágai: gyönyörű növények várják a kirándulókat

Nyílnak a bájos nyári virágok a hazai erdőszéleken és réteken.

GettyImages-1202787974
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vadul burjánzó virágok időszaka általában a tavasz, de szerencsére nyáron is van minek örülniük a növények kedvelőinek. Az erdőkben és mezőkön kisebb-nagyobb csoportosulásokban szirmaikat bontják a színpompás nyári virágok. Kékek, sárgák, lilák, fehérek, és közös jellemzőjük, hogy mosolyt csalnak a kirándulók arcára. 

A főváros környéki erdőkben is számos nyári virág fordul elő, lehet, hogy kicsit le kell hajolni hozzájuk a fűbe, pásztázni kell az erdei utak szélét és átfésülni a gyomtársulásokat. Ezek a kis növények gyakran aprók és légiesek, a természetfotósok és természetjárók is élvezettel fedezhetik fel őket. 

A Pilisi Parkerdő nyári virágai

A Budapest tágabb környezetében lévő, állami tulajdonú erdőterületeket a Pilisi Parkerdő Zrt. igazgatja. Körülbelül 65 000 hektárnyi terület tartozik ide, a Pilisen túl például a Budai- és a Visegrádi-hegység, a Pesti- és a Csepeli-sík egyes részei, a Gödöllői-dombság és a Gerecse. A legnagyobb erdőtömb a Dunazug-hegység. Számos kilátóhellyel, játszótérrel, erdei pihenőhellyel és túraútvonallal várja a kirándulókat. Na meg gyönyörű növényekkel, hatalmas fákkal és bájos virágokkal. Utóbbiakért nyáron az utak szegélyét, a hegyi réteket és az erdőszéleket érdemes alaposan szemügyre venni. 

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük