Egyetlen szál bánáti bazsarózsa 250 ezer forintot ér: 10 növényritkaság itthon, amit csak távolról csodálhatsz

Az ország fokozottan védett növényritkaságait szigorúan tilos leszakítani.

bánáti bazsarózsa

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár a jégkorszaki körülményeket is túlélő, értékes és fokozottan védett növényritkaságokkal is találkozhat az, aki éles szemmel jár a hegységeinkben tett kirándulások közben.

A gyönyörű növények többsége távolról ugyan bárki számára megcsodálható, ám leszakításuk természetvédelmi bírságot von maga után: akár szálanként negyedmillió forintra is büntethetik a lefülelt tettest, hiszen eltűnésük hatalmas kárt jelentene a helyi ökoszisztémában, nagyon kell vigyázni rájuk. 

Védett növények lelőhelyei

A legszebb védett növénykincseink akár egy jóleső hétvégi kirándulás közben is fellelhetők, van, amelyik faj a Mátrában, míg más a Mecsekben nő, de a felismerésük nagy figyelmet igényel. Természetesen akár egy képes növényhatározó segítségével is útnak indulhattok, ha kíváncsiak vagytok rájuk. A következő növények mindegyike fokozott védettséget élvez, és akár 250 ezer forint büntetés is kiszabható annak, aki kárt tesz bennük.

(Borító- és ajánlókép: Országalbum/spurca.)

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük