A világ legijesztőbb helyei
Hiszel a kísértetekben? Nem? Akkor ismerd meg a következő helyeket!

Dia

 	A Fehérház  	Bármilyen furcsán hangzik is, az amerikai elnöki rezidenciáról sokan állítják, hogy kísértetjárta. Úgy tartják, azok lelkei, akik egykor itt éltek, máig nem tudnak elszakadni a helytől. A szóbeszéd szerint itt kísért Abigail Adams, Dolley Madison és Harry Truman is. A leggyakrabban látott kísértet azonban Abraham Lincolné: látták már átlátszó alakját az Ovális Iroda ablakánál állni, Lyndon Johnson elnök felesége pedig arról számolt be, határozottan érezte jelenlétét, miközben egy, a haláláról szóló tévéműsort nézett.

A Fehérház

Bármilyen furcsán hangzik is, az amerikai elnöki rezidenciáról sokan állítják, hogy kísértetjárta. Úgy tartják, azok lelkei, akik egykor itt éltek, máig nem tudnak elszakadni a helytől. A szóbeszéd szerint itt kísért Abigail Adams, Dolley Madison és Harry Truman is. A leggyakrabban látott kísértet azonban Abraham Lincolné: látták már átlátszó alakját az Ovális Iroda ablakánál állni, Lyndon Johnson elnök felesége pedig arról számolt be, határozottan érezte jelenlétét, miközben egy, a haláláról szóló tévéműsort nézett.

Dia

	Edinburgh-i kastély	A skóciai kastély nem véletlenül tartják a paranormális események által egyik leginkább érintett helyszínnek a világon. Kilencszázéves történelme során számos véres eseménynek volt helyszíne, alagsorában pedig a mendemondák szerint máig olyan nevezetes kísértetek élnek, mint Alexander Steward of Albany vagy Lady Janet Douglas of Glamis, akit boszorkányság vádja miatt elevenen égettek meg.

Edinburgh-i kastély

A skóciai kastély nem véletlenül tartják a paranormális események által egyik leginkább érintett helyszínnek a világon. Kilencszázéves történelme során számos véres eseménynek volt helyszíne, alagsorában pedig a mendemondák szerint máig olyan nevezetes kísértetek élnek, mint Alexander Steward of Albany vagy Lady Janet Douglas of Glamis, akit boszorkányság vádja miatt elevenen égettek meg.

Dia

	A londoni Tower	A 11. századból származó erődítmény a századok során leginkább politikai börtönként volt híres, egyúttal Anglia leghíresebb kivégzéseinek helyszíneként. A helyi mendemondák szerint máig itt kísért Thomas Beckett, Sir Walter Raleigh, illetve Lady Jane Grey, nem utolsósorban pedig Boleyn Anna legávott fejű kísértetét is többen látni vélték már, más lefejezett foglyok hátramaradt megtestesüléseivel egyetemben.

A londoni Tower

A 11. századból származó erődítmény a századok során leginkább politikai börtönként volt híres, egyúttal Anglia leghíresebb kivégzéseinek helyszíneként. A helyi mendemondák szerint máig itt kísért Thomas Beckett, Sir Walter Raleigh, illetve Lady Jane Grey, nem utolsósorban pedig Boleyn Anna legávott fejű kísértetét is többen látni vélték már, más lefejezett foglyok hátramaradt megtestesüléseivel egyetemben.

Dia

	Queen Mary	Az egykori luxus óceánjárót mára hotellé és múzeummá alakították át, egyúttal igen népszerű azon turisták körében, akik kísértetjárta helyekre kíváncsiak. Az itt járkáló szellemek közül az egyik legismertebb a matróz, aki a hajó géptermében halt meg, de sokan látni vélik a fehér ruhás hölgyet, illetve azokat a gyerekeket is, akik a hajó medencéjébe fulladtak bele.

Queen Mary

Az egykori luxus óceánjárót mára hotellé és múzeummá alakították át, egyúttal igen népszerű azon turisták körében, akik kísértetjárta helyekre kíváncsiak. Az itt járkáló szellemek közül az egyik legismertebb a matróz, aki a hajó géptermében halt meg, de sokan látni vélik a fehér ruhás hölgyet, illetve azokat a gyerekeket is, akik a hajó medencéjébe fulladtak bele.

Fotó: akerr.blogspot.com

Dia

	Whaley-ház	A San Diegóban található házról az 1960-as években az amerikai kormány hivatalosan állította, hogy kísértetek lakják. Egyik legismertebb szelleme Yankee Jim Robinson, akit itt akasztottak fel 1852-ben. A ház későbbi tulajdonosa, James Whaley és felesége is itt kísért, a látogatók gyakran érzik jellegzetes szivarjuk és parfümük illatát. Mindemellett többen is látni vélte egy fiatal lányt korabeli, hosszú ruhában.

Whaley-ház

A San Diegóban található házról az 1960-as években az amerikai kormány hivatalosan állította, hogy kísértetek lakják. Egyik legismertebb szelleme Yankee Jim Robinson, akit itt akasztottak fel 1852-ben. A ház későbbi tulajdonosa, James Whaley és felesége is itt kísért, a látogatók gyakran érzik jellegzetes szivarjuk és parfümük illatát. Mindemellett többen is látni vélte egy fiatal lányt korabeli, hosszú ruhában.

Fotó: deadwrite.wordpress.com

Dia

	Myrtles ültetvény	A Los Angelesi ültetvény Amerika egyik kísértetek által leggyakrabban felkeresett helye. Csaknem tíz gyilkosság történt a helyen, melynek áldozatai és elkövetői máig nem távoztak. Az egyik leghíresebb Chloe, egy rabszolga, akinek fülét gazdája levágatta. A lány úgy állt bosszút, hogy mérgezett születésnapi tortát adott gazdája lányainak. Chloét végül rabszolgatársai akasztották fel, turbános alakja azonban máig az ültetvényen kísért.

Myrtles ültetvény

A Los Angelesi ültetvény Amerika egyik kísértetek által leggyakrabban felkeresett helye. Csaknem tíz gyilkosság történt a helyen, melynek áldozatai és elkövetői máig nem távoztak. Az egyik leghíresebb Chloe, egy rabszolga, akinek fülét gazdája levágatta. A lány úgy állt bosszút, hogy mérgezett születésnapi tortát adott gazdája lányainak. Chloét végül rabszolgatársai akasztották fel, turbános alakja azonban máig az ültetvényen kísért.

Fotó: moniquejames.wordpress.com

Dia

	Eastern State Fegyintézet	Az 1829-ben épült, erődítményszerű, philadelphiai börtön kezdetektől hírhedtté vált az itt tapasztalható furcsa bánásmód miatt. A rabok nem érintkezhettek senkivel, mindenki egyedül lakott cellájában, ha el is hagyták azt, az őrök zsákot húztak a fejükre. A későbbiekben sokak esetében alakult ki mentális betegség. Az intézményt 1971-ben zárták be, ma pedig múzeumként működik, melynek látogatói gyakran számolnak be lépések zajáról, sötét árnyakról és a bizonyos nevető rabról, aki időről időre feltűnik.

Eastern State Fegyintézet

Az 1829-ben épült, erődítményszerű, philadelphiai börtön kezdetektől hírhedtté vált az itt tapasztalható furcsa bánásmód miatt. A rabok nem érintkezhettek senkivel, mindenki egyedül lakott cellájában, ha el is hagyták azt, az őrök zsákot húztak a fejükre. A későbbiekben sokak esetében alakult ki mentális betegség. Az intézményt 1971-ben zárták be, ma pedig múzeumként működik, melynek látogatói gyakran számolnak be lépések zajáról, sötét árnyakról és a bizonyos nevető rabról, aki időről időre feltűnik.

Dia

	Winchester-ház	Gyermeke és férje halála után az egykor itt élt Sarah Winchester konzultált egy látóval, aki azt állította, a gyilkosságokat olyan szellemek követték el, akik a család fegyverei által haltak meg. Azt állította, csak az örökké tartó átépítés segít lecsillapítani ezeket a lelkeket, azért Sarah utasításai alapján 38 éven keresztül minden nap minden órájában munkások dolgoztak a házon.

Winchester-ház

Gyermeke és férje halála után az egykor itt élt Sarah Winchester konzultált egy látóval, aki azt állította, a gyilkosságokat olyan szellemek követték el, akik a család fegyverei által haltak meg. Azt állította, csak az örökké tartó átépítés segít lecsillapítani ezeket a lelkeket, azért Sarah utasításai alapján 38 éven keresztül minden nap minden órájában munkások dolgoztak a házon.

Dia

	Gettysburgi csatamező	A három napig tartó gettysburgi csata az amerikai történelem legvéresebb ütközeteként vált ismertté, melynek során mintegy 50 ezer fiatal katona vesztette életét. Néhányukat olyan brutális módon ölték meg, hogy a legendák szerint lelkük azóta sem tudott továbblépni, kísértetjárta hellyé téve ezzel a környéken.

Gettysburgi csatamező

A három napig tartó gettysburgi csata az amerikai történelem legvéresebb ütközeteként vált ismertté, melynek során mintegy 50 ezer fiatal katona vesztette életét. Néhányukat olyan brutális módon ölték meg, hogy a legendák szerint lelkük azóta sem tudott továbblépni, kísértetjárta hellyé téve ezzel a környéken.

Fotó: www.yorkblog.com

Dia

	Amityville-ház	A New Yorkban található családi ház 1974-ben brutális családi gyilkosságnak volt a helyszíne. A 23 éves Ronald DeFeo Jr. ekkor lőtte le szüleit és négy fiatalabb festvérét, a helyiek szerint pedig meggyötört lelkeit azóta sem hagyták el a házat. A család, aki utánuk költözött be, is ezt tapasztalta: lépésnyomokat és furcsa hangokat hallottak, és szemek néztek rájuk vissza a sötét ablakokból.

Amityville-ház

A New Yorkban található családi ház 1974-ben brutális családi gyilkosságnak volt a helyszíne. A 23 éves Ronald DeFeo Jr. ekkor lőtte le szüleit és négy fiatalabb festvérét, a helyiek szerint pedig meggyötört lelkeit azóta sem hagyták el a házat. A család, aki utánuk költözött be, is ezt tapasztalta: lépésnyomokat és furcsa hangokat hallottak, és szemek néztek rájuk vissza a sötét ablakokból.

Blog.hu ajánló
Fotó: