Nagyon figyelj, ha vonattal utazol! 8000 forintra bírságolhatnak, ha ilyen jegyed van

Nézd meg alaposan, mi van a jegyeden!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A MÁV-START már 2008 óta lehetőséget ad internetes jegyvásárlásra, a rendszer fejlesztésében azonban komoly lépésnek számított, mikor bevezették az otthoni jegynyomtatás lehetőségét, valamint az InterCityk és a gyorsvonatok esetében a mobiltelefonon vagy laptopon bemutatható QR-kódokat.

Az internetes jegyvásárlás támogatása érdekében továbbá 2013 júliusától a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése értelmében minden interneten megvásárolt és otthon kinyomtatott vagy elektronikusan bemutatott QR-kódos menetjegyet 3%-kal olcsóbban vehetnek meg az utasok.

Az otthoni jegynyomtatás tehát remek lehetőség, amellett ugyanis, hogy olcsóbb, a sorban állást is kiiktatja, fontos azonban, hogy alaposan kitapasztald a rendszert, és jegyed minden részletét ellenőrizd, ha ugyanis hiányos vagy nem megfelelő, pótdíjjal kell számolnod a vonaton. A következőkre például nagyon figyelj, már csak azért is, mert a szabályok jelentős része nem csak az interneten vásárolt jegyekre vonatkozik.

Amikor nem fogadják el a menetjegyed

Ha a felmutatott jegy a tárgynapon érvénytelen, menetjegy nélküli utasnak számítasz, ami miatt a megfelelő menetdíj árán felül 2600 forintos pótdíjat kell fizetned, illetve ugyanennyi a pótdíj akkor is, ha a menetjegy a vonat viszonylatán érvénytelen.

Menetjegy nélküli utasnak számítasz továbbá akkor is, és ugyanúgy ki kell fizetned a 2600 forintos pótdíjat, ha a felmutatott jegyen vagy a kijelzőn található vonalkód nem olvasható. Ha a felmutatott jegy csak a vonatra előírt felárat nem tartalmazza, vagy nem az igénybe vett kocsiosztályra szól, az elégtelen jegynek számít, és 500 forintos pótdíjat von maga után.

Amennyiben otthon nyomtatott, önálló felárbizonylattal rendelkezel, de mellé érvényes menetjegyet nem tudsz bemutatni, 2600 forint pótdíjat kell fizetned, és szintén ugyanennyit akkor is, ha az otthon nyomtatott menetjegyet nem nyomtattad ki, és a nyomtatás nélküli bemutatás feltételei nem állnak fenn, vagy a nyomtatás nélküli bemutatás sikertelen volt.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Komolyabb problémák

Ha a felmutatott jegy nem a nevedre szól, névre szóló jegy jogtalan átruházása miatt a menetdíjon felül 8000 forint pótdíjat kell fizetned.

Ugyanekkora összeggel kell számolnod, ha a kedvezményre való jogosultságot nem tudod igazolni, emellett 8000 forint a pótdíj akkor is, ha valaki olyan jegyet mutat fel, melynek adatai alakilag és díjszabásilag megfelelőek, de a készülék piros jelzést mutat, ez ugyanis manipulált jegynek számít, mely miatt szükség esetén akár rendőri intézkedésre is sor kerülhet. További részleteket ide kattintva tudhatsz meg!

Ezt is szeretjük