A világ 3. leghosszabb labirintusa magyar: te bolyongtál már benne?

A csodaszép ópusztaszeri Csillagösvény Labirintusnál csak két hosszabb van az egész világon.

opusztaszer

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kevesen tudják, de a világ harmadik leghosszabb, élő sövényfalas labirintusa Magyarországon található. Az ópusztaszeri Csillagösvény Labirintus sövényfalas útvesztője 3,5 kilométer hosszú, teljes bejárható útvonala pedig 4,81 kilométer.

Az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark melletti labirintushoz egy élménypark is tartozik. Magyarország első tematikus labirintusának fagyalbokrokból álló, cirkalmas vonalában a legendás csodaszarvas rajzolódik ki, így a hely madártávlatból is gyönyörű.

Ópusztaszeri labirintus

A hatalmas útvesztőt az Orlando című kosztümös film ihlette a tulajdonos, Gergely Gábor számára, a hely körülbelül tíz év alatt épült meg. A végeredmény magáért beszél. A labirintustúra nagyjából egy óra alatt teljesíthető, de sietni nem érdemes, a kacskaringós kertben ugyanis még eltévedni is igazi élmény. 

Ópusztaszer, Csillagösvény Labirintus légifelvétele

A sétát izgalmassá teszik a történelmi, kulturális, földrajzi és élővilággal kapcsolatos játékok, feladványok.

Az egyes feladatok megoldása lépésről lépésre hozzájárul a helyes irány megtalálásához, a labirintus így igazi kalandpark jellegét ölti. Az útvonal átvezet több fahídon, de kilátót is lehet találni, és több helyen pihenőt is beiktathattok.

Élménypark a labirintus mellett

A parkhoz tartozik továbbá egy honfoglalás korabeli övcsat mintáját idéző fűzfafonat-labirintus is, melynek hossza 1,2 kilométer, az embermagasságú falakat pedig Tisza-parti fűzfaágakból fonták meg. 

Továbbá interaktív játszótér, gyerekeknek készült mini labirintus, népi játékok, jurta alakú rendezvényterem és egy óriási, 138 fából álló számháborúpálya is várja a látogatókat a helyszínen, de még éjszakai labirintustúrát is szerveznek időnként.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Csillagösvény Labirintus

Az ópusztaszeri Csillagösvény Labirintus ősszel hétfő kivételével 9 és 18 óra között tart nyitva. Október 20-án és 27-én, szombaton kilenc éjszakai töklámpás-labirintusozást tartanak, amikor ezért meghosszabbított nyitva tartással, 22 óráig várják a látogatókat.

Az egész napra szóló belépőjegy a helyszínen 1800 forintért kapható, a 4 éves kor feletti gyermek-, diák-, illetve a nyugdíjas jegy ára 1500 forint. 4 év alatt a belépés ingyenes. Online jegyvásárlás esetén további kedvezmény él, ha legalább egy nappal előre váltják meg a jegyet a látogatók.

(Képek: Indafotó/Momsy, Facebook/Csillagösvény Labirintus Öko Élménypark, Wikipedia/Civertan.)

Ezt is szeretjük