Fillérekért kaphatsz szállást: 2 lehetőség, amit még nem ismersz
Ha nem akarsz sokat fizetni, ugyanakkor különleges élményre vágysz, ezeket próbáld ki!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kanapészörf, illetve a lakáscsere nyújtotta lehetőségeket manapság egyre többen ismerik és használják ki, azonban nemcsak akkor juthatsz olcsóbban szálláshoz, ha előbbiekhez hasonlóan olyan hálózathoz csatlakozol, ahol neked is ugyanúgy fel kell ajánlanod otthonodat más utazóknak.

Léteznek ugyanis olyan közösségek, melyek kifejezetten az egyoldalú szállásadásra specializálódtak, ennek keretében a turistáknak segítséget nyújtanak abban, hogy olcsóbban nyaralhassanak, emellett pedig a helyieknek is lehetőséget biztosítanak arra, hogy otthonukat nem túl drága ellenszolgáltatásért cserébe utazóknak ajánlják fel. A következő két hálózatra előbbiek miatt érdemes jobban odafigyelni.

Kemping a kertben

A Camping in my Garden nevű kezdeményezés Victoria Webbon nevéhez köthető, aki 2011 áprilisában indította el azzal a céllal, hogy egy adott helyen az utazók a helyiek kertjeiben vendégeskedhessenek néhány éjszakát.

A hálózathoz bárki csatlakozhat, mind a szállásadóknak, mind pedig az utazóknak tiszta, átlátható rendszert kínál visszajelzési lehetőséggel, így jóval biztonságosabb lesz a nyaralás, és kisebb a kockázata a kellemetlen meglepetéseknek.

Victoria Webbon reméli, hogy hamarosan kertek ezrei lesznek elérhetőek átmeneti kempingezőhelyként szerte a világon.

Jelenleg főként Angliában hirdetnek ilyen lehetőséget, de weboldaluk térképe szerint akár írországi, ausztriai, német, svájci, holland és francia kertekben is le lehet táborozni.

Szállás a helyiektől

Az Airbnb által nyújtott lehetőség hasonló az előbbihez, azzal a különbséggel, hogy nem korlátozódik kertekre, emellett a klasszikus bed and breakfast szálláshelyek hagyományait követi, vagyis a magánlakásokon ugyanúgy reggelivel várják a vendégeket, mint egy B&B hotelben vagy panzióban.

A helyi vendégszeretet megtapasztalásán túl továbbá az utazók a szállásadók közvetlenségének köszönhetően újfajta szemszögből ismerhetik meg az adott helyet és kultúrát.

A kanapészörf is remek lehetőség

Ha szeretnéd jobban megismerni az egyik legismertebb ingyenes szálláscsere-lehetőséget, a couchsurfinget, nézd meg a videót!

Az Airbnb jelenleg 192 ország 33 ezer városában kínál olcsó szállást - a magánszállásoktól a magánszigetekig -, míg a házigazdáknak hirdetési lehetőséget biztosít, hogy újfajta bevételi forráshoz jussanak.

Ha kíváncsi vagy, milyen lehetőségek léteznek arra, hogy ingyen utazz, olvasd el korábbi cikkünket!

Ezt is szeretjük