4 utazási kedvezmény, amit nem biztos, hogy ismersz
Használd ki nyáron!
Ha vonattal utaznál, ezekről nem árt tudnod!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha alkalmad van többször is vonattal kirándulni, vagy épp a belföldi nyaralást szeretnéd ilyen formában megoldani, nem árt, ha tisztában vagy vele, hogy a MÁV nyáron kedvezmények egész sorát biztosítja az utasoknak, nem beszélve az egyéb olyan lehetőségekről, melyekről nem is tud mindenki.

A következő kedvezmények részleteit érdemes megismerned, legyen szó balatoni utazásról, kisgyermekes, illetve barátokkal tervezett túráról vagy éppen kerékpáros kiruccanásról.

Balaton Mix jegyek

2013. április 27. és október 6. között a MÁV a Balaton Mix jegyek formájában biztosít kedvezményeket azoknak, akik a Balaton mellett szeretnének vonatozni.

A kedvezményes utazási jegy kétféle időtartamra váltható, a hétnapos változat két szabadon választott napon, a háromnapos pedig egy szabadon választott napon, 0-24 óráig jogosít korlátlan számú díjmentes utazásra. A gyermekjegy 6-14 éves kor között váltható, míg a családi jeggyel két felnőtt és legfeljebb két gyerek utazhat együtt.

A Balaton Mix mellé mindemellett 50%-os alkalmi menettérti jegyet vehetsz a Balatonhoz való eljutáshoz, és a kijelölt gyorsvonatokra a 2013. május 15-én bevezetett gyorsvonati pótjegy megváltása alól mentességet élveznek a Balaton Mix jegyet használók.

A Balaton Mix jegyekkel rendelkező utasok továbbá 50% kedvezményt kapnak a Balatonfenyvesi Kisvasúton történő utazás esetén.

Csoportos kedvezmények

Csoportok számára a Balaton Mix jegyet is kedvezményesebben értékesíti a MÁV-START, a részletekért érdemes felkeresni a jegykiadó helyeket. Mindemellett sokan nem tudják, hogy csoportos kedvezményt nem csupán óvodások vagy éppen diákok vehetnek igénybe, de akkor is kérhetitek, ha szervezetten, egy kinevezett vezető, szervező irányítása mellett felnőttként utaztok együtt akár már tízen. Ez esetben 20%-os kedvezményt kaptok. A csoportos utazásokat fontos az indulás előtt minimum hét nappal bejelenteni.

Furcsa szabályok vonaton és buszon

Ha szeretnéd, hogy az utazás nyugodtan, problémamentesen teljen, néhány dolgot nem árt tudnod. Nézd meg a videót!

Családos kedvezmény

A nagycsaládosok bizonyára ismerik a MÁV rájuk vonatkozó kedvezményeit, azonban a vasúttársaság egy jelenlegi akció keretében most azoknak is kedvezményt ad, akik egy gyermekkel utaznak. Az akció ideje alatt már egy gyermekkel történő utazás esetén is 33%-os kedvezmény igénybevételére jogosult egy vagy két felnőtt kísérő. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra érvényes, azonban bármely osztályon igénybe vehető. Az akció visszavonásig érvényes, tájékozódj róla a MÁV honlapján vagy a jegykiadó pénztárakban.

Kerékpáros kedvezmény

A Balaton Mix jegyekkel személyenként egy kerékpár díjmentes kerékpárjeggyel szállítható, emellett azonban érdemes lehet kedvezményes, kerékpáros túrajegyet is venned, amennyiben a Balaton, Tisza-tó vagy a Fertő-tó környékére tervezel biciklis kirándulást.

A kerékpáros túrajegy az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen, 420 forintért vásárolható meg, ha az utas a három tó valamelyikéhez kirándul, akár hétvégén, akár hétköznap. A túrajegy érvénytartamán belül korlátlan számú kerékpárszállítást biztosít oda és vissza irányban is. A lehetőség, bár nyáron aktuálisabb lehet, egész évben érvényes.

A kedvezményekkel kapcsolatos további információkért kattints a MÁV honlapjára!

Ezt is szeretjük