3 tündérszép, filléres őszi nyaralóhely

Néhány ezer forintért

Akár itthon, akár a határokon túl szeretnél néhány napot a pihenésnek szentelni, most olcsón megteheted.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ugyan a nyár visszavonhatatlanul véget ért, ez nem ok arra, hogy otthon gubbassz, hiszen filléres ajánlatok várnak rád szépséges, mesebeli tájakon. Hódíts meg újabb és újabb térségeket, majd gazdagodj a természet kínálta szépségek felülmúlhatatlan élményeivel.

Barangolás a Hargita vidékén: Ivó

Ha vonzanak a magaslatok, a sűrű erdők és az érintetlen, buja természet, itt az ideje, hogy célba vedd a varázslatos Erdélyt. Egy autós térképpel a kezedben, oldaladon pedig a kedveseddel vagy a barátaiddal pattanj a kocsiba, és irány a nagyvilág!

Ivó, a kedves erdélyi település Zetalaka községhez tartozik, Székelyudvarhelytől pedig 22 kilométer távolságra fekszik, a Hargita lábánál. Az Ivó-patak völgyében egy csodás, szinte érintetlen tündérkert tárul fel előtted. A Hargita szépséges sziklaláncolata fenséges magaslataival, festői völgyeivel, illatozó, óriási fenyveseivel, irdatlan rengetegeivel és csörgedező patakocskáival örökre rabul ejti az arra járót.

Szinte hasítani lehet az oxigéndús levegőt, az ég kékje, a gazdag növény- és állatvilág pedig kisimítja és rendezi a kesze-kusza gondolatokat és érzelmeket. Tökéletes választás lehet, ha zavartalan pihenésre és feltöltődésre vágysz.

Ha a jó sorsod ide vet, a természet alkotta éles határok között igazi kincsre lelhetsz. Valamikor a térség a hamisítatlan erdélyi tanyavilágot testesítette meg, mely funkciót ma már a magaslati üdülőhely és a hétvégi házas övezet váltotta fel. Sok székelyudvarhelyi lakosnak van itt üdülője, hétvégi háza.

A turizmus is fellendült, és egyre népszerűbb a térség a természet szerelmesei körében. Még felejthetetlenebbé teheted a pihenést, ha csatlakozol egy szervezett túrához - melyet felkészült helybéliek vezetnek -, vagy részt veszel egy romantikus lovas kocsikázáson.

Tipp
Egy éjszakát ebben a mesebeli miliőben, az ivói Sándor Kulcsosházban már 2300 forintért eltölthetsz. Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattints ide! »

Pihenés itthon és külföldön: Kapuvártól Bécsig

Több legyet üthetsz egy csapásra, ha a kedves dunántúli települést, Kapuvárt veszed célba, ahonnan könnyűszerrel megközelítheted hazánk környező településeit, de akár a szomszédos Ausztria hegyvidékét, városait is, sőt, ha kedved szottyan, akár az osztrák fővárosba, Bécsbe is elruccanhatsz egy könnyű ebéd erejéig.

Kapuvárról egy ugrás Sopron, a hűség városa, melynek romantikus óvárosában érdemes tenned egy felejthetetlen sétát. Rád vár a Fertő-tó és a Fertő Hanság Nemzeti Park is, de az ékszerdoboz Kőszeg is megannyi csodával hívogat. Ha pedig csobbannál egyet, megteheted a Kapuvári Termálfürdő simogató vizében.

Forrás: kapuvar.hu

A határ közelsége miatt Ausztriát is érdemes felfedezned: az ott dolgozó tapasztalt túravezetőkkel felkapaszkodhatsz a 2075 méter magas Schneeberg csúcsára, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul eléd, de kisebb sétákat is tehetsz a kedves osztrák városkákban, falvakban, és magát a fővárost is érdemes célba venned, hiszen Bécs számtalan látnivalóval kényezteti az oda érkezőt.

Tipp
Kapuváron az Axter Vendégházban egy éjszakát már 3250 forintért eltölthetsz, ráadásul 2009. szeptember 1. és 30. között három éjszaka után a negyediket ingyen kapod. A részletekért kattints ide! »

A Káli-medence ezernyi csodája: Mindszentkálla

A turisták, illetve a pihenésre és felüdülésre vágyók mind gyakoribb célpontja a Káli-medence - immár az év minden szakában. Ha kedveled a nagy kirándulásokat, kellemes sétát tehetsz ezen a területen, és közben meglesheted a környék növény- és állatvilágát is. Ha él benned a kalandvágy, a kincskereső szellem és a felfedezői véna, itt a helyed, hiszen a falutól délkeletre, egy vulkáni kúpon, a Kereki-dombon állt a hagyományok szerint a Kál horka és Bulcsú vezér vára. Ezt támasztja alá az itt feltárt temető is.

A domb tövében áll a néhai Kerekikál község középkori templomának rusztikus romja, de a környék gyönyörűséges látnivalói közé tartozik a szépen faragott, fehérre meszelt kőkeresztek sora is - a falu határán, a köveskáli országútról lekanyarodva, a Petőfi utcában, majd Szentbékkálla felé haladva láthatsz ilyeneket.

Forrás: kali.hu

A mai templom feletti domboldalon látható a középkori Kisfalud község gótikus templomának romja - egy itt tett séta során megérintenek a régmúlt idők és korok, a természet szépsége pedig bízvást lenyűgöz majd.

A települést nyugatról határoló Öreghegy legmagasabb pontja a 330 méter magas Kopasz-hegy, melyre mindenképp megéri felkapaszkodnod, hiszen csodálatos kilátás nyílik az egész Káli-medencére, sőt, tiszta időben a Balaton irányába a somogyi partig is el lehet látni. Az eléd táruló festői panoráma pedig kárpótol majd a megtett útért.

Tipp
Egy éjszakát a mindszentkállai Egyed Apartmanban már 3500 forintért eltölthetsz. A részletekért kattints ide! »
Ezt is szeretjük