Idén ez a 3 legolcsóbb város Horvátországban
Még nem késő elindulni!
Ezek a legolcsóbb apartmanos utazási ajánlatok Horvátországba idén. Nézd meg a helyeket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Horvátország a magyarok egyik legkedveltebb úti célja, ha nyaralásról van szó, nem véletlenül, ugyanis nemcsak gyönyörű tengerpartokkal, de hangulatos, romantikus városokkal, különleges látnivalókkal és gyönyörű tájakkal is rendelkezik.

A nyaralás megtervezésekor ugyanakkor nem szabad, hogy elvakítsanak a fent említett, csábító jellemzők, érdemes figyelembe venni az ország egyes városaira jellemző árakat is, hogy a pénztárca a hazatéréskor se legyen túl sovány.

Ha körültekintően választasz úti célt, horvátországi nyaralásod nemcsak élményekben gazdag, de minden tekintetben jó emlék is lehet.

Aktuális árak Horvátországban

A horvatorszaginfo.hu honlap szerint az egész országra általánosan igaz, hogy az egy évvel ezelőtti árak az élelmiszereket és az éttermi étkezést illetően nem sokban változtak.

Egy átlag élelmiszerboltban a kenyér 4-6 kuna - egy kuna körülbelül 40-41 forint -, a sajt 50 kuna, a tej 6 kuna körüli áron kapható. Étteremben egy vacsorát, például grillezett tintahalat ásványvízzel egy fő nagyjából 70 kunáért már fogyaszthat.

A telefonálás feltételei ugyanakkor előnyükre változtak a tavalyiakhoz képest. Az EU ugyanis törvényben szabályozta a roamingdíjakat, így a kimenő hívás 0,24 euró, a bejövő 0,7 euró, az sms 0,8 euró, a mobilnet pedig 0,45 euró megabite-onként.

Mivel július 1-től Horvátország is EU-tagállam, itt is érvényesek a telefonálást illető szabályozások.

Az utasbiztosításról

Utazni készülsz? Ne felejts el bármilyen eshetőségre felkészülni és utasbiztosítást kötni! Nézd meg a videót!

Jó tankolási feltételekre is számíthat, aki Horvátországba megy nyaralni. A dízel ára ugyanis kedvezőbb ott, mint hazánkban. Míg Magyarországon a literenkénti ár a cikk megírásának időpontjában 410-420 forint, addig a horvátoknál csak 380 forint a dízel litere. A benzin hasonló áron kapható, mint hazánkban. Ott 410 forintos literenkénti árra számíthatnak az autóval érkezők.

Olcsó horvát úti célok

Az összehasonlíthatóság érdekében egyetlen utazási iroda ajánlatait vettük számba, de az arányok más utazásszervezőknél is hasonlóképpen alakulnak.

Njivice

A Krk-szigeten lévő városkában egy hétéjszakás nyaralást, ha egyénileg oldod meg az utazást, már 16-17 ezer forintért ki lehet fogni egy egyszerűbb apartmanban, ellátás nélkül.

Njivice

Nvjice a sziget legfiatalabb városa, a hozzá legközelebb eső nagyváros pedig Krk. Gyönyörű, buja növénytakaró, mesébe illő, zömében apró kavicsos tengerpart és számos kikapcsolódási lehetőség várja a turistákat. A festői környezetnek köszönhetően a látogatók nemcsak testi, de szellemi felüdülésre is számíthatnak, és hazatérvén minden bizonnyal visszavágynak a horvát városkába.

Umag

Isztria területén található Umag, ahol akár már 22 ezer forint körüli árért is eltölthetsz hét éjszakát, ha az odautazást egyénileg oldod meg.

A városkát egy keskeny fövenyre építették még a rómaiak, később, a velencei megszállás ideje alatt sokat fejlődött, és forgalmas kikötővárossá nőtte ki magát. Itt található a hajózási szempontból rendkívül fontos ACI Marina Umag nevű kikötő is.

Umag

Umagban évente rendeznek tenisztornát, kamaraszínház-fesztivált és gasztronómiai halvásárt is, így az ide látogató turisták a pihentető tengeri habok mellett bizonyára találnak kedvükre való szárazföldi programot is.

Porec

A Lanterna-félszigeten található, mediterrán stílusú helyen a strandtól 50-150 méterre fekvő apartmanokban akciósan már akár 19-20 ezer forintért is eltölthetsz hét éjszakát.

Porec

Porec a 20. század első feléig Olaszországhoz tartozott, 1943-ban lett Horvátország része. A város utcái ma is őrzik a római jelleget. Az Euphrasius-bazilika az egyik legismertebb látnivaló, amit mindenképp nézz meg, ha ide utaznál.

Az árak a Ibusz cikkünk megírásakor aktuális, akciós ajánlatai alapján szerepelnek a cikkben.

Kép: croatia.hr.

Ezt is szeretjük