Jeges csodavilág a Mecsekben: így ritkán látni a festői szurdokvölgyet

Csodás fotókon a jégbe fagyott Öreg-patak szurdokvölgye.

GettyImages-638426380
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Kelet-Mecsek gyönyörű, érintetlenebb vidékei egész évben páratlan látványt jelentenek, fagyos időben jeges képződmények teszik különlegessé a festői szurdokokat. 

Mecseknádasd és a magyar Svájcként is emlegetett Óbánya mesébe illő környék, nem csoda, hogy annyi kiránduló imádja felkeresni. 

Óbánya szurdokvölgye télen

Az Időkép Facebook-oldala káprázatos fotókat posztolt az Óbányát végigszelő Öreg-patakról és mellékágairól, melyeken - mint írják - gyönyörű jeges képződmények jöttek létre. A felvételeket Györkő Zsombor készítette, megörökítve a felejthetetlen csodát.

🌬🗻Jégvarázs a Mecsekben🗻🌬 A természeti adottságai miatt a "magyar Svájcként" is emlegetett Óbányáról gyönyörű fotókat...

Közzétette: Időkép – 2023. február 11., szombat

Az Időkép figyelmeztetett: a következő napokban enyhébb hajnalok és nappalok várhatók, így a látványos jégcsapok valószínűleg hamar elolvadnak. Nagy szerencse, hogy a fotós nagyszerű érzékkel még idejében, olvadás előtt elcsípte.

Közzétette: Időkép – 2023. február 11., szombat

Az elmúlt évek telei nem igazán kedveztek azok számára, akik előszeretettel gyönyörködnek a jégbe fagyott vízesések, tavak, patakok látványában, ezért mindig nagy öröm, ha egy csodás fotó készül a lélekemelő szépségről.

Óbánya, te csodás!

A kelet-mecseki völgyekben található Óbánya elvarázsolja a túrázókat.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük