Egymilliós bírságot is kaphatsz érte: 8 tárgy, amit ne hozz haza a nyaralásból!
Nagyon sok gyanútlan turista esik áldozatul.

szuvenir
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az 1973-ban létrejött Washingtoni Egyezmény, amelyhez Magyarország 1985-ben csatlakozott, azt tűzte ki célul, hogy ellenőrzi a veszélyeztetett fajok kereskedelmét, így akadályozva egyes állat- és növényfajok ritkulását, illetve kihalását.

A CITES-nek is nevezett egyezmény - Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora, vagyis Egyezmény a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről - közel 35 ezer faj kereskedelmét szabályozza, ami magában foglalja az ezekből készült különféle termékek és ajándéktárgyak nemzetközi kereskedelmét is, mely mára drasztikus méreteket öltött.

Olyannyira, hogy egy-egy nyaralás során a gyanútlan turisták is könnyen abba a hibába eshetnek, hogy tiltott ajándéktárgyat vásárolnak, majd próbálnak átjuttatni a határon. A tudatlanság azonban nem mentesít a következmények alól, sőt, bizonyos esetekben akár egymillió forintig terjedő természetvédelmi bírsággal is számolni kell. Nézd meg a képeket, és többet tudhatsz meg arról, mire kell vigyázni!

 
Ezt is szeretjük