Magyarországot is érinti a sztrájk: erre kell számítani a vonatokon
A németországi vasutassztrájk a magyar utazókat is érintheti, ha külföldre mennének.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csütörtök hajnaltól hétfő hajnalig tartó német vasutassztrájk miatt a Magyarország és Németország közötti közvetlen nemzetközi vasúti közlekedésben is lesznek korlátozások - tudatta a Mávinform az MTI-vel.

A MÁV értesülései szerint a német vasúthálózaton bejelentett munkabeszüntetés csütörtök hajnali 2 órától hétfő hajnali 4 óráig tart, ezért csütörtöktől vasárnapig a Budapestről Prágán át Berlinig, illetve Hamburgig közlekedő vonatok csak Budapest és Drezda között közlekednek.

Hozzátették azt is, hogy a munkabeszüntetés miatt késésekre, fennakadásokra is számítani kell a német vasúthálózaton.

A Deutsche Bahn vasúttársaság mozdonyvezetőit képviselő szakszervezet, a GDL egyebek között 5%-os béremelést követel a munkaadótól, és azt akarja elérni, hogy ne csak a mozdonyvezetők, hanem más területeken dolgozó vasutasok, például a jegykezelők nevében is tárgyalhasson a bérekről.

A GDL az utóbbi hónapokban már négyszer szervezett sztrájkot, legutóbb, október közepén 50 órás munkabeszüntetést tartottak, akkor utasok milliói rekedtek a pályaudvarokon, mert a távolsági vonatok kétharmada nem közlekedett.

A magyar vasúttársaság azt javasolja utasainak, hogy utazás előtt tájékozódjanak a Mávdirekt 06-40-49-49-49-es telefonszámán vagy a MÁV-Start nemzetközi ügyfélszolgálatán.

Így spórolj az utazás költségein!

Ha szeretnél olcsóbban utazni, legyen szó tömegközeledésről vagy épp autóról, kattintsd végig az alábbi képgalériát!

Ezt is szeretjük