Így néz ki a Mézga család otthona a valóságban - A Kökörcsin utca 13. létező ház Budapesten

Ebben a budapesti házban lakott a Mézga család.

Mézga család Kökörcsin u. 13.
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

„Néha légy bolond, egy kicsikét / Elrepül úgy a szürke gond / Derül az ég…” A mai harmincas és a náluk idősebb korosztály még biztosan emlékszik ezekre a sorokra.

A Mézga család első négy részét még 1968-ban kezdte sugározni a Magyar Televízió. A harmadik sorozatot pedig 1980-ban láthatták első ízben a nézők, de az ezt követő években, évtizedekben is sok ismétlést ért meg a Kökörcsin u. 13.-ban lakó négytagú család kalandos élete.

Így néz ki a Mézga család otthona a valóságban

A sorozat népszerűségét jól mutatja, hogy nemcsak hazánkban vetítették, de nagy sikernek örvendett Bulgáriában, Csehországban, Franciaországban, Kubában, Németországban és Szlovákiában is. A hazai 2004-es ismétlést pedig félmillióan látták. A rajzfilmsorozatban többször elhangzik a család otthonának címe, melynek ablakát csaknem minden részben betöri valamilyen MZ/X-től - aki Mézga Géza 30. században élő "köb-ükunokája" - fényposttal kapott lenyűgöző küldemény. A Google Maps szerint tehát így néz ki napjainkban a Kökörcsin u. 13., a XI. kerületben.

A család végül föld körüli útra indul

Míg a sorozat első, 1968-69-es évada zömmel ezen a helyszínen zajlott, a második évadban - mely a Mézga Aladár különös kalandjai nevet viseli - a család legfiatalabb tagja minden éjjel saját készítésű űrhajójával utazott más-más bolygókra. A harmadik, 1978-as évad - Vakáción a Mézga család - pedig már-már egy roadmovie, hiszen ebben Paula ifjúkori szerelme, a sokat emlegetett Hufnágel Pisti meghívására Ausztráliába utazik, ám a hazaút végül föld körüli úttá válik. 

Magyar rajzfilm-kvíz - Töltsd ki!

Ha mostanában nem is volt szerencséd az alábbi rajzfilmeknek az ismétlését elcsípni, jó eséllyel akkor is sok minden rémlik még a cselekményből.

Hogy hívják a Mézga gyerekek anyukáját? 8 fogós kérdés magyar rajzfilmekből

Kvíz!

Elolvasom

(Borítókép: youtube.com)

Ezt is szeretjük