Ingyenes utazást hirdetett holnapra a MÁV! Ezek a részletek
Ingyen utazhat, aki ide megy, ami sokak számára jelenthet jó lehetőséget!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Díjmentes utazási lehetőséget biztosít a MÁV-START és a GYSEV az október 15-i Open Day eseményre, a 2015. évi ITU Telecom World Konferencia zárónapjára utazó egyetemistáknak és főiskolásoknak.

A díjmentes utazási lehetőség a Déli, a Nyugati és a Keleti pályaudvarokra, valamint Kelenföld, Zugló, Kőbánya-Kispest és Kőbánya felső állomásokra vehető igénybe. A rendezvény helyszíne a budapesti Hungexpo.

Így vehető igénybe a kedvezmény

A díjmentes utazási kedvezmény kizárólag másodosztályon érvényes, első osztályon a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni. A feláras vonatok felár megváltása nélkül vehetők igénybe, a helybiztosítással közlekedő vonatokon pedig csak a szabadon maradt ülőhelyek foglalhatók el.

A díjmentes utazási kedvezmény legkorábban október 14-én érvényes, és az utazást legkésőbb október 16-án éjfélig be kell fejezni.

A rendezvény résztvevőinek az ITU által biztosított regisztrációs e-mailt kinyomtatva - a diákigazolvánnyal együtt - az utazás alkalmával a vonaton fel kell mutatni. A visszaút során a rendezvényen kapott névre szóló belépőt is be kell mutatni. A kedvezmény kizárólag a hallgató lakhelye vagy iskolájának székhelye és Budapest viszonylatában vehető igénybe.

Független a hallgatói jogviszony fajtájától

A kedvezmény független a hallgatói jogviszony fajtájától, a felsőoktatási intézmény által kiadott nappali/esti/levelező tagozatos diákigazolványok és a lent felsorolt nemzetközi felsőfokú iskolák által kiadott diákigazolványok alapján vehető igénybe.

Külföldi résztvevő esetén a magyar határállomástól Budapest-Déli, Nyugati, Keleti, Kelenföld, Zugló, Kőbánya-Kispest és Kőbánya felső állomásokig és vissza érvényes a díjmentesség az alábbi egyetemekről: Babes-Bolyai Tudományegyetem, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Selye János Egyetem, Szabadkai Műszaki Szakfőiskola, Újvidéki Egyetem, Ungvári Nemzeti Egyetem, Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara.

Mi a baj a vonatokkal?

Te szeretsz vonattal utazni? Megvannak az előnyei és a hátrányai is: utóbbiakról kérdeztük a magyar utazókat, nézd meg a videót!

Ezt is szeretjük