Megható látvány, ahogy a meggyógyított madár újra szabadon repülhet: 10 szívmelengető történet a madármentőktől

A mályi Madármentő Állomás munkájának számos madár és kisállat köszönheti életét.

bagoly-repül
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mályi Madármentő Állomáson egy percre sem áll meg az élet, szünet nélkül, hatalmas energiát belefektetve vesznek részt a Miskolc vonzáskörzetében megsérült állatok megmentésében, és szükség esetén is tanácsot adnak a hozzájuk fordulóknak.

Sokszor az éjszaka közepén riasztják őket egy-egy sebesült, áramütést szenvedett, elgázolt vagy árván talált madárhoz vagy kisemlőshöz, de ünnepnapokon sem hezitálnak, hogy a lehető leggyorsabban nyújthassanak segítséget a rászoruló egyedek számára. A madarak mellett olykor sünök, mókusok, nyulak is kerülnek be hozzájuk.

A mályi madármentők történetei

Az alapító Lehoczky Krisztián, felesége, Alexandra és kis csapata Facebook-oldalukon megjelenő posztjaikban, képeiken, videóikon a munkájukba is betekintést engednek, emellett pedig különféle edukatív tartalmakat is rendszeresen megosztanak a követőikkel, felhívják a figyelmet a legfontosabb madárvédelmi alapszabályokra, törvényekre is.

A munkájuk legszebb pillanatai kétségtelenül a gyógyult állatok szabadon eresztésének percei, de tanulságos és szomorú történetekben sincs hiány életükben. Amennyiben valaki szívesen támogatná az egyesületet, akár nekik is felajánlhatja az adó 1%-át.

(A borító- és ajánlókép illusztráció, forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük