Erre költ százmilliókat a kormány: különös dolog épül az Alföldön
A következő két évben több mint 700 millió forintot költenek az alföldi zarándokútra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szóvivője nemrég közölte az MTI-vel, hogy Magyarország 34 kiemelt turisztikai beruházásának egyike lesz majd az a több mint kétszáz kilométer hosszan húzódó zarándokútszakasz, melyet egy év alatt alakítanak ki a Dél-Alföldön.

A kalocsai főszékesegyház - Kalocsát is bekapcsolják a zarándokútba

A program és a másik 33 új, kiemelt turisztikai beruházás támogatásáról 2012 nyarán döntött az uniós fejlesztési források ellenőrzéséért felelős Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság. A beruházások a Regionális Operatív Programok keretében valósulnak majd meg.

Zarándokút az Alföldön

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 751 millió forintot nyert a Magyar zarándokút dél-alföldi szakaszának fejlesztése című pályázat megvalósítására.

A 206 kilométernyi zarándokút megépítésére 2014. november végéig kerül sor, az út mentén kerámia útjelzőket, mérföldköveket, kápolnákat, tematikus parkokat, kilátót, közösségi házat és zarándokszállásokat is kialakítanak.

Témaparkokat hoznak létre például Dunavecsén, Apostagon, Solton, Gombolyagon, Fajszon, Császártöltésen és Dusnokon, melyek közül több településen - valamint Kunszentmiklóson, Hartán és Hajóson - zarándokszállások is épülnek. A forrásból újítják fel mindemellett a solti katolikus templomot is.

A nemzetünk történelmi örökségét, értékeit megjelenítő látnivalókkal gazdagodó zarándokútba bekapcsolnak olyan, már meglévő emlékhelyeket is, mint például Kalocsa, a tervek között szerepel továbbá a zarándokút folyamatos gazdagítása, további települések bevonása.

A Magyar zarándokút

A fejlesztés célja a dél-alföldi régió turisztikai vonzerejének növelése a zarándokturizmus fellendítésével, melynek fontos eleme a Magyar zarándokút, illetve a Közép-európai zarándokút nyomvonalába illeszkedő zarándokútszakasz tematikus útvonallá tétele és komplex turisztikai termékké szervezése.

Még egy különleges hely hazánkban

Ha érdekelnek a vallási emlékek, ne hagyd ki az ókeresztény sírkamrákat Pécsen, melyek a Világörökség listájára is felkerültek. Nézd meg a videót!

A Magyar zarándokút létrehozásának célja a kezdeményezés elindítói szerint az volt, hogy a spanyol El Caminóhoz hasonló útvonalat működtessenek hazánkban, napjainkban ugyanis egyre többen érzik magukat kiábrándultnak és céltalannak, a magyar út bejárása pedig lehetőséget ad arra, hogy az ember szakítson a mindennapok nehézségeivel, és kicsit távolabbról szemlélje saját életét. Ha többet szeretnél tudni a zarándokútról, kattints ide!

Kép: www.orszagalbum.hu, Pero.

Végigmennél egyszer életedben a Magyar zarándokúton?

Ezt is szeretjük