3 magyar zarándokhely, amely megmozgatja a lelkedet
Nem csak feltöltődni lehet ezeken a mesés tájakon - csodatévő helyek Magyarországon.

Dia

	Máriagyűd	Hazánk egyik legősibb kegyhelye, Máriagyűd Pécstől 25 kilométerre található. Az első szobrot 1006-ban állították a kultikus helyen, akkor épült a kőből készült kápolna is. A ma kiállított szobor 1713-ban került a helyére, azóta segíti a hívőket. A helyhez számtalan gyógyulást és jelentést kötnek. A gyógyulások miatt a templom 1805-től hivatalosan is kegyhelynek számít, 2008-ban a bazilika címet is megkapta. Híres búcsújáró hely, a szám magáért beszél: évente ötszázezren látogatnak el Máriagyűdre.

Máriagyűd

Hazánk egyik legősibb kegyhelye, Máriagyűd Pécstől 25 kilométerre található. Az első szobrot 1006-ban állították a kultikus helyen, akkor épült a kőből készült kápolna is. A ma kiállított szobor 1713-ban került a helyére, azóta segíti a hívőket. A helyhez számtalan gyógyulást és jelentést kötnek. A gyógyulások miatt a templom 1805-től hivatalosan is kegyhelynek számít, 2008-ban a bazilika címet is megkapta. Híres búcsújáró hely, a szám magáért beszél: évente ötszázezren látogatnak el Máriagyűdre.

Fotó: Országalbum

Dia

	Bodajk	A Fejér megyei Bodajk szent kútjának vize gyógyító erejű a hiedelem szerint. A vallási kultusz régi eredetű, a mondák szerint Szent István és Szent Imre is többször járt ott, de megfordult a kútnál Szent Gellért és Szent László is. A kút melletti templomot Segítő Szűz Mária tiszteletére szentelték. A Mária-kegyhelyet a zarándokok tavasztól őszig látogatják. A Bodajki-tavat gyógyforrások táplálják, így ha ellátogatsz a zarándokhelyre, a lelki megújulás mellett a testedet is megpihentetheted.

Bodajk

A Fejér megyei Bodajk szent kútjának vize gyógyító erejű a hiedelem szerint. A vallási kultusz régi eredetű, a mondák szerint Szent István és Szent Imre is többször járt ott, de megfordult a kútnál Szent Gellért és Szent László is. A kút melletti templomot Segítő Szűz Mária tiszteletére szentelték. A Mária-kegyhelyet a zarándokok tavasztól őszig látogatják. A Bodajki-tavat gyógyforrások táplálják, így ha ellátogatsz a zarándokhelyre, a lelki megújulás mellett a testedet is megpihentetheted.

Fotó: Országalbum/jkozma

Dia

	Hercegszántó	A szerb határ közelében, Hercegszántón, a Vodica-Máriakert kegyhelyen áll egy 11 méter magas Szűz Mária-szobor. A rozsdamentes acél alkotás gyönyörű. Aki ezt a zarándokutat választja, nemcsak  a lelki feltöltődést találja meg, hanem a csodaszép látvány is elbűvöli. Helyén 2008 előtt egy kőkereszt és egy másik, igazán kicsi szobor hirdette a csodát. Tudtad, hogy Venezuelában van a világ legmagasabb Szűz Mária-szobra?  Az 62 méter magas, Chile fővárosában, Santiagóban pedig egy 22 méteres Mária-szobrot állítottak.

Hercegszántó

A szerb határ közelében, Hercegszántón, a Vodica-Máriakert kegyhelyen áll egy 11 méter magas Szűz Mária-szobor. A rozsdamentes acél alkotás gyönyörű. Aki ezt a zarándokutat választja, nemcsak  a lelki feltöltődést találja meg, hanem a csodaszép látvány is elbűvöli. Helyén 2008 előtt egy kőkereszt és egy másik, igazán kicsi szobor hirdette a csodát. Tudtad, hogy Venezuelában van a világ legmagasabb Szűz Mária-szobra?  Az 62 méter magas, Chile fővárosában, Santiagóban pedig egy 22 méteres Mária-szobrot állítottak.

Fotó: Országalbum/spurca
Ezt is szeretjük
Fotó: