Mágikus, gyógyító helyek Magyarországon
Érdemes kipróbálnod!
Van néhány misztikus hely hazánkban, melynek különös energiái átjárják a kirándulókat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Legendák által gyógyító erővel felruházott, misztikus vidékek bőven akadnak hazánkban, melyek közül néhány valóban csak a mendemondákban bír különös hatással, jó néhány esetében azonban csodálatos gyógyulások tanúskodnak a mágikus erők jelenlétéről. Amennyiben te is hiszel a természet hatalmában és egészségmegőrző csodáiban, a következő helyekre látogass el!

Boldogasszony köve
Esztergomi kőfej
Attila-domb

A bükki csodakő

Az ezoterikusok és a természetgyógyászok szerint is gyógyító erővel bír a Bükkszentkereszt határában található Boldogasszony köve, melyen megpihenve a fáradt turisták energiával töltődnek fel, míg a beteg emberek gyógyulást nyernek. A követ övező legenda szerint Szűz Mária Jézus halálát követően világgá ment, mely útja során érintette a Bükkszentkereszt melletti kis erdőt is, ahol fáradtságát enyhítendő leült egy ott található kőre.

A kőtömb a szűz alatt csodás módon megpuhult, megőrizve ezzel Mária nyomát, a helyiek pedig azóta is gyógyító erőt tulajdonítanak a kövületnek. A monda szerint ez a mágikus erő segíti azóta is azon turisták gyógyulását, akik ellátogatnak az évek során kultikus zarándokhellyé vált sziklához, ahol megpihenve egy-két perc alatt feltöltődnek energiával. A kő gyógyító ereje mellett a betegek állapotának javulásához minden bizonnyal a tiszta erdei levegő, valamint a rendkívül nyugodt és csendes környezet is hozzájárul.

Az esztergomi gyógyító séta

Nem bírnak évezredes, sőt, még évszázados múlttal sem az Esztergomban található, misztikus erővel felruházott, gyógyító kőfejek, mégis rengetegen hisznek mágikus erejükben. Az elsősorban mozgásszervi betegségeket gyógyító, titokzatos szikladarabokat turisták ezrei keresik fel minden évben, abban a reményben, hogy a sajátságos szabályrendszer alapján működő kúraútvonal teljesítésével megszűnnek fájdalmaik, meggyógyulnak betegségeikből.

A regenerálódni vágyóknak ennek érdekében nem kell mást tenniük, mint egy meghatározott tervezet alapján néhány percet ácsorogni mindhárom kőfej előtt. Ennek megfelelően az első fejnél tíz percet, a másodiknál ötöt, míg a harmadik előtt nyolc percet kell csendben, elmélyedve állni a kívánt hatás elérésének érdekében.

A túrát érdemes kúraszerűen végezni, hiszen ebben az esetben az ígéretek szerint az energia sokszorosa jut a szervezetbe. Annak ellenére, hogy a kőfejek nem természeti képződmények, hiszen néhány évtizeddel ezelőtt még a bazilikát díszítő szoborcsoport szerves részét képezték, pozitív hatásukról már számos, csodálatos gyógyuláson átesett személy beszámolt, így, amennyiben te is mozgásszervi problémákkal küszködsz, egy próbát megér az esztergomi kirándulás.

Újkori varázshely

A komoly múltra visszatekintő gyógyító helyek mellett néhány újabb, csupán csak pár éve ismert és misztikus erővel felruházott hely is található hazánkban. Ezek közé tartozik a csodakanca, Kincsem révén már jól ismert Tápiószentmárton is, mely az elmúlt években mágikus erejű Attila-dombjával tért vissza a köztudatba.

Egyes természetgyógyászok szerint ezen a területen található a magyar ősgyógyászat minden princípiuma. Ebből adódóan a kultikussá vált helyet évente több ezer beteg keresi fel, pillanatnyi fájdalomenyhülést vagy éppen végleges gyógyulást várva a területből sugárzó energiától.

A hely nem mindennapi voltát a Magyar Tudományos Akadémia is megállapította, hiszen az intézet által a területen végzett mérések igazolták, hogy a megszokott háttérsugárzás másfélszerese, kétszerese tapasztalható az Attila-dombon, mely hatás gyógyító erejét ugyan nem erősítették meg, ám a jelenséget érdekesnek tartották.

A gyógyulás tehát nem biztos, ám minden bizonnyal érdekes és izgalmas kirándulásban lesz részetek, ha felkeresitek Kincsem egykori lakóhelyét.

Képek: www.bukkszentkereszt.hu; www.szoborlap.hu, Barta Zoltán; www.orszagalbum.hu, galamB.

Ezt is szeretjük