Nemsokára kiderül, meddig tart a zimankó
Ennek az állatnak drukkolj!
Kihagyhatatlan program, tavaszvárással, jelmezekkel, arcfestéssel, illatos mézzel.

nagykep?cikkid=168839&kep=macko1-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jó lenne elsők között értesülni arról, meddig tart még ez a fagyosan zord téli időjárás? Megtudhatod a legautentikusabb forrásból, és még egy óriásit szórakozhatsz a családdal vagy a pároddal is. Ehhez mindössze az kell, hogy ne csinálj programot február első hétvégéjére. Ugyanis a Fővárosi Állat- és Növénykert akkor rendezi a hagyományos Mackófesztivált, amely különleges élményt nyújt felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Február 2. fontos időjósló nap volt

Az őseink számára is jól bevált népi kalendárium és jóslás szerint február 2. gyertyaszentelő napja. Ez idő tájt a téli álmából ébredező medve előmászik a barlangjából, és ha szép napos időt talál, és meglátja a saját árnyékát, visszabújik a vackába. Ez bizony hosszú és hideg telet ígér. Ha viszont rossz lesz az idő aznap, a mackó nem megy vissza, hanem eledel után néz, jelezve azt, hogy vége van a fagyos téli időszaknak, és közeledik a várva várt tavasz.

Mackófesztivál az állatkertben

Ha látni szeretnéd ezt a fontos esemény, esetleg megpróbálnád szuggerálni vagy mantrázni a medvének, hogy még véletlenül se vonuljon vissza a barlangba, menj el az állatkertbe, ahol február 2-től 5-ig tartják a Mackófesztivált. Az babonás időjósló szertartás mellett olyan remek programok várnak, mint a kisbocsokkal való találkozás, zenés medveváró műsor, kézműves foglalkozások, erdei séták és állatetetés. Az eseményről Micimackó kedvenc eledele, a méz sem hiányozhat, illetve örökbe is lehet fogadni a macikat. Egyetlen dolgod van már csak, drukkolj azért, hogy ezeken a napokon egyelőre még ne legyen szép, verőfényes tavaszi idő!

Ezt is szeretjük