Alig járnak ide a magyarok, pedig álomszép hely: Liechtenstein gyönyörű
Liechtenstein hiába parányi, sok elérhető látnivalót tartogat.

liechtenstein
beauty and style
Top olvasott cikkek

Liechtenstein Hercegség a világ egyik legkisebb állama, hiszen valamennyi városa és a falucskái lakosságát összeadva is kevesebb mint 40 ezren élnek itt. A független ország azonban kis mérete ellenére is tartogat látnivalókat bőven.

Sok turista Svájcból, Ausztriából, Franciaországból ruccan át egy-egy napos fakultatív programok keretein belül, pedig Liechtensteinben érdemes ennél több időt is eltölteni.  

Utazás Liechtensteinbe 

Liechtenstein Budapesttől autóval körülbelül tíz óra alatt érhető el, de buszos kirándulások esetén ennél egy kicsit hosszabb odajutással kell számolni. A 900 kilométeres távolság lehetővé teszi, hogy akár három-négy napra is érdemes legyen elindulni. Ennél nem sokkal gyorsabb és drágább, ha a zürichi repülőteret választod, ahova fapados járatokkal 40-50 ezer forintért juthatsz el.

Az ország vonattal szintén jól elérhető. Ehhez Bécsben kell átszállni, ahonnan már az osztrák vasúttársaság, az ÖBB által üzemeltetett vonat visz tovább. A miniállam vasúti közlekedését mindenütt az ausztriai cég látja el. A jegyár Budapestről a legolcsóbban 90 euró - 28 ezer forint -, míg az utazás nagyjából így is tíz órát vesz igénybe.

liechtenstein vaduz

Liechtensteinen belül 14 buszjárat biztosítja a tömegközlekedést. Ehelyett azonban biciklit is kölcsönözhetsz, ugyanis a vidéket behálózzák a kerékpárutak. A közlekedés még gyalogosan sem lehetetlen, hiszen észak-déli irányban 25 kilométer, kelet-nyugat felé pedig csak hat kilométer az egész ország.

Nemcsak az utazás oldható meg aránylag olcsón, de a szállásárak is a földön járnak. A vendégházak körülbelül 18-25 ezer forintot kérnek egy éjszakára egy kétágyas szobáért, a hotelek pedig 40-50 ezer forintért fogadják a párokat. Liechtenstein fizetőeszköze a svájci frank.

A cikk az ajánló után folytatódik

Liechtenstein látnivalói

A magas életszínvonaláról, alacsony adóiról ismert, kicsi ország a Rajna-völgyben fekszik, melyet az Alpok hósipkás csúcsai ölelnek körbe. A helyi turizmus központja a Liechtenstein Center Vaduzban, ahol a turisták felszerelkezhetnek térképekkel, brosúrákkal, mielőtt nekivágnának a több száz kilométernyi túraútnak. Ugyanitt nagy számban beszerezhetőek és megtekinthetőek a Liechtensteinbe látogatók kedvenc szuvenírjei, a gyönyörű bélyegek, melyekből az ország nagyon sokfélét bocsát ki.

liechtenstein to

A miniállam kiemelkedő szépségű része Balzers hangulatos alpesi falucskája délen, odébb, a hegyoldalakon hosszú sorokban szőlőskertek, borászatok húzódnak. Balzers fölé a középkor óta Gutenberg vára magasodik, de Vaduzban is gyönyörű kastély vár, míg Schellenberg környékén ódon romokat nézhetsz meg.

A települések egytől egyig hagyományos képet őriznek, így bővelkedik a vidék a történelmi, kulturális látnivalókban. Liechtensteinben azonban a természet szerelmesei sem járnak rosszul. A túrákon felül olyan programok várják őket, mint a fotós kurzusok, az alpakkás hegyi túrák, mászópark, felvonózás, solymászat, evezés vagy éppen a horgászás.

Portugália csodái

Míg az olasz, a horvát vagy a görög tengerpart folyamatosan felkapott a magyar turisták körében, addig jóval kevesebben keresik fel Portugáliát, pedig itt is bőven lenne mit megnézni!

Ezt is szeretjük