A világ 10 legzöldebb országa közül 6 európai: mutatjuk, kik fértek fel a toplistára

A legzöldebb országok példamutatók a klímaváltozás elleni küzdelemben.

ausztria-becs-villamos-ringstrasse

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A globális felmelegedésről és a beláthatatlan következményekkel járó klímakatasztrófáról egyre több szó esik, a legtöbb ország már felismerte, hogy elérkezett az utolsó pillanat a cselekvésre.

Noha egyéni szinten is rengeteget lehet tenni a változásért, a környezetvédelem ügyéért minden országnak felelősséget kell vállalnia. A mára vitathatatlanná vált klímaváltozás ellen egyre több állam lép fel konkrét intézkedésekkel is a fenntartható fejlődés jegyében a károsanyag-kibocsátás csökkentésével, a megújuló energiaforrások kiaknázásával vagy épp az óceánszennyezés elleni fellépéssel.

A legzöldebb országok

A következő országok rengeteget tettek és tesznek is azért, hogy a környezetüket megóvják, fenntartható szemléletű gazdálkodást folytassanak, és elérjék a szén-dioxid-kibocsátás minimálisra csökkentését.

A Conserve Energy Future egy toplistát is közölt a példamutató országokról, melyre az államok egy több szempontot figyelembe vevő értékelést követően kerültek fel, az eredményeket pedig a környezetvédelmi indexük mutatja meg.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük