A legszebb horvát tengerpartok
Az Adriai-tenger horvátországi partvonala a világ legszebb strandjait, öbleit és lagúnáit rejti magában. Járd be velünk a cipruserdők és azúrkék vizek világát!

Dia

PetrcanePetrcane egy kilencszáz éves, festői halászfalu, Zadartól 12 kilométerre északnyugatra. A hely valódi mediterrán hangulatot áraszt, emellett hosszú, homokos partszakasz övezi, mely a családi pihenésnek, illetve a vízi sportok kedvelőinek egyaránt kedvez.

Petrcane

Petrcane egy kilencszáz éves, festői halászfalu, Zadartól 12 kilométerre északnyugatra. A hely valódi mediterrán hangulatot áraszt, emellett hosszú, homokos partszakasz övezi, mely a családi pihenésnek, illetve a vízi sportok kedvelőinek egyaránt kedvez.

Dia

GradacMakarska után Gradac a legnagyobb település a makarskai riviérán. Az olívamezőkkel és fenyőerdőkkel övezett terület egyik legszebb partszakasza is itt található: a csodás merülőhely mellett a nagyobb jachtokkal büszkélkedő kikötőt is érdemes felkeresni.

Gradac

Makarska után Gradac a legnagyobb település a makarskai riviérán. Az olívamezőkkel és fenyőerdőkkel övezett terület egyik legszebb partszakasza is itt található: a csodás merülőhely mellett a nagyobb jachtokkal büszkélkedő kikötőt is érdemes felkeresni.

Dia

Mali LosinjLosinj szigete a dalmát part északi részén terül el. Az itt található Mali Losinj nem csupán a sziget legnagyobb települése, de az adriai partok legnagyobb szigeten elhelyezkedő városa is egyben. Fenyőerdőkkel övezett, szélvédett, gyönyörű partszakasza a városközponttól mindössze egy kilométerre található.

Mali Losinj

Losinj szigete a dalmát part északi részén terül el. Az itt található Mali Losinj nem csupán a sziget legnagyobb települése, de az adriai partok legnagyobb szigeten elhelyezkedő városa is egyben. Fenyőerdőkkel övezett, szélvédett, gyönyörű partszakasza a városközponttól mindössze egy kilométerre található.

Dia

Zlatni rat, Brac-szigetHorvátország leglátványosabb partszakasza a tengerbe hosszan benyúló, arany homokkal fedett strand, a Zlatni rat. A Brac-szigeten található partszakasz mindemellett egyedülálló abból a tényből fakadóan is, hogy a szél járásától függően, kis mértékben ugyan, de folyamatosan változtatja helyzetét és alakját.Kapcsolódó cikkek:A 3 legszebb sziget, ha vízre és napfényre vágysz »

Zlatni rat, Brac-sziget

Horvátország leglátványosabb partszakasza a tengerbe hosszan benyúló, arany homokkal fedett strand, a Zlatni rat. A Brac-szigeten található partszakasz mindemellett egyedülálló abból a tényből fakadóan is, hogy a szél járásától függően, kis mértékben ugyan, de folyamatosan változtatja helyzetét és alakját.

Kapcsolódó cikkek:
A 3 legszebb sziget, ha vízre és napfényre vágysz »

Dia

Rab-szigetA kristálytiszta vizéről és viszonylag érintetlen partszakaszairól híres sziget szinte minden igényt kielégít, amennyiben a strandolásról, illetve a tengerparti ejtőzésről van szó. Kavicsos, sziklás és homokos partszakaszok egyaránt találhatóak a területén, emellett a hangulatos városi séták kedvelői sem unatkoznak majd.

Rab-sziget

A kristálytiszta vizéről és viszonylag érintetlen partszakaszairól híres sziget szinte minden igényt kielégít, amennyiben a strandolásról, illetve a tengerparti ejtőzésről van szó. Kavicsos, sziklás és homokos partszakaszok egyaránt találhatóak a területén, emellett a hangulatos városi séták kedvelői sem unatkoznak majd.

Dia

Stara BaskaA partszakasz Krk szigetének délnyugati részén fekszik, Punattól 10 kilométerre délre. A kavicsos part mellett csendes kis halászfalu fekszik, így ideális úti cél, ha az érintetlen természet szépségére, illetve egy kis békére és csendre vágysz.

Stara Baska

A partszakasz Krk szigetének délnyugati részén fekszik, Punattól 10 kilométerre délre. A kavicsos part mellett csendes kis halászfalu fekszik, így ideális úti cél, ha az érintetlen természet szépségére, illetve egy kis békére és csendre vágysz.

Dia

KukljicaKukljica festői szépségű turista-, illetve halászfalu nem messze Zadartól. Kristálytiszta vizével, fenyőerdeivel és csodás panorámájával a környék egyik legszebb, egyúttal pedig legfejlettebb partszakaszát tudhatja magáénak, mely a merülésen kívül számos vízisport-lehetőséget biztosít.

Kukljica

Kukljica festői szépségű turista-, illetve halászfalu nem messze Zadartól. Kristálytiszta vizével, fenyőerdeivel és csodás panorámájával a környék egyik legszebb, egyúttal pedig legfejlettebb partszakaszát tudhatja magáénak, mely a merülésen kívül számos vízisport-lehetőséget biztosít.

Dia

MakarskaA makarskai riviéra a dalmát part közepén helyezkedik el, és a legszebb horvát partszakaszokat foglalja magába. Ezek egyike Makarska város sziklákkal övezett, lagúnaszerű területeket is felvonultató tengerpartja, mely egyben a riviéra központja is.Kapcsolódó cikk:A 3 legszebb tengerparti strand Horvátországban »

Makarska

A makarskai riviéra a dalmát part közepén helyezkedik el, és a legszebb horvát partszakaszokat foglalja magába. Ezek egyike Makarska város sziklákkal övezett, lagúnaszerű területeket is felvonultató tengerpartja, mely egyben a riviéra központja is.

Kapcsolódó cikk:
A 3 legszebb tengerparti strand Horvátországban »

Dia

Vela plaza, BaskaA partszakasz Krk szigetének egyik leggazdagabb kulturális örökséggel rendelkező városában, Baskában fekszik. A homokos-fövenyes strand a városközpontból könnyen elérhető, egyben szélvédett és biztonságos, így gyerekek és kezdő úszók számára is ajánlott.

Vela plaza, Baska

A partszakasz Krk szigetének egyik leggazdagabb kulturális örökséggel rendelkező városában, Baskában fekszik. A homokos-fövenyes strand a városközpontból könnyen elérhető, egyben szélvédett és biztonságos, így gyerekek és kezdő úszók számára is ajánlott.

Dia

Dubovica, Hvar-szigetA levendulától illatozó Hvar-sziget a horvát szigetvilág egyik legszebb úti célja. Legnagyobb strandja a déli parton található Dubovica, mely lagúnaszerű hangulatával, hófehér fövenyével, gyönyörű, kristálytiszta vizével, illetve a partszakasz egyik oldalán elhelyezkedő aprócska faluval a lehető legtökéletesebb helyszín a kikapcsolódásra.

Dubovica, Hvar-sziget

A levendulától illatozó Hvar-sziget a horvát szigetvilág egyik legszebb úti célja. Legnagyobb strandja a déli parton található Dubovica, mely lagúnaszerű hangulatával, hófehér fövenyével, gyönyörű, kristálytiszta vizével, illetve a partszakasz egyik oldalán elhelyezkedő aprócska faluval a lehető legtökéletesebb helyszín a kikapcsolódásra.

Dia

Lokrum, DubrovnikLokrum szigete a dubrovniki óvárossal szemben helyezkedik el, utóbbitól vitorlással és tengeri taxival is 10 perc alatt megközelíthető. A sziget festői környezetét - mely többek között a Horvát Természettudományi Akadémia oltalmának köszönhető - az itt található trópusi és szubtrópusi növények teszik még hangulatosabbá.

Lokrum, Dubrovnik

Lokrum szigete a dubrovniki óvárossal szemben helyezkedik el, utóbbitól vitorlással és tengeri taxival is 10 perc alatt megközelíthető. A sziget festői környezetét - mely többek között a Horvát Természettudományi Akadémia oltalmának köszönhető - az itt található trópusi és szubtrópusi növények teszik még hangulatosabbá.

Dia

NinNin a legrégebbi horvát királyi város, egyúttal a horvát kultúra egyik kiemelkedő központja. A városka számos látnivalót tartogat, azonban sekély, kristálytiszta vizű, hegyekkel ölelt, lagúnaszerű partszakasza is magával ragadó. A ninskai lagúna egyike a legszebb homokos dalmát strandoknak.

Nin

Nin a legrégebbi horvát királyi város, egyúttal a horvát kultúra egyik kiemelkedő központja. A városka számos látnivalót tartogat, azonban sekély, kristálytiszta vizű, hegyekkel ölelt, lagúnaszerű partszakasza is magával ragadó. A ninskai lagúna egyike a legszebb homokos dalmát strandoknak.

Dia

Pacleni-szigetekA Hvar környékén található partok legszebbjei közé tartoznak a Pakleni-szigetek strandjai - ezen szigetek területe körülbelül húsz kisebb-nagyobb szigetecskéből áll, melyek számos apró, sokszor eldugottabb strandot foglalnak magukba. A szigetek közül a Marinkovac, a Stinpaska, az Sv. Clement és az Sv. Jerolim a legnépszerűbb.

Pacleni-szigetek

A Hvar környékén található partok legszebbjei közé tartoznak a Pakleni-szigetek strandjai - ezen szigetek területe körülbelül húsz kisebb-nagyobb szigetecskéből áll, melyek számos apró, sokszor eldugottabb strandot foglalnak magukba. A szigetek közül a Marinkovac, a Stinpaska, az Sv. Clement és az Sv. Jerolim a legnépszerűbb.

Dia

RabacAz egykori halászfalu ma az Isztria legnépszerűbb turistaparadicsoma - az idegenforgalom már a 19. század végén is igen jelentős volt a területen. A kavicsos part, a csodás természeti környezet és a gazdag víz alatti élővilág Rabac tengerpartját a környék egyik legkiválóbb merülő- és pihenőhelyévé avatja.

Rabac

Az egykori halászfalu ma az Isztria legnépszerűbb turistaparadicsoma - az idegenforgalom már a 19. század végén is igen jelentős volt a területen. A kavicsos part, a csodás természeti környezet és a gazdag víz alatti élővilág Rabac tengerpartját a környék egyik legkiválóbb merülő- és pihenőhelyévé avatja.

Dia

BiogradA horvát királyok egykori koronázóvárosaként Biograd az egyik legkedveltebb kulturális célpont a turisták számára, azonban partszakasza is igen népszerű. Utóbbi egyrészt csodás panorámát biztosít a közeli kis szigetekre, másrészt a környék egyik legsokoldalúbb merülőhelye.Kapcsolódó cikkek:3 gyönyörű külföldi úti cél - Nem kell messzire menned »

Biograd

A horvát királyok egykori koronázóvárosaként Biograd az egyik legkedveltebb kulturális célpont a turisták számára, azonban partszakasza is igen népszerű. Utóbbi egyrészt csodás panorámát biztosít a közeli kis szigetekre, másrészt a környék egyik legsokoldalúbb merülőhelye.

Kapcsolódó cikkek:
3 gyönyörű külföldi úti cél - Nem kell messzire menned »

Dia

Banje, DubrovnikBanje Dubrovnik központi elhelyezkedésű, egyben legnépszerűbb fürdőhelye, kiváló kilátással az óvárosra. A partszakasz, illetve a strand, melynek szolgáltatásai igen magas szintűek, közvetlenül az óváros keleti bejáratával szemben helyezkedik el.

Banje, Dubrovnik

Banje Dubrovnik központi elhelyezkedésű, egyben legnépszerűbb fürdőhelye, kiváló kilátással az óvárosra. A partszakasz, illetve a strand, melynek szolgáltatásai igen magas szintűek, közvetlenül az óváros keleti bejáratával szemben helyezkedik el.

Dia

PrimostenA Sibeniktől délre található Primosten az Adria valódi ékszere, festői utcácskákkal, óvárossal, kávézókkal és hangulatos éttermekkel, nem utolsósorban pedig gyönyörű, sziklás partszakasszal. A primosteni Raduca strand a Kék Zászló díjat is elnyerte, mely garantálja a tiszta és biztonságos környezet, valamint a sokoldalú szolgáltatásokat.Kapcsolódó cikkek:A 3 legszebb tengerparti város Horvátországban »

Primosten

A Sibeniktől délre található Primosten az Adria valódi ékszere, festői utcácskákkal, óvárossal, kávézókkal és hangulatos éttermekkel, nem utolsósorban pedig gyönyörű, sziklás partszakasszal. A primosteni Raduca strand a Kék Zászló díjat is elnyerte, mely garantálja a tiszta és biztonságos környezet, valamint a sokoldalú szolgáltatásokat.

Kapcsolódó cikkek:
A 3 legszebb tengerparti város Horvátországban »

Dia

BrelaA Splittől délre, Makarskától pedig északra elhelyezkedő Brela mintegy hat kilométer hosszú, fehér fövennyel borított partszakasszal rendelkezik, a fügefák, az olívaültetvények és a fenyőerdők által pedig valódi mediterrán hangulatot teremt. Mindezek alapján nem véletlen, hogy a Forbes magazin a világ húsz legjobb strandja közé választotta a brelai partszakaszt.

Brela

A Splittől délre, Makarskától pedig északra elhelyezkedő Brela mintegy hat kilométer hosszú, fehér fövennyel borított partszakasszal rendelkezik, a fügefák, az olívaültetvények és a fenyőerdők által pedig valódi mediterrán hangulatot teremt. Mindezek alapján nem véletlen, hogy a Forbes magazin a világ húsz legjobb strandja közé választotta a brelai partszakaszt.

Dia

Cverni Otok, RovinjCverni Otok, vagyis a Vörös Sziget Rovinjtól mindössze 15 percre található. A partszakasz sokak szerint maga a földi paradicsom, mely magába foglal mindent, ami egy tengerparti nyaralóhelyet tökéletessé tehet. Minderről apró szigetekre néző panorámája, gazdag növényvilága, sziklás területei és buja fenyőlugasai is gondoskodnak.

Cverni Otok, Rovinj

Cverni Otok, vagyis a Vörös Sziget Rovinjtól mindössze 15 percre található. A partszakasz sokak szerint maga a földi paradicsom, mely magába foglal mindent, ami egy tengerparti nyaralóhelyet tökéletessé tehet. Minderről apró szigetekre néző panorámája, gazdag növényvilága, sziklás területei és buja fenyőlugasai is gondoskodnak.

Dia

Novalja, Pag-szigetNovalja Pag szigetének turisztikai központja. A sziget mintegy 270 kilométer hosszú, barlangokkal, öblökkel és strandokkal szegélyezett partszakaszt tudhat magáénak, melynek területén a novaljai strand a leglátogatottabb. Novalja mindemellett az egyik legideálisabb úti cél Horvátországban, amennyiben a bulizásról van szó.

Novalja, Pag-sziget

Novalja Pag szigetének turisztikai központja. A sziget mintegy 270 kilométer hosszú, barlangokkal, öblökkel és strandokkal szegélyezett partszakaszt tudhat magáénak, melynek területén a novaljai strand a leglátogatottabb. Novalja mindemellett az egyik legideálisabb úti cél Horvátországban, amennyiben a bulizásról van szó.
Blog.hu ajánló
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: