A 10 legjobb tóparti strand Magyarországon
Ha nyár, akkor lángos, jégkrém és strandok minden mennyiségben! A legjobb helyeken akarod süttetni a hasad? Van néhány tippünk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azt, hogy a kókuszos napolaj és a nádasok illatával körüllengett tópart épp olyan elengedhetetlen tartozéka a nyárnak, mint a kiülős helyek, a dinnye és a főtt kukorica, nem is érdemes tovább ragozni - ha a gőzölgő aszfalt és az izzó városi levegő helyett a nyári hétvégéket az ország legjobb strandjain akarod eltölteni, válaszd a következőket!

Kicsiknek és nagyoknak: Vonyarcvashegy, Lido Strand

A Keszthelyi-hegység déli lankáin fekvő Zala megyei település a napfény, a fürdőzés és a vízi sportok szerelmeseinek egyaránt valódi zarándokhelynek számít, köszönhetően többek között Vonyarcvashegy hét hektáron elterülő, nagyméretű zöldfelülettel rendelkező kiépített strandjának, a Lidónak, mely amellett, hogy 2008-ban elnyerte a legvirágosabb strand címet, az utóbbi évekhez hasonlóan 2009-ben is megkapta az ország legjobb strandjain lobogó Kékhullám Zászlót.

Amellett, hogy a Balaton egyik legkedveltebb északi partszakaszát magában foglaló strand rendelkezik mindazon adottságokkal, melyek a felhőtlen nyári kikapcsolódáshoz szükségesek - legyen szó az árnyas fákról, a büfékről és éttermekről, a minigolf- és sportpályákról, a vízi színpadról, nem utolsósorban pedig a balatoni panorámával mára összeforrt óriáscsúszdáról -, az egyik legjobb választás, amennyiben szeretnél hódolni a különféle vízi sportoknak, legyél bár kezdő vagy épp megszállott hullámlovas.

A vízibiciklik és a csónakázás mellett kipróbálhatod a vízisít vagy a vitorlázást, de egy szörfiskola is a rendelkezésedre áll.

Akkor is érdemes ezt a strandot célba vennetek, ha a porontyok jókedvéről is gondoskodni szeretnél, ugyanis a homokos partszakasz, a gyermekmedencék és az EU-komfortos játékok mellett az apróságok az animátorok, valamint többek között a kalózvetélkedő, a vízifoci és a 2009-ben átadott kalandsziget segítségével garantáltan eleget tehetnek mozgásigényüknek.

Ha szeretnél többet megtudni a strandról, a sportlehetőségekről és a szolgáltatásokról, kattints ide! »

A vízi sportok szerelmeseinek: Abádszalóki Strand

A Tisza-tó fővárosának számító Abádszalókról nem véletlenül tartják úgy, hogy minden korosztály számára ideális nyári célpontot jelent.

A tökéletes nyaraláshoz és a sokoldalú kikapcsolódáshoz a település öblében - az Attila-öbölben - található partszakasz minden elengedhetetlen hozzávalót biztosít, többek között itt található Magyarország legnagyobb összefüggő vízi sportolásra alkalmas vízfelülete.

Ha szeretnél többet megtudni a strandról, a sportlehetőségekről és a szolgáltatásokról, kattints ide! »

Amellett, hogy Abádszalók a jet-skisek paradicsoma, kipróbálhatod a hajózást, vízibiciklizhetsz, kajakozhatsz és kenuzhatsz, emellett a vitorlázás, a siklóernyőzés, a vízisízés, a banánozás, valamint a vízi bobozás izgalmaiba is belekóstolhatsz, nem beszélve arról, hogy vízitúra keretében fedezheted fel a tó belső, érintetlen szigetekkel tagolt vadregényes vidékét.

A strandon mindemellett szárazföldi sportpályák, csúszda, sporteszköz-kölcsönzők és mérsékelt árú büfék várják a pihenni vágyókat.

Környezetvédőknek és mindenki másnak: Gárdonyi Sport Beach

A Velencei-tó, mint üdülőövezet, az utóbbi években valódi reneszánszát éli, köszönhetően többek között a fejlődő infrastruktúrának, illetve az elmúlt időszakban lezajlott nagyarányú fejlesztéseknek, melyek többek között a gárdonyi partszakaszt is érintették.

Az itt található Sport Beach így lett az ország első ÖKO szemléletű strandja, melynek keretében az egészség- és környezettudatos gondolkodást olyan intézkedésekkel segítik elő, mint, hogy a strandon képződő hulladékot palackpréssel tömörítik, természetes tisztítószereket és kézmosókat használnak, a zuhanyzókban takarékos, nyomógombos csaptelepeket szereltek fel, és a kiadványokat is újrahasznosítható papírra nyomtatják.

Emellett a strand vendégeként füstmentes szigeten pihenhetsz, a büfében pedig biotermékeket vásárolhatsz. Nemcsak akkor érdemes azonban ezt a strandot választanod, ha a természetesség híve vagy, a hely ugyanis a kikapcsolódási lehetőségek számát tekintve is egyedülálló - a strandon 18-féle vízi és szárazföldi sportot próbálhatsz ki, legyen az streetball, röplabda vagy korfball, melyek nagy részét vízi pályán egyaránt űzheted.

Mindemellett aqua-fitnesz edzések, hétvégenként pedig habparti vár, azonban akkor se keseredj el, ha a csendesebb kikapcsolódás híve vagy, a vízparti környezetet ugyanis a pihenőszigeten kellemes jazz-zene és vetítések kíséretében élvezheted.

Ha szeretnél többet megtudni a strandról, a sportlehetőségekről és a szolgáltatásokról, kattints ide! »

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük