A 3 legjobb fürdő a városban

Nincs is jobb, mint a hideg elől egy kellemes, meleg vizű fürdőbe menekülni. Kényeztesd magad a főváros legjobb helyein!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Budapest 1934 óta viseli a fürdőváros címet. Területén 118 nagyrészt meleg vizű, 21-78°C-os forrást tártak fel, melyek közül sokat már a rómaiak is ismertek, a török hódoltság idejéről fennmaradt néhány fürdő pedig még ma is üzemel.

A város gyógyfürdői közül tíz egész évben sokrétű és színvonalas szolgáltatásokat nyújt a kikapcsolódni, feltöltődni vagy épp gyógyulni vágyó vendégeknek, nem véletlen hát, hogy Budapest egyike a világ leghíresebb fürdővárosainak.

Ha a legpatinásabb és legszebb fürdők párájába burkolózva szeretnél megfeledkezni a hétköznapokról, egyúttal gyönyörködni hazánk csodáiban, íme, három tökéletes hely, mely vidékről is megér egy utazást.

Középkori alapokon: Gellért Gyógyfürdő

A Gellért-hegy tövében, a Szabadság híd budai hídfőjénél található ez a patinás fürdő, egybeépítve a kései szecessziós stílusban megálmodott Gellért Szállóval. A budai hőforrások a hegy lábánál húzódó tektonikus törésvonalnak köszönhetően több száz éve ontják csodálatos vizüket a föld mélyéről. Több középkori monda is fennmaradt a vizeknek tulajdonított gyógyulásokról, sőt, már ekkor kórház működött a Gellért-hegy lábánál, melynek helyére később a törökök építették meg Aga fürdőjét.

Bár a helyet az idők során több névvel is illették, a 17. századtól elterjedt Sárosfürdő volt a legismertebb, amit a forrásvízzel feltörő finom forrásiszapnak köszönhetett. A ma ismert épület 1918-ban nyitotta meg kapuit a Gellért Szállóval együtt, majd 1927-ben és 1934-ben tovább bővítették.

Forrás: termalfurdo.net

Lélegzetelállító előtere után bent még különlegesebb élmény vár: a 700 négyzetméteres, üvegezett tetejű, kétszintes, tágas fürdőcsarnok látványán kívül gyönyörködhetsz az épület kicsit keleties, mozaikokkal, javarészt Zsolnay-kerámiával és egyéb díszítőelemekkel ellátott, meseszerű mivoltában.

A 13 - tíz fedett és három nyitott - medence használata mellett a teljes körű, általános fürdőszolgáltatásokat - masszázs, szauna, gőz- és gyógyfürdő - is kipróbálhatod, nem beszélve a mai igényeket is kielégítő, modern SPA-szolgáltatásokról, többek között például a csokoládékezelésről vagy a lávaköves masszázsról.

Egy igazi törökfürdő: Rudas Gyógyfürdő és Uszoda

Az Erzsébet híd budai hídfőjénél található Rudas Fürdő elődjét a 15. században ugyancsak a törökök építették, minek köszönhetően ma is keleties hangulatot áraszt, egyúttal hazánk egyik legismertebb működő törökfürdője, melynek Szokoli Musztafa budai pasa által megálmodott jellegzetességeit a mai napig igyekeztek megtartani. 1936-tól hosszú évtizedekig kizárólag férfiak látogathatták a fürdőt, ám ez mostanra szerencsére megváltozott, sőt, a Rudas hétvégenként koedukált fürdőzésre is lehetőséget nyújt. Az épület közepén álló, tíz méteres kupola alatt található nyolcszögletű medence körülbelül 450 éves múltra tekint vissza - a fürdő egyébként összesen hét fedett medencéje közül ez a központi.

Forrás: termalfurdo.net

A gyógyvíz, az uszoda és a szauna harmonikus környezetben való használata mellett itt lehetőséged van a különféle masszázsok kipróbálására, különlegességként pedig az ivókúrát is igénybe veheted, melynek során három forrás - Hungária, Attila, Juventus - vizét is megkóstolhatod. A Rudas Fürdő különlegessége mindemellett, hogy otthont ad a hazánkban is egyre népszerűbb, komplex zenei és vizuális élményt nyújtó éjszakai Cinetrip rendezvénysorozatnak.

Az egyik legnagyobb Európában: Széchenyi Gyógyfürdő

A három gyógyfürdő közül a Széchenyi Fürdő számít a legismertebbnek, köszönhetően annak, hogy Pest első gyógyfürdője, illetve ma Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumának számít - a törzsközönség által csak Szecskának becézett, 18 medencés gyöngyszem a külföldiek körében is igen kedvelt.

Építését 1909-ben, Cziegler Győző tervei alapján kezdték meg, és 1913-ban nyitotta meg kapuit. A patinás épületnek három bejárata is van, sajátos hangulatához pedig szervesen hozzátartozik, hogy mind a belső tereket, mind pedig a három külső medence partját szobrok díszítik.

Forrás: hu.wikipedia.org
Ha szeretnél többet megtudni a három fürdőről, egyúttal Budapest gyógyfürdőiről, a szolgáltatásokról vagy épp a nyitva tartásról, kattints ide! »

A Széchenyi Fürdő kínálata az utóbbi években gyógyfürdőfunkciója mellett számtalan wellness-szolgáltatással bővült, emellett kondi- és aerobikterem is igénybe vehető, csakúgy, mint az óránként tartott aquafitnesz.

A nappali kórház nyújtotta alapvető gyógyászati szolgáltatásokon kívül thai vagy akár cellulitisz-masszázsra is jelentkezhetsz, emellett egyedülálló a fürdő szaunavilága is, ahol a fényterápiás szaunától kezdve az infraszaunáig számos módon elősegítheted a hétköznapi mérgek eltávolítását.

Ezt is szeretjük