A hotelszobákból az atomrobbantások gombafelhőiben gyönyörködhettek a vendégek: Las Vegas érdekes története
Félelem és reszketés, pénzmosás, bűnözés? A szerencsejáték-paradicsom története számos érdekességet tartogat.

1960s
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Las Vegasról még annak a fejében is élénk képek élnek, aki sosem járt az amerikai Nevada állam legnépesebb városában. Ez jórészt azoknak az irodalmi és filmművészeti alkotásoknak köszönhető, amelyek a hely mindenki által ismert sajátosságait domborítják ki, legyen ez a szerencsejáték, a drog, a prostitúció vagy épp a villámesküvők hagyománya.

Ami Vegasban történik, az Vegasban is marad, tartja a mondás, ami mintha az erkölcsi és a jogi törvények fölé is helyezné egyben a várost. A valóság, mint mindig, persze jóval árnyaltabb. Na de hogyan jött létre ez a sivatagi szerencsejáték-paradicsom?

Érdekességek Las Vegas történetéből

Las Vegas, amit 1905-ben nyilvánítottak várossá, nevét a spanyoloktól kapta a 19. században, azt jelenti, hogy a rét. Ezzel a környéken oly nagy kincsnek számító forrásvizekre, illetve a területen növő vadfüvekre utaltak. A völgy, ami a Mojave-sivatagban fekszik, már tízezer éve is lakott volt, ám az első, nem bennszülött amerikaiak az 1820-as évektől kezdve érkeztek. Az 1900-as évek elején a kisváros a Los Angeles és Salt Lake City között közlekedő vonatok megállóhelyeként kapott fontos szerepet.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük