Elküldenek a szállodából, ha nem tartod be: a legfontosabb szabályok, ha kutyával utazol

Ha a kutyáddal nyaralsz, ez alapvető illem kellene, hogy legyen.

Kutyával nyaralás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok kutyatartó a nyaralás ideje alatt sem szívesen válik meg legjobb barátjától, ám szerencsére külföldön és Magyarországon is egyre több szálláshely közül lehet válogatni.

Ahhoz azonban, hogy a nyaralás mindenki számára kellemes és biztonságos legyen, be kell tartani az erre vonatkozó etikettet. 

Kutyával nyaralás

Noha sokfelé fogadnak már kutyákat is, rossz ötlet kész terv nélkül elindulni, mert egyáltalán nem biztos, hogy sikerül majd improvizálni. Éppen ezért javasolt, hogy a nyaralás szervezését azzal kezdd, hogy kapcsolatba lépsz a leendő szállásadóddal, akivel pontosan egyezteted, hogy hány és mekkora méretű kutyával utazol. Előfordul sajnos, hogy a szállás a nagyobb ebek fogadására nincsen felkészülve, így emiatt utasít el.

beagle kutya agyban

Mivel a négylábú vendégek érkezése sok plusz takarítással és néhány extra felszereléssel jár, előfordul, hogy felárat számolnak fel. Akadnak helyek, ahol szobánként, másutt néha kutyánként kell fizetned. A felár összege Magyarországon akár 4-5 ezer forint is lehet egy éjszakára, ezért, ha szeretnéd elkerülni a meglepetéseket, érdemes előre érdeklődni.

Ugyancsak előfordul, hogy a szállodák kisebb-nagyobb összeget kaucióként elkérnek arra az esetre, ha kár keletkezne a berendezésben, ezt azonban távozáskor általában vissza is kapod majd.

A felár kifizetése mellett a szállásadók általában a következőket várhatják el vendégeiktől.

 • Bolhanyakörv vagy más védelem a parazitákkal szemben.
 • Ápolt külső.
 • A hatóságilag kötelező oltások meglétének igazolása, ezért az oltási könyvet mindig vidd magaddal.
 • Szobatisztaság. A jól nevelt kinti kutyák sajnos nem mindig viselkednek megfelelően, ha először járnak szállodában.
 • Külföldön az országba belépéshez szükséges állatorvosi vizsgálatok igazolását kérhetik - ehhez az érvényes kutyaútlevél elegendő.
 • A kutya ne legyen agresszív más állatokkal, vendégekkel vagy a személyzettel szemben. Ahol a szállásadó előírja, ott mindig tartsd az ebet pórázon.
 • A kutyapiszkot szedd fel magatok után, ha sétáltok. 

Ugyancsak kitiltást, kellemetlen vitákat vonhat maga után, ha nem tájékozódsz a szálláson érvényes további szabályokról. Előfordulhat, hogy a wellness-részlegen vagy az étterem pultja mögött a kutyádat nem látják szívesen, ezért érdemes előre tudakozódni, majd ennek megfelelően kontrollálni négylábú társad viselkedését.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Akadnak emellett íratlan szabályok is, melyeket ugyan nem várnak el, mégis kellemessebbé teheted betartásukkal a kutyás nyaralást.

 • Ha a kutyádnak van kedvenc játéka, ágya, pokróca, vidd magaddal, hiszen ezekkel növelheted a biztonságérzetét egy számára új, ingerekkel teli helyen.
 • Mindig győződj meg róla, hogy egyedül lehet-e a kutyát hagyni. Idegen környezetben előfordul, hogy olyan eb is mutat szeparációs szorongást - ugatás, nyüszítés, ajtókaparás - a gazdi hiányában, aki egyébként nyugodtan tűri az elválást. Ha ez a helyzet, ne hagyd egyedül!
 • Ha a kutya az ágyon, fotelon, kanapén helyezi magát kényelembe, általában illik pokrócot teríteni alá, hogy könnyebb legyen takarítani.
 • Ügyelj rá, hogy tálakat, játékokat, ágyat, tápot, gyógyszert nem mindenhol biztosítanak, és nem garantált, hogy sikerül majd beszerezni, ezért a legjobb, ha mindezt magaddal viszed, vagy igényled előre. A pezsgős vödör nem jó megoldás tál helyett!
 • A takarítás miatt érkező személyzet számára kellemetlen meglepetés lehet, ha a szobádban egyedül maradt kutyával találkozik, ezért ilyenkor illik kiakasztani a ne zavarj táblát.
 • A legtöbb szállásadó nem örül a szőrös fürdőkádnak, zuhanytálcának, ezért érdeklődj, hol biztosított a kutya fürdetésére lehetőség.

Előfordulhat, hogy olyan vendégek is laknak a szálláson, akik nem szeretik a kutyákat. Ezért a vitás helyzetek elkerülése miatt senkihez se engedd oda az ebet, akin azt látod, hogy ezt nem szeretné. Amennyiben a másik vendégnél is kutyát látsz, úgy az ilyenkor szokásos illem szabályai érvényesülnek.

Kutyabarát szállások

Mutatunk egy sor olyan kulturált, tiszta és kellemes szállást Magyarországon, ahol mindkettőtöket szívesen látnak. Sok helyen extra, kutyabarát szolgáltatások is várnak!

Gyönyörű, kutyabarát szállások Magyarországon

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük